Ανταπόκριση από την Τουρκία (2 Βίντεο)

taksim-14Στα βίντεο που παραθέτουμε βλέπουμε τον τρόπο με τον οποίο παρουσίασαν τα επεισόδια στην Τουρκία τα δελτίο ειδήσεων του Mega και του Σκάι ενώ παρακάτω δημοσιεύουμε την ανταπόκριση που μας έστειλε από την Τουρκία, δημοσιογράφος της εφημερίδας Evrensel:

Στις μεγάλες διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν σήμερα στην Αγκυρα οι διαδηλωτές δέχτηκαν την κρατική τρομοκρατία με κάθε έννοια. Η αστυνομία επί ώρες πολιορκούσε να διαλύσει τους συγκεντρωμένους. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν πάνω από 200 συλλήψεις και άλλοι τόσοι τραυματίες. Δεν είναι επιβεβαιωμένη η ύπαρξη 5 νεκρών, όπως μεταδίδουν ΜΜΕ.

Στη διαδήλωση τραυματίστηκε σοβαρά στέλεχος του Κόμματος Εργασίας (ΕΜΕΡ) Μουτλού Τζοσάρ, μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου Νεολαίας. Στην ανακοίνωση του ΕΜΕΡ τονίζεται ότι ο Τζοσάρ βρίσκεται στην εντατική και δεν έχει επικοινωνία με το περιβάλλον.

Εν τω μεταξύ στην Κων/πολη και στην Αγκυρα αποσύρθηκαν οι αστυνομικές δυνάμεις απ’ τις πλατείες με εντολή της κυβέρνησης. Στην Κων/πολη δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές μέχρι αυτή την ώρα διαδηλώνουν στην πλατεία Ταξίμ. Οι διαδηλωτές ξήλωσαν όλα τα εμπόδια που είχαν βάλει οι αστυνομικές δυνάμεις και έβαλαν φωτιά στα κουβούκλια της αστυνομίας.
http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2013/06/blog-post_8669.html

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *