Κάτω ο κρατικός φασισμός – Αλληλεγγύη στους τούρκους και κούρδους πολιτικούς πρόσφυγες

Παλαιστίνιος_κρατούμενος_111011-e1318334832304Αυτό που συνέβη με τον πολιτικό πρόσφυγα από την Τουρκία Bulut Yayla ξεπερνά κάθε φαντασία. Είναι κάτι που δεν έχει ξανασυμβεί στη χώρα μας. Ασφαλίτες της ελληνικής Αντιτρομοκρατικής τον άρπαξαν στο κέντρο της Αθήνας, τον ξυλοκόπησαν άγρια μπροστά στα μάτια εμβρόντητων περαστικών, τον φίμωσαν, τον απήγαγαν και τον παρέδωσαν την επομένη στις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες, οι οποίες ανακοίνωσαν τη σύλληψή του στην οικογένειά του.

Περαστικοί σημείωσαν τον αριθμό του αυτοκινήτου με το οποίο απήχθη ο Bulut Yayla και η αστυνομία παραδέχτηκε ότι το αυτοκίνητο είναι δικό της, ενώ στη συνέχεια απεκδύθηκε κάθε ευθύνης και παριστάνει τον Πόντιο Πιλάτο. Ο ίδιος ο Bulut Yayla κατήγγειλε ότι τον απήγαγαν άνδρες που μιλούσαν ελληνικά, τον μετέφεραν σε άλλο αυτοκίνητο, στο οποίο μιλούσαν ελληνικά και τουρκικά και στη συνέχεια σε τρίτο αυτοκίνητο, όπου μιλούσαν μόνο τουρκικά.

Με τη γκανγκστερική αυτή ενέργεια δεν προσέβαλαν μόνο τα αισθήματα του ελληνικού λαού. Δεν βεβήλωσαν μόνο τις παραδόσεις μας. Παραβίασαν  την ίδια την αστική νομιμότητα, η οποία απαιτεί οι αποφάσεις έκδοσης να παίρνονται από τα δικαστήρια. Επειδή, όμως, σε προηγούμενες απόπειρες έκδοσης, μετά από εντάλματα των τουρκικών αρχών, τα ελληνικά δικαστήρια αποφάσισαν να μην εκδοθούν οι πολιτικοί πρόσφυγες, η Αντιτρομοκρατική πήρε εντολή να ενεργήσει ως μαφιόζικη συμμορία, παρακάμπτοντας τον ίδιο το νόμο. Λέμε ότι πήρε εντολή, γιατί δεν υπήρχε περίπτωση η αστυνομία να λειτουργήσει μόνη της σ’ ένα τέτοιο επίπεδο. Η εντολή δόθηκε από τη συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη. Και οι τρεις κυβερνώντες συνεταίροι έχουν τις ίδιες ευθύνες γι’ αυτό το έγκλημα.

Αν σε πρώτο επίπεδο βλέπουμε την υλοποίηση της «αντιτρομοκρατικής» συνεργασίας ανάμεσα στο ελληνικό και το τουρκικό κράτος, σε ένα δεύτερο επίπεδο πρέπει να δούμε ένα μήνυμα τρομοκρατίας προς τον ελληνικό λαό. Εκείνο που μας διαμηνύουν είναι ότι δεν υπάρχουν πολιτικά δικαιώματα, ότι δεν ισχύει στο ελάχιστο η τυπική νομιμότητα, για όσους βαφτίζονται εχθροί του κράτους. Οτι μπορούν να χρησιμοποιούν μεθόδους μαφίας και να μη δίνουν λογαριασμό πουθενά. Προχθές εισέβαλαν μέσα στη μαύρη νύχτα στα σπίτια κατοίκων της Ιερισσού, σπάζοντας τις πόρτες και συλλαμβάνοντας ανθρώπους μπροστά στα έντρομα μάτια των παιδιών τους. Χτες απήγαγαν έναν πολιτικό πρόσφυγα και τον παρέδωσαν στις τουρκικές αρχές, έξω από κάθε νομική διαδικασία. Αύριο πού μπορούν να φτάσουν;

Καταγγέλλουμε τον κρατικό φασισμό.

Καταγγέλλουμε τη γκανγκστερική απαγωγή και την παράδοση του πολιτικού πρόσφυγα Bulut Yayla στην Τουρκία.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους τούρκους και κούρδους πολιτικούς πρόσφυγες.

Πολιτικό άσυλο σε όλους – Καμιά έκδοση στις τουρκικές αρχές.

 ΚΟΝΤΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *