Η κυβέρνηση ρημάζει τους εργάτες – Το κεφάλαιο τη βραβεύει


Όπως έχουμε ξαναπεί σε παλαιότερη ανάρτηση, στον καπιταλισμό ο εργάτης είναι και αυτός ένας ιδιότυπος…ΕΜΠΟΡΟΣ, που είναι αναγκασμένος να πουλά στον εργοδότη την εργατική του δύναμη για να ζήσει. Και επειδή “ο ανταγωνισμός είναι σκληρός”, με το διεθνές ειδικά κεφάλαιο να έχει στη διάθεση του αμέτρητους εργάτες που εργάζονται για 1 με 2 $/ημέρα στην Κίνα και αλλού, οι εργάτες στη δύση “είμαστε όλοι προνομιούχοι” στα μάτια τους και “πρέπει” να μας χτυπήσουν, ώστε να γίνουμε πιο ανταγωνιστικοί (να μειωθούν οι μισθοί, να αυξηθούν τα ωράρια, κτλ), αυξάνοντας έτσι τα κέρδη των κεφαλαιοκρατών, ώστε να προτιμήσουν να επενδύσουν εδώ και όχι αλλού.

Αυτό ακριβώς είναι που κάνει σήμερα πιο έντονα από ποτέ η κυβέρνηση εδώ στην Ελλάδα (αλλά και παγκοσμίως βέβαια). Ειδικά όμως για το Γιωργάκη, μέχρι και βραβείο του έδωσαν:

Καταρχήν, ας δούμε το νεότερο “κατόρθωμα” αυτής της κυβέρνησης, που τώρα ανοίγει διάπλατα το παράθυρο, αν όχι την πόρτα, για να καταργήσει τις συλλογικές συμβάσεις:

Προαναγγελία ανατροπών στις συλλογικές συμβάσεις εργασίας

Παράθυρο για περαιτέρω ανατροπές στο ισχύον σύστημα των συλλογικών συμβάσεων εργασίας στην κατεύθυνση που ορίζει το επικαιροποιημένο Μνημόνιο άνοιξε, χθες, η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Λούκα Κατσέλη, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης σε πρωινή εκπομπή στον τηλεοπτικό σταθμό ALTER.

H υπουργός, παρά τις διαφωνίες που εξέφρασε πρόσφατα σε συνάντηση με τους εκπροσώπους της τρόικας για το ενδεχόμενο υποβάθμισης των κλαδικών συμβάσεων, δεν απέκλεισε την υπό όρους παράκαμψή τους καθώς και τη χορήγηση αμοιβών κάτω από το όριο των αυξήσεων που ορίζει η εκάστοτε Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Εθεσε όμως ως προϋπόθεση να υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στη συγκεκριμένη επιχείρηση.

Ειδικότερα, στην ερώτηση για το εάν υπάρχει ενδεχόμενο ο κατώτατος μισθός των 739 ευρώ να μειωθεί στα 590 ευρώ, η κ. Κατσέλη εμμέσως πλην σαφώς ήταν θετική.

Την ίδια ώρα, η “Αυγή” υπολογίζει πλέον τους ανέργους και όσους εργάζονται ανασφάλιστοι “μαύρη εργασία” να έχουν φτάσει τους 2 εκατομμύρια:

2 εκατομμύρια μεταξύ ανεργίας και “μαύρης εργασίας”!

Δραματικές αλλαγές στο εργατικό δυναμικό της χώρας επιφέρει η οικονομική κρίση που αναμένεται να κορυφωθεί το 2011 και ήδη συνοδεύεται από πρωτόγνωρη ύφεση της τάξης του 4% και κατακόρυφη αύξηση της ανεργίας που θα αγγίξει το 20%, αλλά και των άτυπων μορφών απασχόλησης που σε μια πρώτη εκτίμηση του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας αφορούν 1,1 εκατομμύριο Έλληνες και αλλοδαπούς εργαζόμενους.

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση προωθεί μια σειρά από θεσμικές αλλαγές, περαιτέρω ελαστικοποίησης όχι μόνο των εργασιακών σχέσεων, αλλά και των μισθών, διαμορφώνοντας τους όρους φθινής και ανασφαλούς απασχόλησης, η απρόσκοπτη διατήρηση της οποίας – κυρίως στον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας – θα εξαρτάται σχεδόν αποκλειστικά από τις διαθέσεις των επιχειρήσεων και των εργοδοτών.

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση χαρίζει “πακέτα σωτηρίας” δισεκατομμυρίων στις τράπεζες, και ξεζουμίζει το λαό για να πληρώνει τα ληστρικά επιτόκια στους δανειστές – τοκογλύφους, ντόπιους και ξένους.

Είναι τόση η αφοσίωση που δίχνει μάλιστα προς αυτούς, που η Γερμανία…τον βράβευσε(!), με τον πρόεδρο της Deutsche Bank, Γιόζεφ Ακερμαν, να τον προσφωνεί να παραλάβει το βραβείο «Γκουαντρίγκα» για την κοινωνική του προσφορά, στην κατηγορία μάλιστα «Δύναμη και Ειλικρίνεια».

Και γιατί όχι άλλωστε, αφού όντως ήταν ειλικρινές το γνωστό σύνθημα “λεφτά υπάρχουν”:

Τα παίρνει από εμάς, και τα δίνει σε αυτούς. Άρα, αν το δει κανείς από τη σκοπιά του Άκερμαν και του κάθε Άκερμαν, όντως λεφτά υπάρχουν, τα παίρνει κανονικότατα, και είναι “λογικό” να βραβεύει το Γιωργάκη για την ειλικρίνεια και τη δύναμη του…

ΥΓ: Όσο για τον άλλο “εκλεκτό” του συστήματος της χώρας, τη “χρυσή εφεδρεία” στην περίπτωση που ο Γιωργάκης δεν τα καταφέρνει, το Σαμαρά, συνεχίζει στις ομιλίες του να υπόσχεται, να υπόσχεται, να υπόσχεται…Όπως εύστοχα παρατηρεί και ένα σκίτσο από τις ΗΠΑ, που όμως ταιριάζει “γάντι” και εδώ, τα “μεγάλα λόγια” που λέγονται είναι άπειρα, όμως η αλήθεια είναι πως το κεφάλαιο για να αναπτυχθεί χρειάζεται να ρημάξει τους εργάτες, “κινεζοποιώντας” τους σε όσο το δυνατόν πιο μεγάλο βαθμό. Μόνη λύση για τους εργάτες είναι να προβούν σε στάση πληρωμών, τινάζοντας στον αέρα τη Deutsche Bank και τους υπόλοιπους, διαλύοντας την ευρωζώνη και ανατρέποντας τους κυβερνώντες

0 απαντήσεις στο “Η κυβέρνηση ρημάζει τους εργάτες – Το κεφάλαιο τη βραβεύει”

  1. H DEUTSCHE BANK ΑΠΕΝΕΙΜΕ ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΓΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΤΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ!

    Ο γερμανικός ιμπεριαλισμός, τίμησε χτες Κυριακή 3 Οκτωβρίου, σε μια μεγάλη τελετή στο Βερολίνο τον Γ. Παπανδρέου για τις υπηρεσίες του! Μάλιστα, το βραβείο το απένειμε ο ίδιος ο Πρόεδρος της Deutche Bank, Τζόσεφ Άκερμαν, καθώς η προσφυγή στην τρόικα απέτρεψε την τυπική (αλλά όχι φυσικά την ουσιαστική) πτώχευση της Ελλάδας “σώζοντας” έτσι τις γερμανικές τράπεζες.

    Στην επίσημη αιτιολόγηση δε της βράβευσης, συμπεριλαμβάνεται και η προθυμία της Κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου να εφαρμόσει το Μνημόνιο. Δηλαδή, τα μέτρα άγριας λιτότητας και φυσικά τις πάμπολλες αντεργατικές αναδιαρθρώσεις!

    Το βραβείο αυτό, χορηγείται ουσιαστικά από το ιδιωτικό μη-κερδοσκοπικό ίδρυμα Werkstatt Deutchland, σε τελετή που πραγματοπιείται κάθε χρόνο κατά την επετειο της γερμανικής ενοποίησης.

    Μεταξύ των ξένων “προσωπικοτήτων” (πλήν Γερμανών) που έχουν κατά καιρούς λάβει το συγκεκριμένο βραβείο, είναι ο πιστός υπηρέτης του παγκόσμιου ιμπεριαλισμού, Πρόεδρος του Αφγανιστάν Χαμίντ Καρζάι αλλά και ο Μ. Γκορμπατσόφ, ο οποίος συνέβελε σημαντικά στη Σοβιετική κατάρρευση και την παράδοση της Ανατολικής Ευρώπης στις ΗΠΑ και τη Γερμανία!

    ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΠΤΩΧΕΥΣΗ» ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ!Η επιλογή του Γ. Παπανδρέου, έγινε για την “κοινωνική του προσφορά”, την αναδιάρθρωση της δημοσιονομικής πολιτικής και την αποτροπή πτώχευσης της Ελλάδας.

    Σύμφωνα με την Suddeutche Zeitung, «η επιλογή του Έλληνα πρωθυπουργού υπήρξε αντικείμενο διαφωνίας στην επιτροπή απονομής. Τελικά επικράτησε το επιχείρημα ότι ο Παπανδρέου είναι ο πρώτος Έλληνας πρωθυπουργός, ο οποίος παραδέχθηκε τα λάθη του παρελθόντος και τώρα εργάζεται υποδειγματικά για να τα διορθώσει χωρίς να υπολογίζει το πολιτικό κόστος».

    Από τη μεριά της Γερμανικής Κυβέρνησης, ο Υπουργός Οικονομικών Βολφγκανγκ Σόιμπλε, δήλωσε πως “η Ελλάδα είναι άξια σεβασμού γιατί ενήργησε” και πως η Ελληνική Κυβέρνηση “έχει μια πολύ αυστηρή πολιτική σταθεροποίησης (των δημοσίων οικονομικών)”.

    Από τη μεριά της, η Γερμανίδα Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, αργότερα δήλωσε πως “η Ελλάδα συνεχίζει την πολιτική της σταθεροποίησης (των δημοσίων οικονομικών) με αποφασιστικότητα, ενάντια σε πολλές αντιστάσεις και καταπιάνεται με ένα πλήθος δομικών μεταρρυθμίσεων” προσθέτοντας πως “η Γερμανία βοηθάει την Ελλάδα εκεί όπου μπορεί, επειδή δεν πρόκειται μόνον για χρηματοπιστωτικά ζητήματα, αλλά και για ζητήματα διαχείρισης (…) και εκσυγχρονισμού.

    πηγή iskra

  2. Ασφαλιστικό: Mε σημαντικές αλλαγές υπέρ των ασφαλισμένων κατατέθηκε τροπολογία για το ασφαλιστικό!!!
    Πιο αναλυτικά εισάγονται προς ψήφιση οι παρακάτω ρυθμίσεις:

    1. Όλοι οι αποθανόντες ασφαλισμένοι δικαιούνται αναδρομική σύνταξη σε περίπτωση αναστάσεως.

    2. Ασφαλισμένοι που έχουν έξι δάχτυλα στο αριστερό πόδι και ανάλογο αριθμό στο δεξί χέρι και έχουν πλήρη ασφάλιση 41 χρόνια δικαιούνται σύνταξη στα 59ο έτος

    3. Προσαύξηση 30% στη σύνταξη θα λαμβάνουν οι μητέρες ανήλικων τέκνων με συμπληρωμένο το 80ο έτος ηλικίας

    4. Συνταξιούχοι με δυσανεξία στα γαλακτοκομικά θα λαμβάνουν δωρεάν 2 γιαούρτια με την προϋπόθεση να καταναλώνονται από τους ίδιους και παρουσία ελεγκτού

    5. Θεσμοθετείτε η δωρεάν επίσκεψη σε οδοντίατρο και κουρέα για συνταξιούχους με μασέλα και φαλακρούς αντίστοιχα

    6. Σε οικείους ασφαλισμένων που αποδημήσουν εις Κύριον πριν λάβουν σύνταξη, θα αποστέλλεται ευχαριστήριος επιστολή με τις υπογραφές Παπακωνσταντίνου και Λοβέρδου

    7. Τέλος, η ευνοϊκή ρύθμιση Νο 1 δεν ισχύει για όσους ασφαλισμένους ονομάζονται Χριστός ή Λάζαρος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *