Είναι πολλά τα λεφτά …

“«Κάποιοι πλούτισαν –και πλουτίζουν θα συμπληρώναμε εμείς- με τα εξοπλιστικά. Δεν είναι πλέον κάποιο μυστικό αυτό», έλεγε σε συνέντευξη του χτες στο «Βήμα» ο αναπληρωτής υπουργός Αμυνας, Π. Μπεγλίτης.
Και φυσικά δεν ίδρωσε το αυτί κανενός «αρμόδιου», κανενός εισαγγελέα να ζητήσουν απ’ τον Μπεγλίτη να πει ονόματα και να ζητήσουν ευθύνες από του κλέφτες του ιδρώτα του εργαζόμενου λαού”, γράφαμε σε περασμένη ανάρτησή μας.

Αυτό το θέμα έφερε σήμερα δημοσιογράφος στην συνάντηση που είχε ο κυβερνητικό εκπρόσωπος, Γ. Πεταλωτής με τους πολιτικούς συντάκτες.

Αξίζει να παρακολουθήσουμε τον συγκεκριμένο διάλογο.

Δημοσιογράφος: Προ ημερών ο κ. Μπεγλίτης έκανε μια φοβερή καταγγελία ότι φτιάχτηκαν παράνομες περιουσίες πάνω σε εξοπλισμούς. Ενώ και ο Τούρκος πρωθυπουργός κ. Ερντογάν, είπε ότι οι εξοπλισμοί βρίσκονται στον πυρήνα της ελληνικής οικονομικής κρίσης. Θα κάνετε κάποια εξεταστική ή κάποια άλλη διαδικασία κάθαρσης σε αυτόν τον χώρο;

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Πρώτα από όλα, θα είναι καλό να μην συγχέουμε αυτά που είπε ο κ. Μπεγλίτης, με αυτά που είπε ο κ. Ερντογάν. Ο κ. Μπεγλίτης εξέφρασε την αγωνία, αλλά και την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να σταματήσει πλέον αυτό που γινόταν με τους εξοπλισμούς και που γνωρίζει πάρα πολύ καλά και ο ελληνικός λαός. Από εκεί και πέρα, μπαίνουν συγκεκριμένες διαδικασίες διαφάνειας και αντικειμενικότητας στους εξοπλισμούς. Οι εξοπλισμοί είναι μία αναγκαιότητα που μας επιτάσσει ή όχι καλή γειτνίαση όλα αυτά τα χρόνια με την Τουρκία. Ο δε κ. Ερντογάν, έχουμε πει πολλές φορές, όταν μιλάει για μείωση των εξοπλισμών, θα πρέπει να το εννοεί. Και να το εννοεί, σε αυτή την περίπτωση, είναι να το δείχνει η Τουρκία με πράξεις. Μόνον τότε μπορούν να μειωθούν οι εξοπλισμοί. Εμείς τον εθνικό ζωτικό μας χώρο τον προστατεύουμε. Δυστυχώς, τον προστατεύουμε με ένα βαρύ τίμημα που πληρώνει ο ελληνικός λαός. Για αυτό ακριβώς αυτό το βαρύ τίμημα θα πρέπει η ελληνική Πολιτεία να το σέβεται και να σταματήσει, πλέον, αυτό το γαϊτανάκι που υπήρχε γύρω από τους εξοπλισμούς, με τα κέρδη και με όλες τις παθογένειες που υπήρχαν. Δεσμευτήκαμε, υπάρχει στο πρόγραμμά μας και ήδη εφαρμόζουμε την αντικειμενικότητα και την διαφάνεια και στους εξοπλισμούς.

Τι καταλάβατε απ’ όλη την απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου προπαγάνδας; Απολύτως τίποτα.

Ο Μπεγλίτης είπε ξεκάθαρα ότι κάποια λαμόγια «πλούτισαν με τα εξοπλιστικά. Δεν είναι πλέον κάποιο μυστικό αυτό».
Ο Πεταλωτής σ’ αυτή την καταγγελία του κυβερνητικού αξιωματούχου είδε απλώς «αγωνία».

Ο δημοσιογράφος τον ρωτάει αν η κυβέρνηση «θα κάνει κάποια εξεταστική ή κάποια άλλη διαδικασία κάθαρσης σε αυτόν τον χώρο» ώστε να εντοπιστούν οι απατεώνες που λήστεψαν το δημόσιο χρήμα στο όνομα των «εξοπλιστικών προγραμμάτων» και ο Πεταλωτής απαντάει με αοριστολογίες και …άλλα λόγια ν αγαπιόμαστε.

Συμπέρασμα: Είναι πολλά τα «μαύρα» λεφτά που διακινούνται σ’ αυτή την ιστορία και πιθανόν μεγάλο μέρος τους να καταλήγει και σε κομματικά ταμεία. Οπότε η ίδια κατάσταση θα διαιωνίζεται …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *