Οι παππούδες μας πρόσφυγες, οι γονείς μας μετανάστες, εμείς ΠΟΤΕ φασίστες: Ν. Σμύρνη 8/6, Αντιφασιστική Πορεία

image002 (27)Όλες-οι στην αντιφασιστική πορεία το Σάββατο 8 Ιουνίου 12:00 μ.μ. στην πλατεία Νέας Σμύρνης!
μια πόλη ανάποδα-αριστερή παρέμβαση στους δρόμους της Νέας Σμύρνης
Οι παππούδες μας πρόσφυγες, οι γονείς μας μετανάστες, εμείς ΠΟΤΕ φασίστες!

Το Σάββατο, 1 Ιουνίου, 15 χρυσαυγίτες εμφανίστηκαν στην πλατεία Νέας Σμύρνης. Κάθισαν για 15 λεπτά μοιράζοντας την εφημερίδα τους και μετά εξαφανίστηκαν. Αυτή τους η κίνηση έγινε με την πλήρη κάλυψη του κράτους αφού η πλατεία είχε γεμίσει ασφαλίτες κατά την εξόρμηση τους.

Η Αριστερή Παρέμβαση στους Δρόμους  της Νέας Σμύρνης – Μία Πόλη Ανάποδα καταγγέλλει την παρουσία των μελών της φασιστικής – ναζιστικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής. Οι πολιτικές εμφανίσεις της Xρυσής Aυγής στη Νέα Σμύρνη μέχρι σήμερα ήταν ελάχιστες, αλλά αντιθέτως οι δολοφονικές επιθέσεις τους ενάντια σε μετανάστες και μαθητές αρκετές. Δηλώνουμε ότι είναι γελασμένοι οι απόγονοι των δοσίλογων και των ναζί που πιστεύουν πως μπορούν να βάλουν πόδι σε μια γειτονιά που φτιάχτηκε από πρόσφυγες και είδε τα παιδιά της να φεύγουν μετανάστες. Αν νομίζουν ότι με τη στρατιωτικού τύπου παρουσία θα φοβίσουν κανένα, είναι βαθιά νυχτωμένοι.

Νεοσμυρνιώτη, σε καλούμε να καταδικάσεις την καθεστωτική χρυσή αυγή που:

miapolianapoda_afissa_metanastes -Δεν αρνείται ότι είναι ναζί. Εξυμνεί τα καθάρματα που αιματοκύλισαν τον κόσμο και τους παρουσιάζει σαν πρότυπο κοινωνίας.
    -Ποτέ δεν κινητοποιήθηκε ενάντια στην τρόικα, την κυβέρνηση, την Ευρωπαϊκή Ένωση, ούτε μαζί με τους κατεστραμμένους εργαζόμενους αλλά ούτε και μονάχη της. Μόνο λίγα ούρα και ψευτομαγκιές της περισσεύουν για τις ειδήσεις των 8. Καταδικάζει όσους αγώνες και απεργίες των εργαζομένων (χαλυβουργία, μετρό, εκπαιδευτικοί) αναπτύσσονται.

   -Στηρίζει και ψηφίζει υπέρ του Μπόμπολα, του Ψυχάρη, του Ελληνικού Χρυσού και του μεγάλου κεφαλαίου, ενάντια των εργαζόμενων και υπέρ της τρόικας.

-Είναι το τσιράκι των εφοπλιστών και την νοιάζουν τα κέρδη τους. Γι’ αυτό ψηφίζει τις φοροαπαλλαγές τους μαζί με την ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και την ΔΗΜΑΡ. Κέρδη που πληρώνονται με τα ξεχειλωμέναωράρια, τα τσακισμένα δικαιώματα, με το αίμα των ναυτεργατών, όπως και με τα πανάκριβα εισιτήρια, τις λίγες γραμμές για τα νησιά και την κατασκευή όλων των πλοίων εκτός Ελλάδας.

  -Προσπαθεί να ρίξει και άλλο τα μεροκάματα κάνοντας τον νταβατζή στους εργαζόμενους και φτιάχνοντας «γραφεία εργασίας» που είναι σύγχρονα σκλαβοπάζαρα, στέλνοντας εργαζόμενους στααφεντικά με μισθούς χειρότερους από αυτούς των μεταναστών.

-Μας τάζει «τάξη και ασφάλεια» με έξαρση της κρατικής και αστυνομικής βίας ενάντια στους αγωνιστές. Όχι μόνο κουμπουροφόροι βουλευτές αλλά αστυνόμοι πιστολέρο για κάθε περίσταση.

-Χτυπάει μετανάστες εδώ, όπως Έλληνες χτυπιούνται από τους «συναγωνιστές» τους φασίστες στην Αυστραλία, στην Γερμανία ή στην Αγγλία. Γιατί δεν την πειράζει η φτώχια αλλά ο φτωχός, δεν την πειράζει η μετανάστευση αλλά ο μετανάστης. Χτυπάει πάντα τους αδύνατους και τα εύκολα θύματα και ποτέ την εξουσία και τους δυνατούς.

Νεοσμυρνιώτη,

έτσι οραματίζεται η Μαύρη Νύχτα, για τους εργαζόμενους και τους πολίτες, την έξοδο από το τέλμα, με τσακισμένα δικαιώματα, φοροαπαλλαγές για το κεφάλαιο, μεγάλη ανεργία και μεροκάματα των 15 ευρώ, σιδερένιο γάντι και φτέρνα για όλους.

Η Xρυσή Αυγή, μέσα στη μεγαλύτερη κρίση του τελευταίου αιώνα, θέλει τους εργαζόμενους και τους ανέργους διασπασμένους, ανίσχυρους, αποπροσανατολισμένους και όχι μαχητές των ενιαίων δικαιωμάτων τους.

Σκοπός της είναι ο εμφύλιος ανάμεσα στους φτωχούς. Γι’ αυτό τους χωρίζει σε ξένους και ντόπιους. Θέλει να συσκοτίσει τις αιτίες της φτώχειας και της ανεργίας πίσω από κάθε είδους ρατσιστικές ηλιθιότητες. Να υπερασπίσει την εξουσία όπως έκαναν ο Χίτλερ, ο Φράνκο, ο Πινοσέτ, ο Παπαδόπουλος και τόσοι άλλοι δικτάτορες που εξυμνεί.

Είναι επίσης γνωστός ο ρόλος  των φασιστικών ακροδεξιών συμμοριών και η σύνδεσή τους με το κράτος και τις δυνάμεις καταστολής. Χέρι – χέρι με το Δένδια και την τρικομματική χούντα επιτίθενται σε μετανάστες, απεργούς, αγωνιστές του κινήματος, αριστερούς και κομμουνιστές, ενώ στέκονται προσοχή μπροστά στα αφεντικά και την τρόικα. Η κυβέρνηση, οι κρατικοί μηχανισμοί και η Ελληνική Αστυνομία έχουν την ευθύνη για την δράση των ναζί τραμπούκων.

Καλούμε την εργατική τάξη, το λαό, τη νεολαία της περιοχής να βγάλουν  συμπεράσματα από τη δράση της  Χρυσής Αυγής και να την απομονώσουν. Να δυναμώσουν την πάλη τους ενάντια στα φασιστικά τάγματα εφόδου και στο σύστημα που τους γεννά.

Καμία ενέργειά τους δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη, πολιτικά και πρακτικά.

Δεν θα τους αφήσουμε να μας τρομοκρατούν.

Δε θα ανεχτούμε στην περιοχή μας να υπάρξει φασιστική – ναζιστική δράση.
Όλες-οι στην αντιφασιστική πορεία το Σάββατο 8 Ιουνίου 12:00 μ.μ. στην πλατεία Νέας Σμύρνης

Αριστερή Παρέμβαση  στους δρόμους της Νέας Σμύρνης – Μία Πόλη Ανάποδα

06 Ιούνη 2013

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

ΟΥΤΕ ΣΤΗ ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ-ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΤΣΑΚΙΖΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ

antifa BLOGΤο Σάββατο 1 Ιουνίου στις 12:00 το μεσημέρι 15 Χρυσαυγίτες έκαναν την εμφάνισή τους στην πλατεία της Νέας Σμύρνης μοιράζοντας φυλλάδια και εφημερίδες.

Μπορεί μέχρι τώρα να μην τολμούσαν να κάνουν δημόσιες «πολιτικές παρεμβάσεις» στην πόλη μας. Ωστόσο στην περιοχή μας δραστηριοποιούνται νεοναζιστικοί  πυρήνες που επιδίδονται εδώ και καιρό σε δολοφονικές  επιθέσεις ενάντια σε μετανάστες και μαθητές.

Χθες προσπάθησαν να εμφανιστούν σαν το κόμμα που μπορεί να «τιμωρήσει το πολιτικό σύστημα». Αυτό όμως είναι το απατηλό προσωπείο τους ! Εξαντλούν την βουλευτική τους δράση σε στημένους ψευτοτσαμπουκάδες μέσα στη βουλή για να εκτονώσουν την οργή του απελπισμένου λαού ενώ στην πραγματικότητα ψηφίζουν όλα τα νομοσχέδια εναντίον του λαού. Το πραγματικό τους πρόσωπο το αποκαλύπτουν στο δρόμο με τις επιθέσεις ενάντια σε μετανάστες, μαθητές και αγωνιστές. Βρίσκονται πάντα απέναντι στις λαϊκές κινητοποιήσεις και στους εργατικούς αγώνες δίνοντας «χείρα βοηθείας» στην κρατική καταστολή.

Τους διαμηνύουμε ότι δεν θα τους αφήσουμε να σπέρνουν το φασιστικό τους δηλητήριο στις γειτονιές μας. Η Νέα Σμύρνη δεν θα γίνει πεδίο φασιστικής προπαγάνδας. Όλοι-ες μαζί θα δώσουμε την απάντηση που τους αξίζει !

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΝΑΖΙ

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΡΑΤΣΙΣΜΟ, ΦΑΣΙΣΜΟ, ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

ΕΛΜΕ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ-ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ-ΜΟΣΧΑΤΟΥfasism
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ
ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ – ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ
ΣΑΒΒΑΤΟ 8 ΙΟΥΝΙΟΥ στις 12:00
στην κεντρική πλατεία Νέας Σμύρνης
(απέναντι από τη στάση τραμ Αγ. Φωτεινής)

Το Σάββατο 1 Ιουνίου στις 12:00 το μεσημέρι έκανε την εμφάνισή της στην πλατεία της Νέας Σμύρνης η Χρυσή Αυγή. Μέχρι τώρα δεν τολμούσαν να κάνουν δημόσιες «πολιτικές» «παρεμβάσεις» και «δράσεις» στην πόλη μας. Χθες, έκαναν την αρχή μοιράζοντας υλικό, προσπαθώντας να εμφανιστούν σαν το κόμμα που μπορεί να «τιμωρήσει το πολιτικό σύστημα». Αυτό όμως είναι το απατηλό προσωπείο τους.

Το πραγματικό τους πρόσωπο το αποκαλύπτουν στο δρόμο με τις συνεχείς επιθέσεις ενάντια σε μετανάστες, μαθητές και αγωνιστές. Βρίσκονται πάντα ενάντια στις λαϊκές κινητοποιήσεις και στους εργατικούς αγώνες δίνοντας «χείρα βοηθείας» στην κρατική καταστολή. Σπέρνουν παντού το μίσος και το φασιστικό δηλητήριο.

Είναι ανεπιθύμητοι! Η Νέα Σμύρνη δεν θα γίνει πεδίο φασιστικής προπαγάνδας. Καλούμε τους συναδέλφους – γονείς – μαθητές, ενωμένοι να υψώσουν τείχος απέναντι στο φόβο.

Όλοι μας πρέπει συλλογικά να αντισταθούμε και να απομονώσουμε τη δράση τέτοιων στοιχείων αλλά και να καταδείξουμε το ρόλο του φασισμού ως γέννημα –θρέμμα του συστήματος που στόχο έχει να τρομοκρατήσει και να υποτάξει κάθε ελεύθερα σκεπτόμενο άνθρωπο.

Το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας καταδικάζει τις φασιστικές επιθέσεις και «δραστηριότητες». Συμμετέχουμε σε πρωτοβουλίες και δράσεις στη βάση των αξιών της ελευθερίας, της ισότητας, της αλληλεγγύης που θα συσπειρώνουν τον κόσμο της εργασίας και θα αποκρούουν αποφασιστικά κάθε πράξη ρατσισμού, φυλετικού μίσους, ακραίου εθνικισμού μέσα και έξω από το σχολείο.

Γι αυτό, στηρίζουμε και καλούμε σε συμμετοχή σε κάθε προσπάθεια αποκάλυψης και καταδίκης της ιδεολογίας και της πρακτικής τους, όπως η συγκέντρωση διαμαρτυρίας το Σάββατο 8 Ιούνη στις 12.00 στην Κεντρική πλατεία της Νέας Σμύρνης (απέναντι από τη στάση τραμ Αγ. Φωτεινής).

ΤΑ Δ.Σ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *