Οπου ακούς «τάξη και ηθική» εργατικό αίμα μυρίζει.

Εκτός απ’ την Λιάνα Κανέλλη που το ανέφερε σε τηλεοπτική της παρουσία, και τον «Ριζοσπάστη» που έχει σταθερή αρθρογραφία, κανένα ΜΜΕ δεν αναφέρθηκε στις ανατριχιαστικές επιδιώξεις του Συμβουλίου της Ευρώπης. Αναφερόμαστε στο ψήφισμα με τον ψευδεπίγραφο τίτλο «καταπολέμηση παντός είδους εξτρεμισμού, υπέρ του ανθρωπισμού», που ενέκρινε την Τρίτη.

«Θέλουν να δημιουργήσουν κλίμα» όπως είπε η βουλευτίνα του ΚΚΕ αφού το Συμβούλιο της Ευρώπης δεν έχει τον μηχανισμό να υλοποιήσει τις αποφάσεις του.

Είναι φανερό ότι η επέλαση της καπιταλιστικής βαρβαρότητας σε όλες της χώρες της Ευρώπης θα φέρει αντιστάσεις και οι άρχουσες τάξεις των χωρών αναμένουν κοινωνικές εκρήξεις που μπορεί να πάρουν την μορφή αιματηρών εξεγέρσεων.
Ο φόβος δηλαδή της διεθνούς πλουτοκρατίας μπροστά στο ενδεχόμενο ξέσπασμα μιας λαϊκής χιονοστιβάδας που θα αντιδράσει δυναμικά στα σχέδια των καπιταλιστών τους κάνει να μην τηρούν ούτε τα προσχήματα και να ομολογούν κυνικά ότι επιδιώκουν μια εντελώς στρατοκρατούμενη  κοινωνία.

Μια απλή ανάγνωση να κάνει κάποιος αυτού του ψηφίσματος βλέπει ότι επιδιώκονται να ληφθούν μέτρα που πλήττουν καίρια κατακτημένα δημοκρατικά δικαιώματα, όπως αυτό της απεργίας, της ελευθερίας της έκφρασης γνώμης, των λαϊκών κινητοποιήσεων.

Και ενώ υποκριτικά στο ψήφισμα μας λένε ότι τα παραπάνω αποτελούν τους πυλώνες της δημοκρατίας προσθέτουν ότι: «μπορούν να γίνουν αντικείμενο περιορισμών, βάσει του νόμου και της Σύμβασης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, στοχεύοντας στην προστασία της τάξης, της ηθικής, των δικαιωμάτων του καθενός και της πρόβλεψης του εγκλήματος»!!!

Και όπου ακούς «τάξη και ηθική» εργατικό αίμα μυρίζει.

0 απαντήσεις στο “Οπου ακούς «τάξη και ηθική» εργατικό αίμα μυρίζει.”

 1. ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΚΕ
  Στα σκουπίδια της Ιστορίας το κατάπτυστο φιρμάνι

  Τοποθέτηση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ, Γιώργου Τούσσα, στην Ολομέλεια για το κατάπτυστο ψήφισμα

  Το αντιδραστικό ψήφισμα που εγκρίθηκε στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, κατήγγειλε με παρέμβασή του κατά την διάρκεια της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Γιώργος Τούσσας.

  Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, ανέφερε τα παρακάτω:

  «Η ευρωκοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ καταγγέλλει τo αντιδραστικό ψήφισμα που εγκρίθηκε στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, στις 5 Οκτώβρη 2010, από τους πολιτικούς εκπροσώπους του κεφαλαίου – Λαϊκό Κόμμα, Σοσιαλδημοκράτες – το οποίο ταυτίζει τους εργατικούς – λαϊκούς αγώνες με τον "εξτρεμισμό", στο όνομα της "καταπολέμησης του εξτρεμισμού" προτείνει τον περιορισμό και την κατάργηση βασικών δημοκρατικών δικαιωμάτων, το δικαίωμα στην ελεύθερη έκφραση, τα δικαιώματα του συνέρχεσθαι και συνεταιρίζεσθαι, ακόμη και την απαγόρευση δράσης πολιτικών κομμάτων.

  Ιδιαίτερη αναφορά επιφυλάσσει το κατάπτυστο αυτό ψήφισμα για την Ελλάδα και τους μεγάλους εργατικούς – λαϊκούς αγώνες που αναπτύχθηκαν το προηγούμενο διάστημα ενάντια στη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ στη χώρα μας καθώς και στα άλλα κράτη – μέλη της ΕΕ. Αποτελεί συνέχεια του αντικομμουνιστικού μνημονίου που πριν 5 χρόνια οι πολιτικές δυνάμεις του κεφαλαίου επιχείρησαν στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης να το επιβάλλουν.

  Πρωτοπόρος στη θέσπιση ενός γιγάντιου μηχανισμού καταστολής ενάντια στο εργατικό κίνημα και στον αντικομμουνισμό αναδεικνύεται η ΕΕ με τους "ευρωτρομονόμους", το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, την καταπολέμηση του "βίαιου ριζοσπαστισμού" και σωρεία άλλων νομοθετικών μέτρων καταστολής και τρομοκράτησης των λαών, την χυδαία και ανιστόρητη προσπάθεια ταύτισης του κομμουνισμού με το ναζισμό .

  Η ταξική πάλη δεν σταματάει με ψηφίσματα και νόμους. Αποτελεί κινητήριο μοχλό της Ιστορίας, αναπόφευκτο προϊόν του καπιταλιστικού και κάθε προηγούμενου εκμεταλλευτικού συστήματος, γέννημα της βαρβαρότητας της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Αυτά τα ψηφίσματα και οι νόμοι σας δεν είναι αποτέλεσμα δύναμης αλλά αντίθετα απόδειξη της αδυναμίας και του φόβου της αστικής τάξης απέναντι στο εργατικό – λαϊκό κίνημα, στις αντιστάσεις και στην πάλη των εργαζομένων που μεγαλώνουν, ιδιαίτερα κάτω από το βάρος της άγριας επίθεσης που στις συνθήκες της εξελισσόμενης καπιταλιστικής κρίσης έχει εξαπολύσει το κεφάλαιο για να φορτώσει τα βάρη της στην εργατική τάξη και στα λαϊκά στρώματα.

  Η πάλη της εργατικής τάξης, η ανασυγκρότηση και αντεπίθεση του εργατικού – λαϊκού κινήματος σε ολόκληρη την Ευρώπη μπορεί να τοποθετήσει τα ψηφίσματα αυτά εκεί που ανήκουν: Στα σκουπίδια της Ιστορίας !

  Το ΚΚΕ καλεί την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα να καταδικάσουν έμπρακτα το αντιδραστικό ψήφισμα, με την ένταση της πάλης τους ενάντια στην αντιλαϊκή επίθεση κεφαλαίου – ΕΕ – αστικών κυβερνήσεων, δυναμώνοντας την προσπάθεια οικοδόμησης της κοινωνικοπολιτικής συμμαχίας εργατικής τάξης, αυτοαπασχολούμενων, μικρομεσαίας αγροτιάς που θα διεκδικήσει ριζικές αλλαγές στο επίπεδο της Λαϊκής Εξουσίας και της Λαϊκής οικονομίας».

 2. Επικίνδυνοι για τα λαϊκά συμφέροντα

  Τόσο πριν την ψηφοφορία, όσο και μετά από αυτή, το ΚΚΕ, με ανακοινώσεις του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του Κόμματος, κάλεσε το λαό με την πάλη του να κουρελιάσει το κατάπτυστο ψήφισμα. Η κινητοποίηση των χιλιάδων κομμουνιστών και άλλων αγωνιστών που δραστηριοποιήθηκαν άμεσα ενάντια στο κατάπτυστο και επικίνδυνο ψήφισμα δίνει την καλύτερη απάντηση και σε δυνάμεις όπως ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, που κατόπιν εορτής και όψιμα εμφανίζεται να καταδικάζει το ψήφισμα, αντιστρέφοντας μάλιστα την πραγματικότητα για να κρύψει τη συνενοχή του στη νομιμοποίησή του και για να δημιουργήσει εντυπώσεις σχετικά με τη στάση του ΚΚΕ.

  Χαρακτηριστικό είναι το χτεσινό μονόστηλο της «Αυγής», στον υπότιτλο του οποίου γράφεται: «Κατά ψήφισε ο Δ. Παπαδημούλης, λευκό το ΠΑΣΟΚ, απουσίαζαν ΚΚΕ και ΛΑ.Ο.Σ.». Στο σύντομο ρεπορτάζ, η εφημερίδα του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ «κάνει γαργάρα» το «παρών» του Παπαδημούλη στην ψηφοφορία για τις συστάσεις και συνειδητά διαστρεβλώνει την πραγματικότητα, γράφοντας ότι απουσίαζε από την ψηφοφορία η βουλευτής του ΚΚΕ.

  Η προσπάθεια του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ να φέρει την πραγματικότητα στα μέτρα που τον βολεύει και να κοροϊδέψει το λαό πρέπει να καταδικαστεί από τους εργαζόμενους σαν ένα ακόμα πειστήριο του τυχοδιωκτισμού και της αναξιοπιστίας του. Η στάση του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και στη συγκεκριμένη ψηφοφορία δεν είναι μόνο επιζήμια για τα λαϊκά συμφέροντα αλλά και επικίνδυνη αν στα παραπάνω προσθέσει κανείς και το εξής στοιχείο: Δηλώνοντας «παρών» στην ψηφοφορία για τις συστάσεις, ο Δ. Παπαδημούλης νομιμοποίησε ένα κείμενο στο οποίο γίνεται επίσης λόγος για το θετικό παράδειγμα της λειτουργίας της Γερμανικής Υπηρεσίας Προστασίας του Συντάγματος.

  Είναι η υπηρεσία που το 2005 χαρακτήρισε «ακροαριστερή – εξτρεμιστική και εχθρό του Συντάγματος» την αντιφασιστική «Διεθνή Ομοσπονδία Αντιστασιακών» (FIR). Στο ίδιο κείμενο εξαίρεται και το παράδειγμα της Πολωνίας, που έχει απαγορεύσει τα κομμουνιστικά σύμβολα στο όνομα της «απαγόρευσης των κομμάτων που χρησιμοποιούν ολοκληρωτικές μεθόδους».

 3. Παγκινητοποίηση σε όλα τα μέτωπα

  Το αντιδραστικό ψήφισμα δημοσιοποίησε το ΚΚΕ με δήλωση – καταγγελία της βουλευτή του Κόμματος Λιάνας Κανέλλη, στις 30 του Σεπτέμβρη. Την επόμενη μέρα, 1η του Οκτώβρη, ο «Ρ» είχε πλήρες ρεπορτάζ, όπου αποκάλυπτε αναλυτικά το περιεχόμενο του ψηφίσματος. Ανάλογα ρεπορτάζ ακολούθησαν και όλες τις επόμενες μέρες, όταν το σύνολο του αστικού Τύπου είτε αποσιώπησε εντελώς το γεγονός, είτε το κατέγραψε σ' ένα μονόστηλο.

  Το Σάββατο 2 του Οκτώβρη, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, έδωσε έκτακτη συνέντευξη Τύπου για το θέμα, βάζοντας τους Ελληνες βουλευτές μπροστά στις ευθύνες τους και ξεκαθαρίζοντας ότι, ανεξάρτητα από την όποια εξέλιξη της ψηφοφορίας, το λαϊκό κίνημα θα μετατρέψει σε κουρέλι το κατάπτυστο ψήφισμα. Ταυτόχρονα, με πρωτοπόρους τους κομμουνιστές και άλλους αγωνιστές, βρισκόταν σε εξέλιξη η συλλογή χιλιάδων υπογραφών καταδίκης του ψηφίσματος, από εργαζόμενους, ανθρώπους του πνεύματος, συνδικαλιστές και εκπροσώπους φορέων του λαϊκού κινήματος από την Ελλάδα.

  Παρά το γεγονός ότι δεν εκπροσωπείται στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση με μόνιμο μέλος, το ΚΚΕ ήταν το μόνο κόμμα που ανέπτυξε πρωτοβουλίες και στο Στρασβούργο κατά του ψηφίσματος, στοχεύοντας στην καταψήφισή του. Στην έδρα του Συμβουλίου της Ευρώπης βρέθηκε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Μπάμπης Αγγουράκης, ο οποίος, την προηγούμενη μέρα της ψηφοφορίας, έκανε παρέμβαση στη συνεδρίαση της ομάδας της «Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς», που λειτουργεί στο πλαίσιο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης, όπου ενημέρωσε τους παρόντες βουλευτές ότι το ΚΚΕ καταδικάζει το ψήφισμα και τους κάλεσε να το καταψηφίσουν.

  Απευθύνθηκε, επίσης, στους Ελληνες βουλευτές στο Στρασβούργο που συμμετέχουν στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση, καλώντας τους να το καταψηφίσουν. Τη μέρα της ψηφοφορίας, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ κατέθεσε στο προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης κείμενο καταδίκης από την Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, συνοδευόμενο από τις χιλιάδες υπογραφές και τα ψηφίσματα καταδίκης από συνδικάτα και φορείς του λαϊκού κινήματος που συγκεντρώθηκαν στην Ελλάδα μέσα σε ελάχιστες μέρες.

  Την ίδια μέρα, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Τούσσας κατέθεσε στο Ευρωκοινοβούλιο σχετική Ερώτηση προς το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ενωσης, απαιτώντας την καταδίκη του ψηφίσματο

 4. Ο λαός με την πάλη του θα το κάνει κουρέλι!

  Το ΚΚΕ ανέδειξε από την πρώτη στιγμή το κατάπτυστο ψήφισμα και πάλεψε σε όλα τα μέτωπα για την καταψήφιση και τη μαζική καταδίκη του

  Το καθήκον του εργατικού – λαϊκού κινήματος να ακυρώσει στην πράξη την προσπάθεια της αστικής τάξης να βάλει στο γύψο τους αγώνες του καταδεικνύει η έγκριση, προχτές, από την Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, του ψηφίσματος που επιχειρεί να ποινικοποιήσει σαν «εξτρεμιστική» την πάλη του λαού ενάντια στην κυρίαρχη πολιτική.

  Το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα στην Ελλάδα που από την πρώτη στιγμή μπήκε μπροστά για την αποκάλυψη, την καταψήφιση και την καταδίκη του αντιδραστικού ψηφίσματος, το οποίο εγκρίθηκε την περασμένη Τρίτη με τις ψήφους των εκπροσώπων της ΝΔ, αλλά και την ανοχή των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, που ήταν παρόντες στην ψηφοφορία. Σε σύνολο 108 παρόντων βουλευτών, από τους 634 που συμμετέχουν στο συγκεκριμένο Σώμα, υπέρ του κατάπτυστου ψηφίσματος, μαζί με τις τροπολογίες που ενσωμάτωσε η Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων, ψήφισαν 98, 6 ψήφισαν κατά και 4 «παρών».

  Από την ελληνική αντιπροσωπεία υπέρ του ψηφίσματος τάχθηκε η Ελσα Παπαδημητρίου της ΝΔ, ενώ οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Βάσω Παπανδρέου και Ντίνος Βρεττός ψήφισαν «παρών». Ο βουλευτής του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης ψήφισε μεν κατά, αλλά στη συνέχεια «διόρθωσε» την ψήφο του, καθώς δήλωσε «παρών» στις συστάσεις, δίνοντας τη συγκατάθεση του κόμματός του στην εφαρμογή του ψηφίσματος.

  Στην ψηφοφορία για τις συστάσεις προς τις χώρες – μέλη και τα όργανα της ΕΕ, που είναι το «διά ταύτα» του κατάπτυστου ψηφίσματος, υπέρ ψήφισαν 106 από τους παρόντες βουλευτές, 3 κατά και 4 «παρών». Από την πλευρά των Ελλήνων βουλευτών, εκτός από τον Δ. Παπαδημούλη που δήλωσε «παρών», υπέρ των συστάσεων ψήφισαν οι βουλευτές της ΝΔ Νικόλαος Δένδιας και Ελσα Παπαδημητρίου και «παρών» οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κατρίνης, Βάσω Παπανδρέου, Ντίνος Βρεττός.

  Το ΚΚΕ δεν εκπροσωπείται στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση από τακτικό μέλος. Ωστόσο, η βουλευτής του Κόμματος Λιάνα Κανέλλη, που είναι αναπληρωματικό μέλος της Συνέλευσης, κατέθεσε επιστολή στο προεδρείο, με την οποία τοποθετείται κατά του ψηφίσματος και καταγγέλλει το περιεχόμενό του.

 5. Πλήρης κάλυψη στο αντιδραστικό ψήφισμα

  Με προκλητικό τρόπο, ο Γ. Πεταλωτής επιχείρησε να εξωραΐσει το περιεχόμενό του και ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση «προασπίζεται στην πράξη τα δημοκρατικά δικαιώματα»!

  Να εξωραΐσει το αντιδραστικό περιεχόμενο του ψηφίσματος του Συμβουλίου της Ευρώπης επιχείρησε χτες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, δίνοντας ταυτόχρονα πλήρη κάλυψη στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που το νομιμοποίησαν, ψηφίζοντας «παρών». «Η σημερινή κυβέρνηση έχει δείξει στην πράξη ότι σεβόμαστε τα δημοκρατικά δικαιώματα που είναι κεκτημένα και αυτονόητα πλέον», ισχυρίστηκε ο Γ. Πεταλωτής και ακολούθως υιοθέτησε το ψήφισμα, σημειώνοντας: «Υπάρχει μια συγκεκριμένη θεώρηση (σ.σ. στο ψήφισμα), αλλά φυσικά δεν μπορεί κάποιος να ισχυριστεί ότι αναφέρεται ως εξτρεμισμός κάθε κινητοποίηση».

  Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στήριξε τον πυρήνα του ψηφίσματος, αλλά και τη στάση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που δεν το καταψήφισαν. Εσπευσε μάλιστα να θέσει προληπτικά όρια στις λαϊκές κινητοποιήσεις, λέγοντας ότι «ο Ελληνας πολίτης (…) περνώντας μια πολύ δύσκολη φάση της ζωής του, δείχνει ότι ξέρει και να διαμαρτύρεται και τον τρόπο με τον οποίο να σέβεται την κοινωνική ειρήνη». Επί της ουσίας, όπως και το ψήφισμα, ο Γ. Πεταλωτής λέει ότι κάθε κινητοποίηση έξω από τα πλαίσια της «κοινωνικής ειρήνης», όπως την ορίζει η εκάστοτε κυβέρνηση, είναι καταδικαστέα και άρα πρέπει να καταστέλλεται.

  Οι δηλώσεις, εξάλλου, του Γ. Πεταλωτή ότι η κυβέρνηση «προασπίζεται στην πράξη τα δημοκρατικά δικαιώματα» αποτελούν πρόκληση για τους εργαζόμενους. Μέσα σ' ένα χρόνο, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχει επιστρατεύσει τους ναυτεργάτες, έχει επιτάξει τους οδηγούς φορτηγών, έχει καταστείλει και ποινικοποιήσει πλήθος απεργιακών κινητοποιήσεων, ενώ πρόσφατα στο Κοινοβούλιο επικύρωσε τη «Σύμβαση του ΟΗΕ κατά του Διεθνικού Οργανωμένου Εγκλήματος», με την οποία προωθούνται μια σειρά από διατάξεις που περιορίζουν ακόμα περισσότερο τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες του λαού.
  rizospastis

 6. Με δεδομένα τα παραπάνω, ο ευρωβουλευτής της ΝΔ ζητάει από το Συμβούλιο «να προχωρήσει χωρίς άλλες καθυστερήσεις και με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα στη θεσμοθέτηση των απαιτούμενων ρυθμίσεων ώστε να μπορεί να εφαρμοστεί εάν και όταν χρειαστεί η "ρήτρα αλληλεγγύης"».

  Με άλλα λόγια, στρώνει το δρόμο για να ενεργοποιηθεί το πλέγμα της καταστολής που έχει προβλέψει η ΕΕ για να χτυπήσει το λαϊκό κίνημα, συμπεριλαμβανομένων και των στρατιωτικών μέσων, με πρόσχημα την πρόληψη και την καταπολέμηση δήθεν της «τρομοκρατίας». Αυτό υπονοούν ευθέως οι όροι «πρόληψη τρομοκρατικής απειλής» και «προστασία των δημοκρατικών θεσμών», με δεδομένο τον ορισμό της «τρομοκρατίας» που δίνει η ΕΕ στον αντιδραστικό «ευρωτρομονόμο».

  Στο συγκεκριμένο νομικό κείμενο, σαν «τρομοκρατία» ορίζεται το σύνολο των εκ προθέσεως πράξεων που «είναι δυνατόν να προσβάλουν σοβαρά χώρα ή διεθνή οργανισμό». Εδώ μπορούν να χωρέσουν διαδηλώσεις και άλλες κινητοποιήσεις. Οι πράξεις αυτές, σύμφωνα με τον «ευρωτρομονόμο», ξεκινάνε από το «σοβαρό εκφοβισμό του πληθυσμού» και κλιμακώνονται στην «αποσταθεροποίηση ή καταστροφή των πολιτικών, συνταγματικών ή οικονομικών δομών». Εδώ χωράει μια απεργία, ένας αποκλεισμός δρόμου κ.ά.

  Στην «τρομοκρατία» περιλαμβάνουν ακόμα την «προσβολή κατά της ακεραιότητας προσώπων», ζημιές σε δημόσιες εγκαταστάσεις υποδομής, «κατασκευή, κατοχή, κτήση, μεταφορά, προμήθεια ή χρήση» παντός είδους εξοπλισμού, «διαταραχή ή διακοπή» των ενεργειακών ροών. Εδώ μπορεί να χωρέσουν τα πάντα, από τα πανό των διαδηλωτών μέχρι μια απεργία σε ένα νευραλγικό τομέα της οικονομίας. Στον ίδιο ευρωτρομονόμο προβλέπεται και ένα νέο, διεθνές Ιδιώνυμο, καθώς ποινικοποιείται ακόμα και η «απειλή τέλεσης ενός εκ των προαναφερομένων εγκλημάτων».
  Επέλεξαν τον κατάλληλο χρόνο

  Είναι φανερό από τα παραπάνω ότι τόσο ο τρομο-συναγερμός, όσο και παρεμβάσεις όπως αυτή του ευρωβουλευτή της ΝΔ, πραγματικό στόχο έχουν να νομιμοποιήσουν τους κατασταλτικούς μηχανισμούς που έχει ήδη ετοιμάσει η ΕΕ για να χτυπήσει τον εχθρό λαό, σε μια περίοδο μάλιστα που οξύνεται η λαϊκή αγανάκτηση για την κυρίαρχη πολιτική.

  Καθόλου τυχαίο είναι το γεγονός ότι μια από τις χώρες που προβάλλεται σαν πιθανός στόχος των «τρομοκρατών» είναι η Γαλλία, όπου το τελευταίο διάστημα αναπτύσσονται μαζικές κινητοποιήσεις ενάντια στην αντιασφαλιστική μεταρρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση Σαρκοζί. Το ίδιο ισχύει και για την Ελλάδα, η οποία προβάλλεται από διεθνή αστικά ΜΜΕ, όπως το CNN, σαν πιθανός στόχος «τρομοκρατών», επιδιώκοντας την ένταση της καταστολής σε βάρος του λαού και των αγώνων του.
  rizospastis

 7. Ο τρομο-συναγερμός στοχεύει στο λαϊκό κίνημα

  Με αφορμή τις προειδοποιήσεις για πιθανό «τρομοκρατικό» χτύπημα, μεθοδεύεται η προληπτική ενεργοποίηση των κατασταλτικών μηχανισμών που προβλέπονται από τη Συνθήκη της Λισαβόνας

  Με πρόσχημα τον τρομο-συναγερμό, ο γαλλικός στρατός κατέβηκε στους δρόμους του Παρισιού, σε μια περίοδο που φουντώνουν οι αντιδράσεις για την αντιασφαλιστική μεταρρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση Σαρκοζί
  Την πραγματική στόχευση του τρομο-συναγερμού που έχουν σημάνει στην Ευρώπη οι κυβερνήσεις της ΕΕ και οι ΗΠΑ αποκαλύπτει η Ερώτηση που κατέθεσε στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Γ. Κουμουτσάκος.

  Απηχώντας τις επιδιώξεις του κόμματός του και συνολικά της αστικής τάξης, ο Γ. Κουμουτσάκος ζητάει από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο να ορίσει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την ενεργοποίηση και συγκεκριμενοποίηση της αποκαλούμενης «ρήτρας αλληλεγγύης» που προβλέπεται από τη Συνθήκη της Λισαβόνας για την «αντιμετώπιση τρομοκρατικών επιθέσεων».

  Οπως αναφέρεται στο σχετικό δελτίο Τύπου, η Ερώτηση κατατίθεται «με αφορμή την πρόσφατη έκδοση επειγουσών ταξιδιωτικών οδηγιών από διάφορες χώρες, όπως οι ΗΠΑ, η Μεγάλη Βρετανία, η Αυστραλία, κ.ά. σχετικά με ενδεχόμενη απειλή τρομοκρατικής επίθεσης στην Ευρώπη» και ζητείται από τα ευρωενωσιακά όργανα η «υιοθέτηση των αναγκαίων επί μέρους ρυθμίσεων για την εφαρμογή της προβλεπόμενης από τη Συνθήκη της Λισαβόνας "ρήτρας αλληλεγγύης"».

  Αυτή τη βολική για το σύστημα τρομοϋστερία προσπάθησε να συντηρήσει χτες ο Ζιλ ντε Κερβός, συντονιστής της ΕΕ κατά της «τρομοκρατίας», μιλώντας στo δορυφορικό κέντρο της ΕΕ (EbS), όπου χαρακτήρισε «πραγματική» την «τρομοκρατική απειλή».

  Η «ρήτρα αλληλεγγύης» στην οποία αναφέρεται ο ευρωβουλευτής της ΝΔ προβλέπεται από το άρθρο 222 της Συνθήκης της Λισαβόνας, στο οποίο σημειώνεται αυτολεξεί:

  «Εάν ένα κράτος – μέλος δεχθεί τρομοκρατική επίθεση, η Ενωση κινητοποιεί τα μέσα που έχει στη διάθεσή της, συμπεριλαμβανομένων των στρατιωτικών μέσων που τα κράτη – μέλη θέτουν στη διάθεσή της, για:

  — Την πρόληψη τρομοκρατικής απειλής στο έδαφος των κρατών – μελών, την προστασία των δημοκρατικών θεσμών και του άμαχου πληθυσμού από ενδεχόμενη τρομοκρατική επίθεση.

  — Την παροχή συνδρομής σε κράτος – μέλος στο έδαφός του, μετά από αίτηση των πολιτικών του αρχών, σε περίπτωση τρομοκρατικής επίθεσης».
  Πάει πακέτο με τον «ευρωτρομονόμο»
  rizospastis

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *