ΟΙ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ φαίνεται αποφασισμένη να εφαρμόσει το τρίπτυχο της ωμής ταξικής της πολιτικής: ακραία αντεργατική πολιτική, ωμός κρατικός αυταρχισμός, πολεμικοί τυχοδιωκτισμοί και αύξηση των εξοπλιστικών προγραμμάτων σε εποχές σκληρής λιτότητας, ανεργίας και ανέχειας του λαού μας.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η επιστροφή των Φονιάδων του Ισραηλινού στρατού στη χώρα μας για την πραγματοποίηση κοινής στρατιωτικής εκπαιδευτικής άσκησης από 11 έως 14 Οκτωβρίου, με ποικιλία μέσων της Πολεμικής Αεροπορίας και της Αεροπορίας Στρατού, αλλά και τη συμμετοχή στελεχών των Ειδικών Δυνάμεων, από Ελλάδα και Ισραήλ.

Τα σενάρια της άσκησης περιλαμβάνουν τον εντοπισμό και τη διάσωση πιλότων των οποίων τα αεροσκάφη έχουν «καταρριφθεί» και έχουν πέσει πίσω από τις γραμμές του εχθρού σε συνθήκες «μάχης». Ως πεδίο των ασκήσεων ορίζονται περιοχές της Πελοποννήσου με κέντρο εξόρμησης το αεροδρόμιο Ανδραβίδας με το Κέντρο Αεροπορικής Τακτικής (ΚΕΑΤ) και διεξάγονται με ελικόπτερα Μπλακ Χοκ και Απάτσι.

Από ισραηλινής πλευράς θα πάρουν μέρος 6 ελικόπτερα (3 Βlack Ηawk UΗ-60 και 3 Απάτσι ΑΗ-64D) και 2 εφεδρικά που θα φθάσουν στην Ανδραβίδα μέσω Κρήτης, Κυθήρων και Καλαμάτας.

Από ελληνικής πλευράς συμμετέχουν 1 Σούπερ Πούμα της Πολεμικής Αεροπορίας και 2 Απάτσι του Στρατού, καθώς και 6 μαχητικά διαφόρων τύπων.

Τα σενάρια της άσκησης προβλέπουν αποστολές έρευνας – διάσωσης πιλότων από κομάντος σε ηπειρωτικές περιοχές της Βόρειας, Κεντρικής και Δυτικής Πελοποννήσου «μέσα ουσιαστικά από πεδία μάχης», όπως είπε στρατιωτική πηγή.

Η άσκηση αυτή αποτελεί το δεύτερο σκέλος της άσκησης «Μίνωας» που έγινε στο Αιγαίο με μαχητικά και διεκόπη λόγω της δολοφονικής επίθεσης ισραηλινών κομάντος σε πλοία του Στόλου της Ελευθερίας που μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα. Η κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου είχε αναγκαστεί κάτω από τις διεθνείς αντιδράσεις και τις διαδηλώσεις του αντιπολεμικού κινήματος για την πρωτόγνωρή πειρατεία και τη μαζική δολοφονία ειρηνικών διαδηλωτών να διακόψει την άσκηση, λέγοντας όμως ότι την «αναβάλλει»!

Παπανδρέου-Δρούτσας-Βενιζέλος βρέθηκαν και βρίσκονται ξανά αντίθετοι με τα φιλειρηνικά συναισθήματα του λαού μας για μια σειρά από πολιτικούς-οικονομικούς και στρατιωτικούς λόγους. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δείχνει αποφασισμένη να ταυτιστεί με τα πιο επικίνδυνα ιμπεριαλιστικά σχέδια ΗΠΑ-Ε.Ε.-Ισραήλ που προβλέπουν ακόμη και επίθεση στο Ιράν. Οι ασκήσεις που θα διεξαχθούν στην Πελοπόννησο είναι προσαρμοσμένες σε αυτά ακριβώς τα σενάρια, ενώ στην προέκταση τους προβλέπουν ότι ισραηλινά αεροσκάφη θα κάνουν άσκηση ανεφοδιασμού εν πτήσει μέσα στο FΙR Αθηνών.

Από την άλλη μεριά ο Ελληνικός Στρατός που ήδη βρίσκεται σε 15 ξένες χώρες στο πλαίσιο παρεμβατικών-κατοχικών αποστολών των ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ και που δέχεται συνεχώς πιέσεις για αναβάθμιση της συμμετοχής του σε αυτές με την αποστολή ελικοπτέρων Απάτσι, βρίσκει την ευκαιρία να εκπαιδεύσει τα πιο επιθετικά τμήματα του (πληρώματα επιθετικών ελικοπτέρων-ειδικές δυνάμεις Στρατού Ξηράς-Πολεμικής Αεροπορίας και τα πληρώματα των πολεμικών αεροσκαφών) σε τέτοιου είδους πολεμικά σενάρια. Σενάρια που θα ενεργοποιηθούν και σε ενδεχόμενη σύγκρουση που θα προέλθει από ανεξέλεγκτη όξυνση του ελληνοτουρκικού αστικού ανταγωνισμού.

Ταυτόχρονα, το ελληνικό κατεστημένο στην Ελλάδα όχι μόνο επιθυμεί την αναβάθμιση της στρατηγικής του συμμαχίας με το κράτος Τρομοκράτη του Ισραήλ ως αντίπαλο δέος στην Τουρκία, αλλά την χειρίζεται και ως μέσο για την αναγνώριση περιφερειακού ιμπεριαλιστικού ρόλου στην Νοτιοανατολική Ευρώπη. Σε μια περιοχή που αναβαθμίζεται γεωστρατηγικά εξαιτίας της γιγαντιαίων διαστάσεων κίνησης εμπορίου μεταξύ Ειρηνικού-Ατλαντικού ωκεανού. Η αστική Ελλάδα επιθυμεί να αποδείξει ότι μπορεί να εγγυηθεί και με τα όπλα την απρόσκοπτη μεταφορά εμπορευμάτων. Απόδειξη αυτών των σχεδιασμών είναι η αποστολή μεγάλων δυνάμεων του Πολεμικού Ναυτικού στη Σομαλία, τα σενάρια αποστολής Ειδικών Δυνάμεων για την «καταπολέμηση της πειρατείας» εκεί, οι παραγγελίες 6 φρεγατών αξίας 6 δις ευρώ (χωρίς τον οπλισμό τους) ωκεάνιων προδιαγραφών (δηλώσεις ναυάρχου ε.α. Παππά) που θα παίξουν εκτός των άλλων και σημαντικό ρόλο στην Αντιπυραυλική Ασπίδα του ΝΑΤΟ (προπαγάνδα για δήθεν απειλή πυραυλικής επίθεσης του Ιράν).

Στο πλαίσιο επομένως αυτών των διεργασιών ήδη πραγματοποιείται επίσκεψη στην Αθήνα για εξειδίκευση του νέου πλαισίου στρατιωτικής συνεργασίας των δύο χωρών από το διευθυντή του γραφείου του ισραηλινού υπουργού Άμυνας στρατηγός ε.α. Αμος Γκιλάτ. Εξάλλου, οι απευθείας συνομιλίες Νετανιάχου-Παπανδρέου έχουν καθορίσει το πλαίσιο της αναβαθμισμένης στρατηγική συνεργασίας στους τομείς άμυνας και ασφάλειας, αλλά και την συνεργασία των πολεμικών βιομηχανιών. Στις βλέψεις ελληνικού και ισραηλινού αστικού κατεστημένου εντάσσεται η μεγαλύτερη συνεργασία στον τομέα των εξοπλισμών με την ελληνική πλευρά και δίνει βαρύτητα σε συμπαραγωγές και μεταφορά τεχνογνωσίας.

Μπορεί ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευ.Βενιζέλος να δηλώνει και τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ να επαναλαμβάνουν ότι οι εξοπλισμοί μειώνονται, αλλά τα στοιχεία κάνουν τους επαγγελματίες πολεμοκάπηλους να τρίβουν τα χέρια τους. «Στον τομέα της ελληνοϊσραηλινής συνεργασίας ήδη τρέχουν συζητήσεις ενόψει της προμήθειας από την Πολεμική Αεροπορία ειδικών κιτ αναβάθμισης παλαιότερων βλημάτων (SΡΙCΕ), ενώ ισραηλινή εταιρεία διεκδικεί, μαζί με εταιρείες από Γερμανία, ΗΠΑ και Γαλλία, συμμετοχή στον διαγωνισμό για τη δεύτερη παρτίδα περίπου 80.000 βλημάτων για τα τανκς Leopard 2 ΗΕLL που θα γίνουν σε συμπαραγωγή με τα ΕΑΣ. Στο πλαίσιο αυτό ενημέρωσε πρόσφατα το υπουργείο Άμυνας ότι διαθέτει τύπους πυρομαχικών ανάλογους με αυτούς (12.000) που τελικά αποφάσισε να αγοράσει η Ελλάδα από τη γερμανική κυβέρνηση πρόσφατα» σύμφωνα με αποκαλυπτικά δημοσιεύματα.

Είναι ενδεικτικό ότι η κυβέρνηση που προωθεί την ακόμη μεγαλύτερη ιδιωτικοποίηση της πολεμικής βιομηχανίας, παρουσιάζει ως δέλεαρ για να προσελκύσει το ενδιαφέρον των ξένων πολεμικών εταιριών, τις σχεδιαζόμενες τεράστιες πολεμικές προμήθειες ύψους 15 δις ευρώ.

Στο πλαίσιο αυτό λοιπόν, η ισραηλινή εταιρεία αναμένεται να εκδηλώσει ενδιαφέρον για είσοδο στα ΕΑΣ ως στρατηγικός επενδυτής!

Εμείς απαιτούμε να σταματήσει άμεσα κάθε μορφή πολιτικής-στρατιωτικής-οικονομικής συνεργασίας με το κράτος φονιά του Ισραήλ.

Να ικανοποιηθούν τα δίκαια ιστορικά αιτήματα του Παλαιστινιακού λαού.

Να ακυρωθεί η άσκηση ΜΙΝΩΑΣ και να σταματήσει κάθε εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων στις προετοιμασίες επίθεσης στο Ιράν.

Να απαγορευτούν τώρα όλα τα Πυρηνικά όπλα και να σταματήσει η παραγωγή των λεγόμενων συμβατικών όπλων, όχι λιγότερο καταστροφικών και δολοφονικών.

Να γυρίσουν τώρα όλα τα στρατεύματα που βρίσκονται εκτός συνόρων και να αποχωρήσουν από ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ.

Δεν δίνουμε ούτε ένα ευρώ σε πολεμικούς εξοπλισμούς-επεμβάσεις στο εξωτερικό και πρόσληψη Μισθοφόρων του Στρατού και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Το πρόβλημα δεν είναι ούτε η σωτηρία της πολεμική βιομηχανίας, ούτε η αναβάθμιση της. Το πρόσχημα της διατήρησης των θέσεων εργασίας καταρρέει από τις ανακοινώσεις μαζικών απολύσεων (π.χ. Ναυπηγεία Σκαραμαγκά), αποκαλύπτοντας ότι Έλληνες και ξένοι βιομήχανοι και έμποροι του ολέθρου, σε συνεννόηση με την κυβέρνηση εποφθαλμιούν τις νέες παραγγελίες άχρηστων οπλικών συστημάτων, εις βάρος της κοινωνικής πλειοψηφίας που καλείται να πληρώσει βαρείς φόρους και να υποστεί σκληρή λιτότητα.

Να σταματήσει η παραγωγή όπλων και οι πολεμικές βιομηχανίες να προσανατολιστούν σε παραγωγή για ειρηνικούς σκοπούς με διατήρηση των θέσεων εργασίας, πραγματοποίηση προσλήψεων και αυξήσεις στους μισθούς που να ικανοποιούν τις εργατικές ανάγκες.

Η Ειρήνη στο Αιγαίο-Κύπρο-Βαλκάνια-Μ.Ανατολή θα προέλθει μόνο μέσα από τη συνεργασία των λαών, τους κοινούς αγώνες των εργαζόμενων για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών και δικαιωμάτων τους, από τους αποφασιστικούς εργατικούς διεθνιστικούς αντικαπιταλιστικούς αγώνες ενάντια στο εθνικισμό και το ρατσισμό, την πάλη για την ανατροπή των αστικών κυβερνήσεων της αντεργατικής λαίλαπας, του κοινοβουλευτικού ολοκληρωτισμού και των πολεμικών τυχοδιωκτισμών.

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *