Το Βήμα βαφτίζει τρομοκράτη ένα ολόκληρο χωριό (την Ιερισσό)

12_16-300x198 Δριμεία επίθεση εξαπολύει σήμερα η στήλη του Διόδωρου στο Βήμα, φαινομενικά ενάντια στον Αλ. Τσίπρα (που «έχει αναλάβει εργολαβικά την υπεράσπιση της βίας» και στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά στην πραγματικότητα ενάντια σε ένα ολόκληρο χωριό, την Ιερισσό. Ασφαλώς, κάθε αρθρογράφος έχει δικαίωμα να κρίνει τη στάση κομμάτων και ατόμων, όμως εδώ ο κύριος Διόδωρος συκοφαντεί το σύνολο των κατοίκων της Ιερισσού και εμφανίζει σαν αθώα περιστερά την αστυνομία. Μιλά για το «παρακράτος της Ιερισσού», για «τρομοκράτες οικολόγους», για «ένοπλους οικολόγους». Ο Διόδωρος βγαίνει από τα ρούχα του επειδή «στην Ιερισσό δεν υπάρχει αστυνομία: κουκουλοφόρος λαϊκή πολιτοφυλακή ασκεί παράλληλη εξουσία στη μικρή πόλη, πρόκειται για την κατάσταση που αποκαλείται “παρακράτος”». Ακόμα και τα παιδιά της Ιερισσού είναι, σύμφωνα με το Βήμα, μικροί παρακρατικοί, αφού έχουν δείρει συνομηλίκους τους, παιδιά μεταλλωρύχων, «επειδή οι γονείς τους είναι προδότες».

Δεν είναι η στάση του ΣΥΡΙΖΑ που ενοχλεί τον Δ. Φαίνεται ότι δεν μπορεί να συμφιλιωθεί με το γεγονός ότι υπάρχουν άνθρωποι που αντιστέκονται, που δεν έχουν πειστεί ότι η Greek Gold, θυγατρική της Eldorado, θα φέρει πλούτη και ανάπτυξη στην περιοχή.

Ο αγώνας των κατοίκων ΔΕΝ υπάρχει στο κείμενο. Όπως ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ η αστυνομική βία, η άγρια καταστολή που διαρκεί εδώ και μήνες. Λες και οι κουκουλοφόροι αστυνομικοί δεν εισέβαλαν σε σπίτια, μες στη νύχτα, σπάζοντας την πόρτα για να κάνουν συλλήψεις μπροστά σε μικρά παιδιά. Λες και δεν έπεσαν δακρυγόνα στον περίβολο του σχολείου. Λες και δεν σύρθηκαν μαθητές στο αστυνομικό τμήμα για ανάκριση. Λες και δεν κακοποιήθηκαν γυναίκες, ακόμα και γερόντισσες. Λες και στις 22 Μαϊου δεν έγινε διαμαρτυρία ένστολων συνδικαλιστών αστυνομικών έξω από την Αστυνομική Διεύθυνση Χαλκιδικής στον Πολύγυρο, οι οποίοι δήλωσαν ότι «δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν με τους κατοίκους» και ότι «η επένδυση χρυσού στις Σκουριές δεν είναι θέμα της αστυνομίας». Όλα αυτά δεν συνέβησαν στην Ιερισσό αλλά σε κάποια μυθική χώρα που δεν υπάρχει στον ατομικό γεωγραφικό άτλαντα του Διόδωρου…

12_16Πρόβλημα, για τον Δ., με την επένδυση ΔΕΝ υπάρχει. Υπάρχει μόνο μια «ομάδα κατοίκων της Ιερισσού που λειτουργεί ως παράνομη τρομοκρατική οργάνωση». Και προφανώς υπάρχουν οι κάτοικοι, άβουλα όντα, πρόβατα που υπακούουν τυφλά στα κελεύσματα των τρομοκρατών. Πρόκειται για ύβρη που υπαγορεύεται από μίσος για τον λαό (τον μη γονατισμένο λαό), από εμπάθεια και δουλικότητα απέναντι στην επιχειρηματική εξουσία -ούτε το γραφείο δημοσίων σχέσεων της Greek Gold δεν θα τολμούσε να εκδώσει μια ανακοίνωση με τόσο προσβλητικούς και αυθαίρετους ισχυρισμούς!

Την ταύτιση των λαϊκών αγώνων με την τρομοκρατία και την ανομία επιχειρεί ο αρθρογράφος με την τόσο επιλεκτική μνήμη και γνώση της πραγματικότητας. Φαινομενικά, επιχειρεί να φέρει τον ΣΥΡΙΖΑ στον «ίσιο δρόμο», όμως στην πραγματικότητα συκοφαντεί το λαϊκό κίνημα και μάλιστα προσφέρει δύο ερμηνείες, δύο «λογικές υποθέσεις» για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ. Πρώτον, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «προσπαθεί να προστατεύσει κάποιο σημαντικό στέλεχός του που έχει πάρει μέρος στα ένοπλα επεισόδια». Σύμφωνα με τη δεύτερη υπόθεση, που τη θεωρεί «πιθανότερη», στην ιστορία αυτή είναι μπλεγμένη κάποια (τοπική ή υπερτοπική) μαφία: «κάποιοι αφήνουν την κατάσταση να εκτραχύνεται, επειδή προσπαθούν να πουλήσουν προστασία στην Eldorado». Δρουν δηλαδή σαν τους νονούς της νύχτας: πρώτα τα κάνουν μπάχαλο και ύστερα γυρεύουν χαράτσι από τους μαγαζάτορες. Επομένως, όλο το χωριό είναι συνένοχο σε εγκληματικά σχέδια, όλοι οι κάτοικοι είναι τσιράκια μας αόρατης μαφίας που προσδοκά μελλοντικά κέρδη!

Άνετα το κείμενο του Διόδωρου θα μπορούσε να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής που, ως γνωστόν, έχει ταχθεί υπέρ της επένδυσης.

Πηγή:mao.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *