Αγώνας κατά των διοδίων με συγκεντρώσεις

Τη συνέχιση του αγώνα κατά των διοδίων προαναγγέλλει η «Αριστερή παρέμβαση στη Θεσσαλία», η οποία συμμετέχει στη σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 6.30 μ.μ. έξω από το μέγαρο της ΕΛΑΣ στη Νεάπολη, αλλά και σε αυτή που θα γίνει μεθαύριο Κυριακή 10 Οκτωβρίου στις 11.30 το πρωί στα διόδια Μοσχοχωρίου.

Χθες το απόγευμα δόθηκε συνέντευξη Τύπου στα γραφεία του Μορφωτικού Ιδρύματος της Ενωσης Συντακτών Θεσσαλίας από τον υποψήφιο περιφερειάρχη του συνδυασμού Φάνη Γενηκομσίου, το μέτωπο ΑΝΤΑΡΣΥΑ και την κομμουνιστική οργάνωση ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ και επιδόθηκε δελτίο τύπου, που αναφέρονται:

«Την ώρα που ανακοινώνονται αυξήσεις – φωτιά στις τιμές των διοδίων κάποιοι “εγκέφαλοι” της ΕΛΑΣ προχωρούν σε ενέργειες τρομοκράτησης αγωνιστών του κινήματος κατά των διοδίων.

Καλούν τηλεφωνικά τον υποψήφιο στις περιφερειακές εκλογές με την “Αριστερή παρέμβαση στη Θεσσαλία” και μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ταλαχούπη Νίκο να περάσει από το τμήμα θυμίζοντας εποχές χούντας.

Χωρίς καμιά μήνυση ή εισαγγελική παραγγελία διενεργούν έρευνα για “δήθεν αξιόποινες πράξεις που μπορεί να τελέστηκαν» κατά τη διαμαρτυρία που έγινε στα διόδια 6 Ιούνη και στην οποία  καλούσε το Σωματείο Αυτοκινητιστών Θεσσαλίας, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλίας και οι επιτροπές κατά των διοδίων.

Το θράσος τους δεν έχει όρια οδηγώντας τους σε ταύτιση με τα παράνομα συμφέροντα μιας ιδιωτικής εταιρίας λες και αποτελούν μισθοφορικό παράρτημά της (την ώρα που ακόμα και μέλη τους… αστυνομικοί, τάσσονται ενάντια στα χαράτσια που επιβάλλονται σε όλους τους δρόμους της χώρας μας).

Φαίνεται πως την εποχή του μνημονίου κάποιοι δεν μπορούν να κρατήσουν ούτε
τα προσχήματα και οδηγούνται σε ενέργειες πέρα από κάθε λογική και «νομιμότητα».

Τους δηλώνουμε πως δεν πρόκειται να σταματήσουμε την προσπάθειά μας για γκρέμισμα των διοδίων και για καθιέρωση ελεύθερης διέλευσης από τους δρόμους για τους οποίους πληρώνουμε επί χρόνια. Ούτε οι νέοι “τρομονόμοι” με τους οποίους σύρονται ανήλικοι μαθητές για να δικαστούν ως τρομοκράτες στις 9 του Δεκέμβρη στη Λάρισα, ούτε ενέργειες βγαλμένες από τις πιο σκοτεινές εποχές της ιστορίας μας μπορούν να σταματήσουν το δίκαιο αγώνα μας.

Καλούμε τους εργαζόμενους και ανέργους αυτής της χώρας να μην φοβηθούν, να συνεχίσουν την ΑΝΤΑΡΣΙΑ κατά των διοδίων και κατά συνολικά της αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζεται. Μόνη λύση απέναντι στον Αρμαγεδδώνα που εφαρμόζει η κυβέρνηση, η τρόικα (ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ) και οι συνοδοιπόροι τους είναι η ανυποχώρητη πάλη και προάσπιση των αγωνιστών.

Περιμένουμε τέλος απότους λαλίστατους υποψήφιους περιφερειάρχες και δημάρχους της περιοχής μας να πάρουν θέση για το αίσχος των διοδίων και της προσπάθειας φίμωσης και τρομοκράτησης αγωνιστών».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *