Επιχείρηση των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας στην πλατεία Ταξίμ

taksim-27Του Σεΐτ Αλντογκάν

Το πρωί στις 6 η ώρα χιλιάδες αστυνομικοί πραγματοποίησαν επιχείρηση στην πλατεία Ταξίμ. Ο κόσμος αντέδρασε και ενίσχυσε τα οδοφράγματα. Στην πλατεία και γύρω απ’ αυτή σημειώθηκαν σφοδρές συγκρούσεις και η αστυνομία προχώρησε σε πάρα πολλές συλλήψεις.

Η αστυνομία στις 6 το πρωί με μεγάφωνα δήλωσε ότι η επιχείρηση είναι ενάντια σε μέλη οργανώσεων που δεν έχουν σχέση με τους απλούς διαδηλωτές και τα άτομα αυτά θα απομακρυνθούν απ’ την πλατεία.

Δεκάδες αύρες και οχήματα ξεκίνησαν να ρίχνουν συνέχεια καπνογόνα, νερό με πίεση αλλά και μπουλντόζες να προσπαθούν να σηκώσουν τα οδοφράγματα. Ο κόσμος αντέδρασε έντονα και στην πλατεία και γύρω απ’ αυτή σημειώθηκαν συγκρούσεις οι οποίες συνεχίζονται ακόμα. Την ώρα των συγκρούσεων κάποιοι ηλικιωμένοι ξάπλωσαν μπροστά κάτω απ’ τις αύρες για να εμποδίσουν την επίθεση. Η αστυνομία μπήκε στο μέγαρο πολιτισμού και κατέβασε όλα τα πανό, τις αφίσες. Επίσης κατέβασαν τα πανό που βρίσκονταν στο άγαλμα της Ταξίμ.

Αξίζει να τονίσουμε ότι εδώ και δύο μέρες τα ΜΜΕ καλλιεργούν μία οργανωμένη επίθεση ενάντια στους διαδηλωτές και δικαιολογούν οποιαδήποτε επιχείρηση της αστυνομίας λέγοντας ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει απ’ τους διαδηλωτές και κυριαρχούν οι παράνομες οργανώσεις.

Η εκπρόσωπος της πλατφόρμας του Ταξίμ η κ. Μουτζελά Γιαπιτζί τόνισε στο κανάλι Hayat σε απευθείας σύνδεση ότι φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ και οι αρχές έχουν ξεκινήσει εκστρατεία ενάντια στα δίκαια αιτήματα του λαού. Η κ. Μουτζελά υπογράμμισε την παραπλανητική προβοκατόρικη  δήλωση που έκανε χτες ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς  ο οποίος είχε τονίσει ότι οι διαδηλώσεις είναι υποκινούμενες από εξωτερικές δυνάμεις.

Οι διαδηλωτές του Ταξίμ δήλωσαν ότι η αστυνομία και η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να δημιουργήσει μία εικόνα ότι οι συγκρούσεις γίνονται με παράνομες περιθωριακές οργανώσεις και δεν έχουν κανένα πρόβλημα με τους διαδηλωτές που διαδηλώνουν ειρηνικά. Φαίνεται πως πια η κυβέρνηση προσπαθεί να χτυπήσει μ’ αυτόν τον τρόπο τον αγώνα των μαζών που γίνεται που γίνεται απέναντι σε ένα αυταρχικό καθεστώς.

Στις 11 το πρωί ο νομάρχης της Κων/πολης Χουσεΐν Αβνί Μουτλού παραχώρησε μία συνέντευξη και είπε ότι οι εικόνες στο Ταξίμ με πανό, συνθήματα και οδοφράγματα κλονίζει το κύρος της χώρας μας μπροστά στην παγκόσμια κοινή γνώμη γι’ αυτό αναλάβαμε το καθήκον μας.

Την ώρα των συγκρούσεων κάηκε μία αύρα ενώ πάρα πολλά ασθενοφόρα πηγαινοέρχονταν στην πλατεία. Ο νομάρχης της πόλης επιβεβαίωσε ότι υπάρχουν πολλές συλλήψεις αλλά δεν ανέφερε αριθμό.

Εν τω μεταξύ πολλοί συνδικαλιστές εργαζόμενοι του Δήμου μετατέθηκαν εκδικητικά σε άλλες πόλεις λόγω της γενικής απεργίας που πραγματοποίησαν στις 4-5 του μηνός. Ο δήμαρχος της Άγκυρας επιβεβαίωσε τις μεταθέσεις. Τα συνδικάτο εργαζομένων του Δήμου ανακοίνωσε ότι πολλά στελέχη του συνδικάτου δέχτηκαν επίθεση και ξυλοκοπήθηκαν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπέγραψε το νομοσχέδιο που απαγορεύει την πώληση και τη χρήση του αλκοόλ απ’ τις 10 και μετά το βράδυ. Ο νόμος θα εφαρμοστεί το επόμενο χρονικό διάστημα.

Πηγή: http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2013/06/blog-post_8119.html

και http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2013/06/blog-post_8119.html

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *