Εντάσεις και αντιπαραθέσεις στο συνέδριο της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ

Αποδοκιμάστηκε η υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη στο συνέδριο της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ από συνδικαλιστές που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ. Με συνθήματα και αναρτώντας πανό που έγραφε “Φτηνό ρεύμα στο λαό, όχι στους επιχειρηματίες” οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ έκαναν έντονη την παρουσία τους, με αποτέλεσμα συνάδελφοι τους της ΠΑΣΚΕ να τους επιτεθούν φραστικά και για κάποια ώρα να επικρατήσει ένταση στην αίθουσα.

Διχασμένοι παρουσιάστηκαν στο συνέδριο της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ και οι συνδικαλιστές της Ν.Δ αφού φαίνετε η πλειοψηφία τους δεν αποδέχεται την επίσημη γραμμή του κόμματος για απελευθέρωση της ενέργειας και τριχοτόμηση της ΔΕΗ.

Απ’ την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΔΕΗ και συνδικαλιστικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Φωτόπουλος κράτησε αποστάσεις απ’ την διαφαινόμενη κυβερνητική πολιτική και χαρακτήρισε απαράδεκτες τις αυξήσεις τιμολογίων στις χαμηλές κατηγορίες κατανάλωσης, μέχρι 800 κιλοβατώρες το τετράμηνο, ενώ στο υψηλότερα κλιμάκια γίνονται μειώσεις. Όπως είπε ο Ν. Φωτόπουλος πάνω από 700.000 φτωχά νοικοκυριά θίγονται από τις αυξήσεις αυτές. Με τις απόψεις του συντάχτηκαν και τα άλλα στελέχη της ΠΑΣΚΕ που μίλησαν στο συνέδριο.

0 απαντήσεις στο “Εντάσεις και αντιπαραθέσεις στο συνέδριο της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *