Οι διαδηλωτές του Ταξίμ αποφάσισαν: Συνεχίζουμε!

taksim-12Γράφει ο Σεΐτ Αλντογάν

Σήμερα το πρωί η πλατφόρμα Ταξίμ πραγματοποίησε συνέλευση με την συμμετοχή όλων των παραβρισκόμενων διαδηλωτών και αποφάσισε την συνέχιση των διαδηλώσεων.

Χθες ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας στους δημάρχους που ανήκουν στο κόμμα του είχε πει ότι έχουν λάβει το μήνυμα των νέων και θα σεβαστούν την απόφαση του δικαστηρίου που είχε πάρει απόφαση να σταματήσουν οι εργασίες γύρω από το Ταξίμ.

Ο Ερντογάν αναφέροντας αυτή την απόφαση είπε ακόμα εάν το δικαστήριο αποφασίσει να μην γίνουν εργασίες η κυβέρνηση θα το σεβαστεί. Αν δοθεί άδεια τότε θα μελετήσει ξανά και θα προχωρήσει σε δημοψήφισμα στην Κωνσταντινούπολη.

Αυτή η στάση της κυβέρνησης θεωρήθηκε από τους διαδηλωτές πως η κυβέρνηση κάνει ένα βήμα πίσω όμως δεν απαντάει στις άλλες απαιτήσεις των μαζών γύρω από τις δημοκρατικές ελευθερίες.

Σήμερα το πρωί η πλατφόρμα Ταξίμ αποφάσισε την συνέχιση των διαδηλώσεων αλλά και την παραμονή των διαδηλωτών στο πάρκο Γκεζί. Η πλατφόρμα ανακοίνωσε ακόμα ότι ο αγώνας τους σήμερα είναι πιο οργανωμένος και πιο δυνατός.

Εν τω μεταξύ σχεδόν σε όλες τις πόλεις και ιδιαίτερα στις συνοικίες της Άγκυρας, της Κωνσταντινούπολης και της Σμύρνης συνεχίζονται οι διαδηλώσεις. Οι διαδηλωτές μαζεύονται τις απογευματινές ώρες και διαλύονται αργά την νύχτα. Εν τω μεταξύ η κυβέρνηση τις τελευταίες 2 μέρες προσπαθεί να κρατήσει μακριά την αστυνομία από τις διαδηλώσεις.

Μέχρι τώρα στις διαδηλώσεις 5 άτομα έχασαν την ζωή τους και πάνω από 60 είναι οι σοβαρά τραυματίες. 10 από αυτούς έχουν χάσει το ένα μάτι τους.

Χθες το σωματείο των γιατρών πραγματοποίησε διαδήλωση στο Ταξίμ και ανακοίνωσε ότι το υπουργείο και η αστυνομία ζήτησε από τα νοσοκομεία να σταλθεί το όνομα  στις αρχές, όσων παρευρέθηκαν στον χώρο του Ταξίμ στα αυτοσχέδια νοσοκομεία. Το σωματείο ανακοίνωσε ότι δεν θα δώσει ούτε ένα όνομα και έχουν κάθε δικαίωμα να διαδηλώνουν και εκτός υπηρεσίας να κάνουν ό,τι θέλουν.

Στην Κωνσταντινούπολη το δικαστήριο σήμερα αποφάσισε για 7 άτομα την προφυλάκιση τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *