Εκτακτο: Χιλιάδες αστυνομικοί σε επιχείρηση εκκένωσης της πλατείας Ταξιμ – Εκατοντάδες οι τραυματίες και οι συλληφθέντες – Οι συγκρούσεις αστυνομίας διαδηλωτών συνεχίζονται.

taksim-31Με μια σχεδιασμένη, αιφνιδιαστική ενέργεια, χιλιάδες αστυνομικοί, με αύρες και άλλα οχήματα καταστολής περικύκλωσαν την πλατεία Ταξίμ.

Βύθισαν όλη την περιοχή στο σκοτάδι, και επιτέθηκαν με βαρβαρότητα στους διαδηλωτές, που παρέμειναν εκεί, τραυματίζοντας εκατοντάδες και συλλαμβάνοντας αδιευκρίνιστο αριθμό μέχρι τώρα.

Όταν έγινε γνωστή η είδηση από το τηλεοπτικό κανάλι Χαγιάτ χιλιάδες πολίτες προσπάθησαν να κατέβουν για συμπαράσταση των διαδηλωτών που υπήρχαν στην πλατεία Ταξίμ. Η αστυνομία, όμως, το είχε προβλέψει γ’ αυτό είχε αποκλείσει όλους τους δρόμους που καταλήγουν στην πλατεία, με αποτέλεσμα, σε όλη την περιοχή να έχουν ξεσπάσει συγκρούσεις.

Η μόνη πληροφόρηση που υπάρχει αυτή την στιγμή είναι μέσα από την ιστοσελίδα της εφημερίδας Εβρενσέλ που μεταδίδει το τηλεοπτικό κανάλι Χαγιάτ. Ολες οι άλλες τηλεοράσεις της Τουρκίας δεν μεταδίδουν το παραμικρό.

Πηγή: http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2013/06/blog-post_4100.html

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *