Τυχάρπαστες πολιτικές συνεργασίες

Οι τυχάρπαστες πολιτικές συνεργασίες ποτέ δεν έχουν καλό αποτέλεσμα, και αυτό το ΚΚΕ έπρεπε να το γνωρίζει πολύ καλά αφού έχει «καεί» στο παρελθόν. (περιπτώσεις Ζουράρι, Γιακαλή, Μπουτάρη, κ.α).

Το ίδιο συμβαίνει και σήμερα με τον Απόστολο Γκλέτσο. Αφού το ΚΚΕ τον «αγκάλιασε», του ανέθεσε μέσα απ’ την τηλεόραση του 902 να ενημερώνει τους τηλεθεατές για τα «πολιτιστικά δρώμενα», πρόβαλε κάθε δήλωση του (ρίχτε μια ματιά στην μηχανή αναζήτησης του «Ριζοσπάστη»), τώρα ήρθε ση σειρά να τον αποκήρυξη.

Δεν μπορούσε να κάνει διαφορετικά το ΚΚΕ, αφού βλέπει τον πρώην συνεργαζόμενο του να φωτογραφίζεται με τον Αντώνη Σαμαρά και να κατεβαίνει υποψήφιος δήμαρχος Στυλίδας κόντρα στον εκλεκτό υποψήφιο του Περισσού Χρήστο Οικονόμου.

Καταλαβαίνουμε ναι μεν την σημερινή τοποθέτηση του «Ριζοσπάστη» που διαμαρτύρεται γιατί κάποια αστική φυλλάδα προβάλλει τον Α. Γκλέτσο σαν στέλεχος του ΚΚΕ, αλλά ποιος έχει δώσει τέτοια δικαιώματα ρε παιδιά του ΚΚΕ:

0 απαντήσεις στο “Τυχάρπαστες πολιτικές συνεργασίες”

  1. τιποτα τιποτα δεν μας σταματα εμεις με το κκε ειμαστει εσεις ξερουμαι με ποιους κανεται παρεα

  2. Το πρόβλημα με την περίπτωση Γκλέτσου, όπως και με άλλες, είναι πώς ποτέ δεν διέθετε την ιδεολογία και την πολιτική ενός κομμουνιστή. Ούτε καν ενός συνεπούς αριστερού. Απλά μια εποχή του βάρεσε να φωνάζει ζήτω το ΚΚΕ και κυρίως ζήτω η Παπαρήγα. Γι' αυτό και η ηγετική ομάδα του κόμματος τον αγκάλιασε. Για τις δικές της δημόσιες σχέσεις. Την ίδια ώρα που βίαζε άγαρμπα την ιδεολογία και την πολιτική του κόμματος, επέβαλε καθεστώς εσωκομματικής παρανομίας στους κομματικούς που διατυπώναν αντιρήσεις, ενστάσεις και ασκούσαν κριτική στις επιλογές της, φρόντιζε να προβάλει διάφορους και ποικίλους Γκλέτσους για να τονώσει το δικό της προφίλ σε μέλη και οπαδούς. Η μαύρη αλήθεια είναι ότι ετούτη η ηγεσία του κόμματος καλοδέχτηκε και εξακολουθεί να καλοδέχεται οποιονδήποτε αριβίστα επιθυμεί για τους δικούς του λόγους να υπηρετήσει την συγκεκριμένη ηγεσία του ΚΚΕ. Ενώ μάχεται με νύχια και με δόντια κάθε μέλος του κόμματος, κάθε αληθινό κομμουνιστή που υπερασπίζεται την ιδεολογία και την πολιτική του κομμουνιστικού κινήματος απέναντι στη διατεταγμένη διαστρέβλωσή τους από τους σημερινούς ενοίκους του Περισσού. Όσο υπάρχει αυτή η ηγεσία, οι Γκλέτσοι θα έρχονται και θα παρέρχονται, την ίδια ώρα που οι αληθινοί κουκουέδες θα συνεχίσουν να στιγματίζονται γιατί διαφωνούν, θα τους διαγράφουν με συνοπτικές διαδικασίες ή θα αποσύρονται απογοητευμένοι από το κόμμα. Μέχρις ότου απομείνουν στο ΚΚΕ μόνο Γκλέτσοι, αργόμισθοι κομματικοί και κολλημένοι. Ποτέ άλλοτε στην ιστορία του το κόμμα δεν έχει βιώσει μια τόσο ταπεινωτική κατάσταση σαν την σημερινή.

  3. Η περιπτωση γκλέτσου αποδεικνύει περίτρανα ότι δεν μπορεί κανείς να έχει εμπιστοσύνη (σε πολιτικό επίπεδο) στους καλλιτέχνες. Θυμίζω τις περιπτώσεις Θεοδωράκη, Μικρούτσικου και άλλων πολλών….

  4. Παντως οχι το ΚΚΕ, συντροφε.Δυστυχως συμβαινει, να μην κρατας τους παντες κατω απο την πολιτικη και ιδεολογικη σου σκεπη, αυτο δεν ειναι δα κατακριτεο. Αλλα το γνωστο πολιτικο και δημοσιογραφικο κατεσημενο "θαβει" καθε πολιτικο ανοιγμα του κομματος ,με ανθρωπους θα ελεγα καποιας αναγνωρισιμοτητας και αντιθετως ουρλιαζει οταν αυτη η επιλογη αργοτερα αποτυχει, κανοντας τις γνωστες του παραπληροφορησεις, για να αποπροσανατολισει και να χειραγωγησει αργοτερα. Αυτο δεν ειναι αγνωστο σε πολλους απο μας. Αλλα εν παση περιπτωση μπορει μια επιλογη πρωσοπου να αποδειχτει λαθος για το κομμα. Δεν ειμαστε στο μυαλο του καθενα συντροφε μου. Και για ποια δικαιωματα μιλας? Αυτα ειναι συκγεκριμενες μεθοδευεσεις. Λες οι δημοσιογραφοι που διαδιδουν τετοιες ανακριβειες να μην γνωριζουν?

    kagemusha

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *