Όλοι μαζί, ψεύτες, κλέφτες και ρουφιάνοι ….

Οι Ευρωπαίοι ρουφιάνοι, Πέερ Στάινμπρουκ πρώην υπουργός οικονομικών της Γερμανίας και ο Ζ. Κ. Γιούνκερ επικεφαλής του Γιούρογκρουπ τα κάρφωσαν όλα…
ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΑΝ: Οι πρώην πρωθυπουργοί, ο Γιωργάκης σαν αξιωματική αντιπολίτευση και οι ξένοι -Γερμανοί, Γάλλοι, ΕΕ και ΕΚΤ-που έκαναν τις μωρές παρθένες μετά. Όλοι ήξεραν το ύψος του δημόσιου χρέους και τα πραγματικά ελλείμματα. Σαν ΨΕΥΤΕΣ περιωπής όμως έπαιξαν το παιχνίδι τους μέχρι τέλους.

Έπαθλο η υφαρπαγή της λαϊκής ψήφου και η παραχάραξη της λαϊκής ετυμηγορίας. Ποια δημοκρατία και πράσινα άλογα. Τα αφεντικά να είναι καλά! Οι ΚΛΕΦΤΕΣ δηλαδή, που έφαγαν τα δάνεια σαν δρόμους που πληρώθηκαν πολλές φορές πάνω από το κόστος τους, σαν αναθέσεις «έργων» υπερκοστολογημένων στην κάθε είδους Ζήμενς, σαν κατευθυνόμενους πολυδάπανους στρατιωτικούς εξοπλισμούς, σε ολυμπιάδες μίζες και αρπαχτές, σε χρυσοπληρωμένα φάρμακα από τα ταμεία και χαριστικές οφειλές στους εργοδότες όπως και σε κάθε είδους κίνητρα σε αυτούς για να αυγατέψουν τα κέρδη τους και να ξεχειλίσουν οι καταθέσεις τους στα θησαυροφυλάκια της αλλοδαπής.

Όλοι μαζί, ψεύτες, κλέφτες και ρουφιάνοι, ένα κουβάρι αξεδιάλυτα πλεγμένο, πότε να μαλώνουν στη μοιρασιά, πότε για τα πρωτεία, πότε να στριγκλίζουν αναθέματα ο ένας στον άλλο αλλά πάντα ενωμένοι στην κοροϊδία των εργαζομένων και στην κλεψιά του μόχθου τους.

Το μόνο που τους νοιάζει τώρα είναι να εξασφαλίσουν τα λεφτά των τοκογλύφων και τους όρους για την αύξηση της κερδοφορίας των αφεντικών τους. Με την κατακρεούργηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων όπως οι συλλογικές συμβάσεις αλλά και οι μειώσεις μισθών και … και…φέρνοντας την χρεοκοπία των εργαζομένων πιο κοντά.

Ή το εργατικό κίνημα θα επιβάλει την πτώση της κυβέρνησης των δοσιλόγων και τη στάση πληρωμής του χρέους ή θα κάνουν αυτοί σε λίγο ολοκληρωτική στάση πληρωμών μισθών και συντάξεων!

0 απαντήσεις στο “Όλοι μαζί, ψεύτες, κλέφτες και ρουφιάνοι ….”

 1. Γαϊτανάκι εξαπάτησης και αποπροσανατολισμού του λαού

  Σε μείζον πολιτικό ζήτημα ανήγαγαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ μια δήλωση του προέδρου του Γιούρογκρουπ, για να κρύψουν τις αιτίες της κρίσης και τις ευθύνες της πολιτικής τους

  Κυβέρνηση, ΝΔ και ΕΕ είναι συνένοχοι όλα αυτά τα χρόνια για τα βάσανα που περνάει ο λαός. Η σύγκρουση με την πολιτική τους και η ανατροπή της είναι προϋπόθεση για τη λαϊκή ευημερία
  Ενα νέο επεισόδιο στο δικομματικό θέατρο εξαπάτησης και αποπροσανατολισμού του λαού στήθηκε με αφορμή τις δηλώσεις που έκανε την προηγούμενη βδομάδα από την Ουάσιγκτον στο περιθώριο της Συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας, ο επικεφαλής των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

  Τα αστικά ΜΜΕ αναπαρήγαγαν από το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων ανταπόκριση, σύμφωνα με την οποία ο Γιούνκερ είπε στους δημοσιογράφους ότι σε συνομιλία με κάποιον Ελληνα πρωθυπουργό, ο τελευταίος είπε ότι «κυβερνάει μια διεφθαρμένη χώρα».

  Στις ίδιες δηλώσεις, ο επικεφαλής της ευρωζώνης είπε ότι οι Ευρωπαίοι γνώριζαν για την «ελληνική κρίση» και ότι ο ίδιος ήξερε πως «η Γαλλία και η Γερμανία κέρδιζαν τεράστια ποσά από τις εξαγωγές τους (…) προς την Ελλάδα, αλλά εγώ δε θα μπορούσα να πω δημόσια αυτό που γνώριζα». Επίσης, ο ίδιος υποστήριξε ότι «η ελληνική κρίση, θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί, αλλά όχι με την αντιμετώπισή της το τελευταίο έτος, έπρεπε να είχε αντιμετωπιστεί πριν από δύο ή τρεις δεκαετίες».

  Νωρίτερα και σχολιάζοντας τις εκτιμήσεις της Eurostat για αναθεώρηση του ελληνικού ελλείμματος για το έτος 2009 στο 15,1% του ΑΕΠ έναντι του 13,8%, ο επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν έκανε λόγο για «ατυχή» εξέλιξη και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων μετά τις τελικές εκτιμήσεις των στοιχείων της Eurostat.

  Από την Παρασκευή μέχρι και χτες, βρισκόταν σε εξέλιξη ένα γαϊτανάκι δηλώσεων μεταξύ κυβέρνησης και ΝΔ για το ποιος πρωθυπουργός είπε την παραπάνω φράση στον Γιούνκερ. Ο χορός ξεκίνησε από τον υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος φωτογράφισε τον πρώην πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή. «Δεν νομίζω, είπε, ότι ο κ. Γιούνκερ αναφερόταν στον κ. Παπανδρέου, αλλά σε προηγούμενο πρωθυπουργό. Και όλοι νομίζω, μπορούμε να φανταστούμε σε ποιον αναφέρεται», είπε χαρακτηριστικά.
  Εκαναν τη δουλειά τους και τα μάζεψαν

  Ακολούθησε «ανασκευή» από τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος μέσω του εκπροσώπου Τύπου του Eurogroup στρογγύλεψε τα όσα είπε, παραπέμποντας σε δημόσιες δηλώσεις του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου, λίγο μετά τις βουλευτικές εκλογές του 2009. Ο εκπρόσωπος είπε ότι ο πρόεδρος του Eurogroup, «για να δείξει τη μεταστροφή των ελληνικών αρχών απέναντι στο πρόβλημα ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, λίγο μετά τις βουλευτικές εκλογές του 2009, όταν τελικά αναγνωρίστηκε η πλήρης διάσταση του ελληνικού προβλήματος, δήλωσε ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα με τη διαφθορά».

  Ακολούθησε χτες δήλωση του Γ. Πεταλωτή, με την οποία έσπευσε να επισημάνει ότι «υπάρχει επεξηγηματική δήλωση ότι δεν αναφερόταν σε συνομιλία του με τον πρωθυπουργό, αλλά μιλούσε σε δημόσια συζήτηση» και ότι «ουδέποτε ο Ελληνας πρωθυπουργός συζήτησε με τον κ. Γιούνκερ για διεφθαρμένη χώρα».

  Σε μια προσπάθεια να τονώσει τον ανούσιο ψευτοκαυγά, ο Γ. Πεταλωτής, αναφερόμενος στη ΝΔ την κατηγόρησε ως «εμπρηστή του πολιτικού κλίματος». Οταν ρωτήθηκε, γιατί ο Γ. Παπακωνσταντίνου «φωτογράφισε» τον Κ. Καραμανλή, ο Γ. Πεταλωτής ανέφερε ότι σε μια συνέντευξη Τύπου στην Αμερική ο υπουργός Οικονομικών «εξέφρασε μια εκτίμηση, απαντώντας σε μια ερώτηση που είχε λάθος βάση», καθώς στη συνέχεια αποδείχτηκε ότι «η αναφορά του κ. Γιούνκερ ήταν διαφορετική». Από την πλευρά της ΝΔ, ο εκπρόσωπος Τύπου Π. Παναγιωτόπουλος έκανε λόγο για «μεγάλο ηθικό και πολιτικό ζήτημα» σχετικά με τον Γ. Παπακωνσταντίνου.

 2. Ο Γιούνκερ… «ψηφίζει» ΚΚΕ! (2)

  «Ηξερα ότι η Γερμανία και η Γαλλία κέρδιζαν τεράστια ποσά από τις εξαγωγές τους προς την Ελλάδα, αλλά εγώ δεν μπορούσα να πω δημόσια αυτό που γνώριζα»!

  *

  Τι μας λέει ο κ. Γιούνκερ σε τούτο το δεύτερο σκέλος της δήλωσής του;

  *

  Πρώτον ότι τα περί «άγνοιας», είτε της Κομισιόν και της «Γιούροστατ», είτε των δικομματικών εταίρων, όσον αφορά τα μεγέθη της ελληνικής οικονομίας, είναι ένας γελοίος επικοινωνιακός ισχυρισμός.

  Οτι οι πάντες γνώριζαν και ότι – και οι μέσα και οι έξω – έκαναν τη «δουλειά» τους. Και «δουλειά» τους δεν είναι άλλη από το να εξασφαλίζουν, να διαμορφώνουν τις πολιτικές προϋποθέσεις και να παρακολουθούν την ντόπια και την ξένη πλουτοκρατία να βγάζουν «φράγκα» πάνω στην καμπούρα του ελληνικού και κάθε ευρωπαϊκού λαού.

  *

  Δεύτερον (και απείρως σημαντικότερο): Ο κ.Γιούνκερ μας λέει

  ότι η ΕΕ δεν είναι μια ένωση «ισότιμων εταίρων», αλλά μια λυκοφωλιά, όπου οι μεγάλοι «τρώνε» τους μικρούς, όπου οι σχέσεις αλληλεξάρτησης, αλληλοδιαπλοκής και αντιθέσεων μεταξύ των μονοπωλίων μετατρέπονται σε δυσβάσταχτα βάρη για τους λαούς.

  Οτι η ΕΕ δε συνιστά κάποια «Αγία Οικογένεια», αλλά ένα ιμπεριαλιστικό κλαμπ, όπου οι ισχυροί πολυεθνικοί όμιλοι, αυτοί με τις «Ζήμενς» και τα «υποβρύχια που γέρνουν», και οι άλλοι με τις γέφυρες Ρίου – Αντιρρίου και τις φρεγάτες που τους παραγγέλνει ο Παπανδρέου, ληστεύουν τους πιο αδύναμους.

  Οτι η ΕΕ δεν ήταν και δε θα λειτουργήσει ποτέ ως συνεύρεση, με στόχο τη «σύγκλιση», αλλά αποτελεί ένα οικοδόμημα όπου ζει και βασιλεύει ένας από τους βασικούς καπιταλιστικούς νόμους, όπως ακριβώς τον παρουσίασε ο Λένιν στις αρχές του περασμένου αιώνα, ο νόμος της ανισόμετρης ανάπτυξης.

  *

  Πίσω από τα μισόλογα, αυτά μας «εξομολογείται» ο Γιούνκερ. Ο οποίος ως εκ της θέσεώς του (πρόεδρος της ευρωζώνης) ξέρει πολλά.

  Αλλά, εφόσον από τις μισές αλήθειες που λέει ο Γιούνκερ αναδεικνύεται το τεράστιο ψεύδος περί της «ισχυρής Ελλάδας», η αβυσσαλέα δημαγωγία περί του «απάνεμου λιμανιού της ΟΝΕ» και η διαχρονική απάτη περί της «Ευρώπης των λαών»,

  τότε – είναι πρόδηλο – η αλήθεια και το δίκιο, όσον αφορά το ρόλο και το χαρακτήρα της ΕΕ (και όσων την υπηρετούν) είναι με το μέρος του ΚΚΕ!
  ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *