Οι διαδηλώσεις συνεχίζονται. Πεδίο μάχης πολλές περιοχές στην Τουρκία

taksim-hayatΤου Σεΐτ Αλντογάν

Για 40.000 αποφασισμένους διαδηλωτές που αυτή τη στιγμή βρίσκονται στους δρόμους, κύρια στην εθνική οδό που συνδέει την Κωνσταντινούπολη με άλλες πόλεις, στην περιοχή Γκαζί, κάνει λόγο αυτή την στιγμή η τηλεόραση Χαγιάτ. Στήνοντας οδοφράγματα τα οποία προσπαθούν να διαλύσουν οι δυνάμεις καταστολής και το σημερινό βραδινό σκηνικό παραπέμπει σε πεδίο πολέμου.

Με αυτοσχέδιες αντιασφυξιογόνες μάσκες και εξοπλισμένοι με κάθε πρόσφορο «όπλο» οι διαδηλωτές έχουν κάνει δύσκολη την ζωή των αστυνομικών. Ένα οδόφραγμα διαλύουν, δυο ξεφυτρώνουν σε άλλες περιοχές.taksim-39

Πληροφορίες που έρχονται στο κανάλι Χαγιάτ αναφέρουν ότι το κόμμα του Ερντογάν έχει επιστρατεύσει τους οπαδούς του οι οποίοι εξοπλισμένοι με ρόπαλα πλαισιώνουν την αστυνομία και επιτίθενται στους διαδηλωτές. Μάλιστα στις περιοχές Χασίμ Πασά και Τσιχανγκιρ τραυμάτισαν σοβαρά διαδηλωτές.

Επιδίωξη της αστυνομίας είναι να μην γίνει ανακατάληψη της πλατείας Ταξίμ προς την οποία πορεύονται ομάδες διαδηλωτών με το σύνθημα «Παντού Ταξίμ παντού αντίσταση» ενώ στην πλατεία Μεσίκτας η αστυνομία με χιλιάδες ένστολους και τεθωρακισμένα οχήματα έχουν κυκλώσει τον κόσμο και γίνονται σφοδρές συγκρούσεις.

taksim-osmanbeyΣτη περιοχή Οσμάν Μπέη έγινε σφοδρή επίθεση απ’ τις κατασταλτικές δυνάμεις στους διαδηλωτές χωρίς όμως να κατορθώσουν να διαλύσουν τα οδοφράγματα που έχουν στηθεί ενώ αντίθετα οπισθοχώρησαν οι αστυνομικές δυνάμεις μπροστά στην επίθεση που δέχτηκαν απ’ τους διαδηλωτές.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία με το κανάλι εκπρόσωπος του δικηγορικού συλλόγου ανέφερε ότι έχουν πληροφορηθεί για 220 νέες συλλήψεις. Καμιά πληροφορία για τις συλλήψεις δεν δίνει η αστυνομία ενώ αγνοείται η τύχη όσων έχουν πιαστεί. Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και γιατροί και νοσοκόμες που προσπάθησαν να δώσουν τις πρώτες βοήθειες στα πρόχειρα ιατρεία που έχουν δημιουργηθεί.

Με πολιτική εντολή έχει ξεκινήσει μπαράζ συλλήψεων και είναι χαρακτηριστικό ότι αυτή την ώρα άντρες της αστυνομίας εισέβαλαν στα γραφεία του Σωματείου Τεχνικών-Μηχανικών και Αρχιτεκτόνων (ΤΜΜΟΒ) συνέλαβαν όλους τους παρευρισκομένους, τους φόρεσαν χειροπέδες και τους οδήγησαν σε αστυνομικά τμήματα.

Αυτή την στιγμή διαδηλώσεις και συγκρούσεις με την αστυνομία γίνονται στην Σμύρνη, Αδανα, Αγκυρα και σε άλλες πόλεις.

Για αύριο έχει κηρυχθεί γενική απεργία από εργατικές συνομοσπονδίες και το συνδικαλιστικό όργανο των δημοσίων υπαλλήλων.

Διαδηλώσεις συμπαράστασης στους εξεγερμένους λαούς της Τουρκίας γίνονται σε πολλές χώρες του κόσμου, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε το τηλεοπτικό κανάλι Χαγιάτ στην μαζική διαδήλωση που έγινε σήμερα στην Νέα Υόρκη της Αμερικής.

http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2013/06/blog-post_5785.html

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *