Καταγγελία:Ψευδή δημοσιεύματα και διαρροές στον τύπο από το επιτελείο Σαμαρά

da767f3a1ba000c682a89baa188f8aed_XLΤο βράδυ της Τρίτης 18 Ιουνίου κυκλοφόρησε η παρακάτω «είδηση» από το ΑΠΕ και στη συνέχεια δημοσιεύτηκε σε ενημερωτικά πόρταλ και μπλογκ.

“Την άμεση εκτέλεση της απόφασης για την ΕΡΤ ζητά το Συμβούλιο της Επικρατείας. Σύμφωνα με νέες διευκρινίσεις που δόθηκαν έπειτα από ερωτήσεις δημοσιογράφων με αφορμή τις διαφορετικές ερμηνείες της απόφασης του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας, Κωνσταντίνου Μενουδάκου, οι συναρμόδιοι υπουργοί κ.κ. Στουρνάρας και Κεδίκογλου πρέπει να προχωρήσουν άμεσα στις αναγκαίες ενέργειες για την προσωρινή επαναλειτουργία των τριών καναλιών, των ραδιοφώνων και των διαδικτυακών τόπων της ΕΡΤ με την πρόσληψη προσωπικού, τον αριθμό και την προέλευση του οποίου εκείνοι θα ορίσουν μέσω του διορισμού ειδικού διαχειριστή. Ο ειδικός διαχειριστής θα έχει ως αποστολή να προετοιμάσει το έδαφος για τη σύσταση του διάδοχου δημόσιο ραδιοτηλεοπτικού φορέα.”

Λίγες ώρες αργότερα με δήλωσή του ο Πρόεδρος του ΣτΕ διευκρίνιζε ότι ουδέποτε προέβη σε σχετική δήλωση – ερμηνεία αποδίδοντας το δημοσίευμα σε άλλους νομικούς και δικαστικούς κύκλους.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων χρησιμοποιείται από κυβερνητικά κέντρα παραπληροφόρησης ως μέσο για τη διάδοση ψευδών ειδήσεων.

Καταγγέλλουμε την προσπάθεια της κυβέρνησης Σαμαρά να διαδώσει ψευδή δημοσιεύματα για να σπείρει σύγχυση και να παραπληροφορήσει τους εργαζόμενους και το λαό του κινήματος υπεράσπισης του δημόσιου αγαθού της ενημέρωσης.

Συνιστούμε στους δημοσιογράφους του ΑΠΕ και σε όλους τους δημοσιογράφους που εργάζονται σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα να έχουν το νου τους και να είναι εξαιρετικά επιφυλακτικοί απέναντι σε παρόμοιες φήμες και δημοσιεύματα.

Παρά τον πόλεμο ερμηνειών των δικαστικών αποφάσεων, παρά την τρομοκρατία περί εισβολής των ΜΑΤ στο Ραδιομέγαρο, παρά την κωλυσιεργία και το θόρυβο γύρω από τους χειρισμούς των κομμάτων της συγκυβέρνησης, η ΕΡΤ θα παραμείνει ανοιχτή γιατί αυτό επιβάλλει το δίκιο της μεγάλης λαϊκής πλειοψηφίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΤΟ ΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΚΕΔΔΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΔΙΑΤΑΓΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣτΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΤ

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΜΑΣ ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΝΕΙ Η ΚΕΔΔΕ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΣΟΕΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *