Δημοσιογραφία … για σφαλιάρες

Ξεσάλωσαν και σήμερα τα Magaλα κυβερνητικά προπαγανδιστικά καθώς παρουσίαζαν την συνεδρίαση της βουλής και τα όσα έγιναν με τους απλήρωτους συμβασιούχους της Ακρόπολης.

Ειδικά ο Μ. Καψής ήταν για σφαλιάρες και αυτό που τον πείραξε μόνο –το χαρακτήρισε «αστυνομική γκάφα»- ήταν ότι η μπατσάδικη καταστολή έγινε μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες. (Ακριβώς εκεί εντόπισε την κριτική του προς την κυβέρνηση και ο Προτοψάλτε, από τα ΜΜΕ του Αλαφούζου. «Τέτοιες ενέργειες γίνονται το βράδυ και όχι με την παρουσία των τηλεοπτικών συνεργείων», είχε πει). Στην ίδια κατεύθυνση και ο Ν. Χατζηνικολάου, που είχε καλεσμένο στο στούντιο του Alter, τον Α. Τσίπρα.
Αυτός όμως πιο διακριτικά, στεκόμενος περισσότερο στην τοποθέτηση του Τσίπρα σήμερα στην βουλή.

Και με την ευκαιρία, επειδή έχει εξαφανιστεί από όλα τα ΜΜΕ, η ουσία των λεγομένων του  Τσίπρα, (τα οποία επικεντρώθηκαν μόνο στην εισαγωγή της τοποθέτησης του προέδρου του Σύριζα) αντιγράφουμε από τα πρακτικά της βουλής:

Α. Τσίπρας: Κύριε Πρωθυπουργέ, έχουμε καιρό να σας δούμε. Επιτρέψτε μου, λοιπόν, να σας καλωσορίσω στη χώρα των διεφθαρμένων και στο Κοινοβούλιο της διαφθοράς, σύμφωνα με τα δικά σας λεγόμενα.
Ψάχνετε να βρείτε τη διαφθορά σε αυτή τη χώρα στους εργαζόμενους και στις ΔΕΚΟ, όχι στους εθνικούς προμηθευτές και στους εθνικούς εργολάβους, όχι στο μαύρο πολιτικό χρήμα, όχι σε όλους όσους «κονόμησαν» τα χρόνια της Ολυμπιάδας. Ψάχνετε να βρείτε τη διαφθορά και τους διεφθαρμένους στους εργαζόμενους, που πήγαν να βρουν μια στέγη, μια δουλειά για πεντακόσια ευρώ -και λέτε ότι αυτό είναι το πελατειακό κράτος- και όχι σε αυτούς που πιάνουν το κράτος πελάτη!…

Διαβάζω σήμερα πρωτοσέλιδο στον Τύπο όλα όσα είπατε χθες, κύριε Πρωθυπουργέ. «Μήτρα διαφθοράς το ελληνικό δημόσιο». Σας απαντώ ότι μήτρα διαφθοράς σε αυτή τη χώρα, παραδοσιακά αν θέλετε, είναι το «μαύρο» πολιτικό χρήμα, η διαπλοκή οικονομικής και πολιτικής εξουσίας και, αν θέλετε, μήτρα διαφθοράς εμείς επισημαίνουμε ότι μπορεί να είναι και στο άμεσο μέλλον οι νόμοι, οι υπουργικές αποφάσεις, τα Προεδρικά Διατάγματα που θα αλλάζουν πολεοδομικούς όρους, θα παραχωρούν αιγιαλό, θα απαλλοτριώνουν εκτάσεις, ακόμα και δασικές. Αυτό για εμάς είναι μήτρα διαφθοράς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *