Τι συμβαίνει αλλού …

Μπορείτε να φανταστείτε ποια θα ήταν η αντίδραση των δημοσιοκάφρων αν έλληνες απεργοί περνούσαν σε μορφές πάλης όπως αυτές που χρησιμοποιούν οι Γάλλοι αντιδρώντας στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση Σαρκοζί;
Το σίγουρο είναι ότι αυτά που άκουσαν απ’ τα τηλεοπτικά κυβερνητικά φερέφωνα οι συμβασιούχοι της Ακρόπολης, θα ήταν γλώσσα νηπιαγωγείου μπροστά στους χαρακτηρισμούς που θα εισέπρατταν.

«Απεργοί “έκλεισαν” τον αγωγό που εφοδιάζει με καύσιμα τα αεροδρόμια του Παρισιού. Ο αγωγός που προμηθεύει με καύσιμα τα αεροδρόμια του Παρισιού σταμάτησε να λειτουργεί σήμερα το πρωί ελλείψει πετρελαϊκών προϊόντων, ανακοίνωσε η εταιρεία Trapil που διαχειρίζεται τον αγωγό,  καθώς απεργοί αποκλείουν διυλιστήρια διαμαρτυρόμενοι για τις κυβερνητικές μεταρρυθμίσεις του συνταξιοδοτικού», διαβάζουμε σε φυλλάδα.

Μια ματιά που ρίξαμε στις γαλλικές εφημερίδες –με την άθλια μετάφραση που προσφέρει το google- δεν συναντήσαμε πουθενά απαξιωτικά σχόλια για τους απεργούς ούτε να καταδικάζετε η ενέργεια τους. Αλλά απ’ τους Γάλλους δημοσιογράφους τι περιμένεις … αυτοί δεν έχουν το «επίπεδο» ούτε την «διορατικότητα» των «δικών» μας «λειτουργών της ενημέρωσης».

Οσο για μας …. Να επαναλάβουμε ένα πικρόχολο σχολιάκι από την εφημερίδα της Λάρισας «Ελευθερία»: «Ο ΚΑΚΟΣ χαμός στη Γαλλία… Ξεσηκώθηκαν οι εργαζόμενοι, διαδηλώσεις
κινητοποιήσεις, διότι – άκουσον άκουσον!- θέλουν να τους πάνε το όριο συνταξιοδότησης στα… 62 χρόνια.

Νηφάλιοι και ψύχραιμοι οι νεοέλληνες, αδυνατούμε να κατανοήσουμε προς τι οι αντιδράσεις. Όπως μας έχει πει άλλωστε η υπεύθυνη Κυβέρνησή μας, (και οι Γερμανοί) το να δουλεύεις μέχρι τα βαθιά γεράματα είναι ένας τρόπος να διατηρείσαι νέος και εν πάση περιπτώσει αυτό είναι το εθνικό συμφέρον».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *