Αλληλεγγύη στους εργάτες στα τσιμέντα Χαλκίδας

1111ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ ΧΑΛΚΙΔΑΣ, ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 27 ΙΟΥΝΙΟΥ 2013 ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ LAFARGE, στις 18.00 στην Παιανία Αττικής.

Ο Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων Δημόσιου & Ιδιωτικού Τομέα εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη του στον αγώνα των εργατών των Τσιμέντων Χαλκίδας που αγωνίζονται ενάντια στις απολύσεις και το κλείσιμο του εργοστασίου.

Η ιδιοκτησία της εταιρείας, η ΑΓΕΤ- ΗΡΑΚΛΗΣ, μέλος του πολυεθνικού ομίλου LAFARGE, έχει αποφασίσει να κλείσει το εργοστάσιο και να πετάξει στην ανεργία το σύνολο των 236 εργαζόμενων. Για να παρακάμψει το αντεργατικό όριο απολύσεων 5% το μήνα, ζητάει από το ΣτΕ να κρίνει αντισυνταγματικό το όριο αυτό, γιατί είναι “αντίθετο” με την υπέρτατη προστασία της ιδιοκτησίας και την επαγγελματική ελευθερία- ασυδοσία. Οι εργαζόμενοι όμως δεν μοιραζόντουσαν τα κέρδη στην προηγούμενη περίοδο π.χ. των ολυμπιακών αγώνων…..

Η περίπτωση της ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ ΧΑΛΚΙΔΑΣ δεν είναι η μόνη. Το φαινόμενο κλεισίματος εργοστασίων (ΣΕΛΜΑΝ, FINTEXPORT, Κατσέλης – Αλλατίνη, ΑΓΝΟ), απολύσεων, μη καταβολής των δεδουλευμένων, αλλά και, των ατομικών συμβάσεων και της καταβαράθρωσης μισθών και δικαιωμάτων, έχει πάρει διαστάσεις πραγματικής λαίλαπας. Οι εργοδότες, αξιοποιώντας τα μνημόνια και τους αντεργατικούς νόμους κυβέρνησης και τρόικας, οδηγούν τους εργαζομένους στην εξαθλίωση ισοπεδώνοντας κάθε δικαίωμα.

Ο στόχος κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ είναι σαφής. Μετατροπή όλης της χώρας σε ειδική οικονομική ζώνη εξαθλίωσης με εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα και εργοδότες χωρίς υποχρεώσεις. Θέλουν να ζούμε με 400 ευρώ μισθό, να πληρωνόμαστε όταν και αν θέλουν, και υπό το φόβο της απόλυσης, της ανεργίας και της φτώχειας να μη σηκώνουμε κεφάλι. Θέλουν να φορτωθούν οι εργαζόμενοι την κρίση και να διαμορφώσουν «ζώνες ελεύθερες από συνδικαλισμό» με τρομοκρατία και συνθήκες γαλέρας, για να εξασφαλίσει το κεφάλαιο υπέρογκα κέρδη, έχοντας σαν παράδειγμα την COSCO στο λιμάνι του Πειραιά.

Να βάλουμε τέρμα στις καταστροφικές απολύσεις εργαζομένων και στον εκβιασμό εργαζόμενων και ανέργων! Δεν θα γίνουμε οι δούλοι του 21ου αιώνα. Να ανατρέψουμε αυτή την πολιτική με μαζικούς, ανατρεπτικούς αγώνες. Τα συνδικάτα, το μαχόμενο, ταξικό εργατικό κίνημα, πρέπει να δώσουμε συντονισμένη απάντηση, ενάντια στην ανεργία, στη μείωση μισθών, στην απλήρωτη δουλειά, τις χιλιάδες απολύσεις, τις διώξεις συνδικαλιστών, για την υπεράσπιση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

• Ανάκληση των 32 απολύσεων στα Τσιμέντα Χαλκίδας

• Εθνικοποίηση και λειτουργία του εργοστασίου και κάθε εργοστασίου, χωρίς αποζημίωση στους “ιδιοκτήτες” που το κλείνουν

• Απαγόρευση των απολύσεων, Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με μισθούς και όρους για να ζούμε αξιοπρεπώς

• Η εργοδοτική τρομοκρατία δεν θα περάσει

• Νόμος είναι το δίκιο των εργαζομένων και των αγώνων τους

image002

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *