Οικογενειακές Παπανδρεϊκές μπίζνες-κομπίνες

Για τον έναν αδελφό του πρωθυπουργού –τον Νίκο Παπανδρέου– ο οποίος δημοσίως παρουσιάζεται ως μποέμ συγγραφέας, και ήταν ο άνθρωπος που μεθόδευσε την περιβαλλοντοκτόνα “επένδυση” του Κατάρ στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας, «θέλοντας να βοηθήσει την πατρίδα», έχουμε γράψει.

«Ενώ δεν έχει κανένα κυβερνητικό πόστο, Κληρονομικώ δικαιώματι όποια πέτρα και να σηκώσεις (ειδικά όταν έχουν σχέση με ξεπουλήματα δημόσιας περιουσίας και λουμπινιάρικες “επενδύσεις”) από κάτω θα τον βρεις», αναφέραμε μεταξύ άλλων στην συγκεκριμένη ανάρτησή μας.

Τώρα, μαθαίνουμε για τις δραστηριότητες του άλλου του πρωθυπουργικού αδελφού. Του Ανδρέα, πιο γνωστού ως «Αντρίκου». (Σιγά μην έλειπε αυτός από τις οικογενειακές Παπανδρεϊκές μπίζνες-κομπίνες). Ο Αντρίκος, λοιπόν, έφτιαξε μια Μη Κυβερνητική Οργάνωση –με την ευκαιρία θυμηθείτε και κάποια πράγματα για τις ΜΚΟ– που την ονόμασε Institute for Climate and Energy Security.

Όπως διαβάζουμε στην ιστοσελίδα της, που σημειωτέον είναι γραμμένη μόνο στα αγγλικά, αυτή η ΜΚΟ «θα οργανώσει μια σειρά από εργαστήρια μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και του ιδιωτικού τομέα … με στόχο την προώθηση του διαλόγου μεταξύ της κυβέρνησης και βιομηχανίας για την επιτυχή εφαρμογή των πολιτικών που οδηγούν σε μια αύξηση των επενδύσεων σε έργα βιώσιμης ανάπτυξης».
Δεν θα αναφερθούμε αναλυτικά στους στόχους και τις επιδιώξεις αυτής της ΜΚΟ. Μπορεί να τα διαβάσει κάποιος στην ιστοσελίδα της.

Στο μόνο που θα σταθούμε είναι το σημείο «που βγάζει μάτι» και μας δείχνει ότι αυτή η ΜΚΟ δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα όχημα για να καταλήξουν πολλά λεφτά του φορολογούμενου λαού –με την άμεση συνέργεια του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος και προεξέχοντος  του Αντρίκου – στις τσέπες ορισμένων ημετέρων.

Απ’ ότι διαβάζουμε, λοιπόν η επόμενη μεγάλη πρωτοβουλία του i4cense θα γίνει τις επόμενες μέρες -22 και 23 Οκτώβρη- στο ξενοδοχείο Αστήρ Παλλάς.
Την πρώτη μέρα το θέμα θα είναι «Πρωτοβουλία για την Κλιματική Αλλαγή στη Μεσόγειο» και τη δεύτερη έχει τίτλο «Φόρουμ επενδυτών για την πράσινη ανάπτυξη στη Μεσόγειο». (Πολύ θα θέλαμε να μαθαίναμε τι ακριβώς θα συζητηθούν σ’ αυτές τις συναντήσεις αλλά όπως μας πληροφόρησαν τηλεφωνικά οι διοργανωτές πρέπει να καταβάλλουμε 500 ευρώπουλα για να συμμετάσχουμε στην συνάντηση)!!!!

Κοιτάξτε τώρα ποιοι οργανώνουν –μαζί με την ΜΚΟ του Αντρίκου- αυτές τις συναντήσεις, όπως γράφει η ιστοσελίδα της οργάνωσης. Το γραφείο του Ελληνα πρωθυπουργού, το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και το υπουργείο Εξωτερικών!

Και δεν μασάει τα λόγια της η ΜΚΟ του Αντρίκου αναφέροντας τα μεγάλα πλεονεκτήματα που προσφέρει στους συμμετέχοντες το «Φόρουμ επενδυτών για την πράσινη ανάπτυξη στην Μεσόγειο»: «έχει σχεδιαστεί για να παρέχει την τυπική και την άτυπη διασύνδεση στο υψηλότατο επίπεδο και θα σηματοδοτηθεί από ένα διεθνές ακροατήριο πρωθυπουργών, υπουργών περιβάλλοντος και ενέργειας, τραπεζιτών, διευθυνόντων συμβούλων».

Προσέξτε ιδιαιτέρως την αναφορά στην «άτυπη διασύνδεση» (informal networking), μεταξύ όλων των ανωτέρων. Τι γίνεται, άραγε άτυπα μεταξύ των πολιτικών και των επιχειρηματιών; Αυτονόητη είναι η απάντηση και όλοι την κατανοούμε.

Μπλέξαμε με την οικογένεια Παπανδρέου. Μετά τον Νίκο, που στήνει δουλειές με το Κατάρ και μάλιστα εργοστάσια παραγωγής ρεύματος με το πιο επικίνδυνο καύσιμο, το πετρελαϊκό αέριο, μας προέκυψε και ο Αντρίκος, με ειδίκευση αυτός στις «επενδύσεις» για την πράσινη ενέργεια….

Και να μην ξεχνάμε, ότι όλα αυτά τα κάνουν με το αζημίωτο γιατί «πονάνε την πατρίδα» όπως συνηθίζει να λέει ο ΓΑΠ-Τσολάκογλου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *