Αντιφασιστική διαδήλωση Σούρμενα

image001 Όλοι στην διαδήλωση Παρασκευή 28/6, 7:00μ.μ., στην πλατεία Σουρμένων– Ελληνικό

 ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ! ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ!

Η Κομματική Οργάνωση Νοτίων Προαστίων του Εργατικού Επαναστατικού Κόμματος χαιρετίζει τους εκατοντάδες αντιφασίστες αγωνιστές οι οποίοι ακύρωσαν στην πράξη την απόπειρα των ναζιστών της Χρυσής Αυγής να πραγματοποιήσουν μηχανοκίνητη πορεία στην περιοχή του Ελληνικού και της Αργυρούπολης την Τρίτη 18 Ιούνη. Η μνήμη της προσφυγιάς των κατοίκων της περιοχής δε σβήνει με καμία φιέστα μίσους των σύγχρονων νοσταλγών του Χίτλερ.

Η Κ.Ο. Νοτίων Προαστίων του ΕΕΚ καταγγέλλει επίσης τον άθλιο ρόλο της ΕΛ.ΑΣ. η οποία, αφού απέτυχε να περιφρουρήσει τους χρυσαυγίτες που διαλύθηκαν μόλις ήρθαν αντιμέτωποι με την αντιφασιστική συγκέντρωση, επιδόθηκε σε ένα μια επίδειξη ρεβανσισμού σε βάρος των αγωνιστών προσαγάγοντας 7 αντιφασίστες στο Α.Τ. Ελληνικού και μεταφέροντας τους στη συνέχεια στη ΓΑΔΑ για να τους απελευθερώσει μετά από ώρες όταν πλήθος αλληλέγγυου κόσμου τράνταζε με τα συνθήματα και τον παλμό του το αρχηγείο της αστυνομικής καταστολής.

Η Χρυσή Αυγή αποτελεί τη μαυρή φασιστική εφεδρεία που έχει ανάγκη ένα κράτος σε διαρκή κατάσταση έκτακτης ανάγκης, μια εφεδρεία που δεν παρέλειψε να δηλώσει το παρόν στη συκοφάντηση του αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ και να διαλέξει τη μεριά μιας υπό κατάρρευση καπιταλιστικής κυβέρνησης. Δίπλα στις επιστρατεύσεις απεργιών, την καταστολή διαδηλώσεων, την εκκένωση καταλήψεων και τα αντι-μεταναστευτικά πογκρόμ, οι ναζί ετοιμάζουν για λογαριασμό της χρεοκοπημένης ελληνικής αστικής τάξης τις δικές τους εφεδρείες στην υπόθεση του τσακίσματος των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης και όλων των καταπιεσμένων.

Η «νέα» μνημονιακή  κυβέρνηση φασιστών-παλιάτσων και δεξιών ΒενιζελοΣαμαράδων πρόκειται να είναι η πιο αδύναμη αλλά και ταυτόχρονα πιο σκληρή κυβέρνηση υπηρέτης της Τροϊκας. Παρά την ισχνή κοινοβουλευτική της πλειοψηφία (μόλις 3 εδρών) η ατζέντα των μέτρων κοινωνικού κανιβαλισμού που οφείλει να επιβάλει εσπευσμένα μέσα σε ένα περιβάλλον διεθνούς επιδείνωσης της παγκόσμιας κρίσης θα την φέρει αντιμέτωπη με το χειμαζόμενο λαό αυτής της χώρας. Η ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, οι απολύσεις, η συντριβή των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, και η περαιτέρω διάλυση του δικαιώματος του λαού στην Υγεία και την Παιδεία είναι ο πυρήνας των νέων εντολοδόχων της Τρόικας, οι οποίοι θα έρθουν αντιμέτωποι με το λαό χωρίς καμία νομιμοποιήση.

Η υπόθεση της συντριβής αυτής της κυβέρνησης από το εργατικό-λαϊκό κίνημα συνδέεται άρρηκτα με το τσάκισμα με του φασιστικού αποσπάσματος αυτής της κυβέρνησης, της Χρυσής Αυγής, η οποία την στήριξε στην υπόθεση της ΕΡΤ σε μια νέα πρώτη συνεργασία σε πολιτικό επίπεδο της Νέας Δημοκρατίας με τη Χρύση Αυγή, σε ένα ανώτερο επίπεδο από την κάλυψη που βρίσκει διαχρονικά από τον κρατικό κατασταλτικό μηχανισμό η Χ.Α στο δρόμο. Αρνητές του Άουσβιτς και φασίστες-μπουμπούκοι δε βρίσκουν τυχαία καρέκλες στο νέο κυβερνητικό σχήμα, αλλά προετοιμάζουν το πολιτικό άνοιγμα της ΝΔ στη μαύρη φασιστική ακροδεξιά.

Δεν είναι επίσης τυχαίο που η μήνυση της Χρυσής Αυγής εις βάρος του γενικού γραμματέα του ΕΕΚ Σάββα Μιχαήλ και το πρώην πρύτανη του ΕΜΠ Κ. Μουτζούρη οδηγείται στις δικαστικές αίθουσες παίρνοντας τη μορφή μιας φρονιματικής δίωξης από το διεφθαρμένο δικαστικό μηχανισμό για λογαριασμό των ναζήδων της Χρυσής Αυγής.

Η κυβέρνηση δεν είναι μόνο επικίνδυνη, αλλά και αδύναμη να κυβερνήσει ένα λαό που δε θέλει να κυβερνηθεί όπως παλιά. Η επιδεινώμενη παγκόσμια κρίση φέρνει τους λαούς στο προσκήνιο σε όλο τον κόσμο, όπως φανερώνουν οι εξεγέρσεις στην Τουρκία και τη Βραζίλια.

Το σαπισμένο καπιταλιστικό σύστημα έχει τους πολιτικούς διαχειριστές και τις εφεδρείες που αξίζουν σε ένα σύστημα σε παρακμή, τους Σαμαράδες, τους Μπουμπούκους και τους Μιχαλολιάκους. Πρέπει να τελειώνουμε με αυτό το σύστημα. Να τσακίσουμε την κυβέρνηση, τη Χρυσή Αυγή, το αστικό κράτος και τον καπιταλισμό. Μόνο η εξουσία της εργατικής τάξης και η διεθνιστική πάλη της ευρωπαϊκής εργατικής τάξης για μια κόκκινη σοσιαλιστική Ευρώπη μπορεί να τους στείλει όλους στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας.

 Με εργατικές ομάδες αυτοάμυνας να τσακίσουμε τους φασίστες

Ενιαίο ταξικό μέτωπο

Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας

Εμπρός για Εργατική Εξουσία

index

      ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *