Η Παρουσίαση των Θέσεων της Π.Ε. του ΝΑΡ για το 3ο Συνέδριο της οργάνωσης (4 Βίντεο)

image002 (2)Γράφει ο kokkiniotis

Την Τετάρτη 3 Ιουλίου, στο αίθριο της Γεωπονικής στην Αθήνα, παρουσιάστηκαν οι Θέσεις της Π.Ε. του ΝΑΡ και το Σχέδιο Προγραμματικής Διακήρυξης καθώς και οι στόχοι του 3ου Συνεδρίου του ΝΑΡ που έχει προγραμματιστεί για τον Οκτώβρη. image002 (3) ekdilosi_Theseis                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              Τη συζήτηση άνοιξε ο Θάνος Ανδρίτσος, μέλος του Κ.Σ. της νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση.

Στη συνέχεια ο Γιάννης Ελαφρός έκανε την παρουσίαση των Θέσεων της Π.Ε.image002 (4)

Τέλος ο Άγγελος Χάγιος παρουσίασε την Πρόταση Προγραμματικής Διακήρυξης.

Ακολούθησαν ερωτήσεις, χαιρετισμοί από εκπροσώπους άλλων οργανώσεων και τοποθετήσεις.

Στις τρεις εισηγήσεις αλλά και στη συζήτηση που ακολούθησε αναδείχθηκαν μια σειρά κρίσιμα ζητήματα για το κομμουνιστικό κίνημα της εποχής μας:

Η σχέση τακτικής και στρατηγικής, η προοπτική της κομμουνιστικής απελευθέρωσης, η αναγκαιότητα της αντικαπιταλιστικής ανατροπής της επίθεσης που δέχεται ο κόσμος της εργασίας και όλη η κοινωνία, η σύνδεση αυτής της ανατροπής με τους στρατηγικούς στόχους της κομμουνιστικής απελευθέρωσης.

«Όπως δεν υπάρχει δρόμος χωρίς στόχο, άλλο τόσο δεν υπάρχει στόχος χωρίς δρόμο», ειπώθηκε χαρακτηριστικά.image002 (5)

Στο ντοκουμέντο που παρουσιάστηκε διαβάζουμε:

«Ολόκληρη η ανθρωπότητα, με διαφορές σε κάθε ήπειρο και χώρα, με κομμένη την ανάσα ζει μια ποιοτική στροφή σε μια εποχή βαθιάς καπιταλιστικής κρίσης, μεγάλων κινδύνων για την κοινωνική πλειονότητα, αλλά και ανάδυσης νέων εξεγερσιακών κύκλων, πολιτικών διεργασιών και θεωρητικών αναζητήσεων που αναδεικνύουν την επαναστατική δυνατότητα των σύγχρονων καιρών».

«Η βασική εκτίμηση είναι ότι η δυναμική της περιόδου θα σπρώχνει αντικειμενικά είτε προς αντικαπιταλιστικές ανατρεπτικές απαντήσεις είτε προς μια επικίνδυνη αντιδραστική αναμόρφωση του συνολικού σκηνικού.

Θα διαπεράσει όλα τα πολιτικά σχέδια, θα παροξύνει τις αντιφάσεις των ενδιάμεσων τοποθετήσεων και θα επανακαθορίσει τη στρατηγική πρωτοβουλία των κινήσεων.

Σήμερα, η οργή και η δυσαρέσκεια της πληττόμενης κοινωνικής πλειονότητας δυσκολεύονται να συγκροτηθούν με όρους ανατροπής.

Αλλά και η αστική τάξη δυσκολεύεται, παρά την αυταρχική θωράκιση, να συνεχίσει να ηγεμονεύει και βρίσκεται με μειωμένη δυνατότητα για κοινωνικές συμμαχίες.

Με αυτή την έννοια, η αντικαπιταλιστική ανατροπή της επίθεσης και της αντιδραστικής καπιταλιστικής ανασυγκρότησης για να ξεπεράσει το κεφάλαιο την κρίση του είναι εντός συζήτησης.

Υπό ορισμένες προϋποθέσεις μπορεί να παίξει ισχυρό ρόλο ή και να ηγεμονεύσει, δίνοντας τη δυνατότητα για είσοδο σε επαναστατικά γεγονότα.

Η συσπείρωση μιας ευρείας κοινωνικής και πολιτικής αντικαπιταλιστικής-επαναστατικής πρωτοπορίας, με καθοριστικό ρόλο των δυνάμεων της νέας κομμουνιστικής προοπτικής, αποτελεί το μεγάλο ζητούμενο για τον κλονισμό της αστικής κυριαρχίας και ηγεμονίας και καθορίζει τα άμεσα καθήκοντά μας».

Δείτε ολόκληρη την εκδήλωση στα τέσσερα βίντεο που ακολουθούν.

Τα υλικά του 3ου Συνέδριου του ΝΑΡ μπορείτε να διαβάσετε πατώντας εδώ: narnet.gr

                                                                              Η εισηγητική ομιλία του Θάνου Ανδρίτσου:

Η παρουσίαση των Θέσεων της Π.Ε. του ΝΑΡ από τον Γιάννη Ελαφρό:
Η παρουσίαση της Πρότασης Προγραμματικής Διακήρυξης από τον Άγγελο Χάγιο:
Ακολουθεί το βίντεο με ερωτήσεις – χαιρετισμούς – τοποθετήσεις και το ‘κλείσιμο’ από τον Γιάννη Ελαφρό:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *