Eργατική Λέσχη Περιστερίου:αλλαγή ημερομηνίας για προγραμματισμένη σύσκεψη

mathimata22Σας ενημερώνουμε ότι λόγω της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Περιστερίου η προγραμματισμένη σύσκεψη που καλεί η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ για τα μαθήματα αλληλεγγύης μετατίθεται για την ΤΕΤΑΡΤΗ 10 ΙΟΥΛΙΟΥ στις 7μμ στην Ξυλοτεχνία (αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου), Δημοσθένους 11-13 και Παρασκευοπούλου.

Προς ΕΛΜΕ Περιστερίου, σύλλογο ΠΕ “Έλλη Αλεξίου”, ΣΕΦΚ, ΠΕΑΕ, μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς

ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ – ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΑΞΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ – ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΓΩΝΑ

Η κυβέρνηση, η Ευρωπαϊκή Ένωση, το ΔΝΤ, βυθίζουν την κοινωνία στην φτώχεια και την εξαθλίωση. Απαξιώνουν και διαλύουν το δημόσιο σχολείο καταργώντας κάθε έννοια δωρεάν παιδείας, δημιουργούν σχολεία αναμορφωτήρια που αναπαράγουν την κυρίαρχη ιδεολογία του ατομικισμού και του κοινωνικού κανιβαλισμού, εντείνουν τους ταξικούς φραγμούς με εξετάσεις σφαγείο.
Δεν περιμένουμε την κυβέρνηση, το κράτος, την εκκλησία και τον δήμο να γίνουν φιλάνθρωπα ιδρύματα και να λύσουν το πρόβλημα επιβίωσης του λαού την ίδια στιγμή που είναι εκείνοι που το δημιουργούν. Πολύ περισσότερο δεν έχουμε να ελπίζουμε από τις ΜΚΟ, τη φιλανθρωπία τύπου ΣΚΑΪ, την «εταιρική κοινωνική ευθύνη» του ΣΕΒ. Θέλουν έναν λαό επαίτη και ζητιάνο χωρίς αξιοπρέπεια, που θα τον κάνουν ό,τι θέλουν για ένα ξεροκόμματο.
Εμείς, εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι, αγωνιζόμαστε, απεργούμε, διαδηλώνουμε. Δεν θέλουμε να μοιράσουμε τη φτώχεια μας! Η ελπίδα είναι στους αγώνες για την ανατροπή τους! Διεκδικούμε τον πλούτο που εμείς οι εργαζόμενοι δημιουργήσαμε και που μας έκλεψαν το κεφάλαιο και οι κυβερνήσεις του. Γνωρίζουμε ότι συνώνυμα του αγώνα είναι η οργάνωση και η αλληλεγγύη.

Δίνουμε το χέρι σε όποιον σηκώνεται!

Σφίγγουμε το χέρι του διπλανού μας. Του απολυμένου, του άνεργου, του εργαζόμενου που του μείωσαν τον μισθό του, που του κόβουν το ρεύμα, που δεν μπορεί να στηρίξει οικονομικά τα παιδιά του στη μάχη για τη μόρφωση και την πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Ο αγώνας για την υπεράσπιση της δημόσιας, δωρεάν παιδείας περνά από τη μάχη για την ανάδειξη της συλλογικότητας, της αλληλεγγύης, της κριτικής σκέψης και του αγώνα.

 Φέτος το μάθημα ξεκινά από Α: αντίσταση – αγώνας – αλληλεγγύη – ανατροπή !

Η Εργατική Λέσχη Περιστερίου συντάσσεται με την εκπαιδευτική κοινότητα και τους αγώνες της.  Θα συμβάλλει με όλες της τις δυνάμεις σε ένα μέτωπο αγώνα στο Περιστέρι, μαζί με τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς, για να μην κλείσει κανένα σχολείο, να μην περάσει καμιά συγχώνευση, να μην βρεθεί κανένα παιδί έξω από το σχολείο.
Ωστόσο, την ίδια στιγμή που αγωνιζόμαστε για την παιδεία των αναγκών μας, δεν  μπορούμε να επιτρέψουμε να μένουν τα παιδιά των φτωχών οικογενειών της πόλης μας εκτός εκπαίδευσης, εκτός ΑΕΙ και ΤΕΙ. Με τη συλλογικότητα θα απαντήσουμε στις «ίσες ευκαιρίες» της αγοράς. Θέλουμε να βοηθήσουμε όλα τα παιδιά των  ανέργων, των υποαπασχολούμενων και των γονιών με χαμηλό εισόδημα, που έχουν ανάγκη και δεν έχουν την δυνατότητα υποστηρικτικής εκπαίδευσης.
Σε αυτά τα πλαίσια και για αυτό τον ανώτερο σκοπό, καλούμε την ΕΛΜΕ Περιστερίου, το σύλλογο ΠΕ “Έλλη Αλεξίου”, το ΣΕΦΚ, την ΠΕΑΕ, μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς να  διοργανώσουμε μαθήματα αλληλεγγύης, για να έχουν τα δικά μας παιδιά τις ευκαιρίες που τους αξίζουν. Θέλουμε οι νέοι άνθρωποι να είναι αισιόδοξοι και αγωνιστές!

“H κοινωνία δε χτίζεται σε μια παλάμη που ζητιανεύει, αλλά σε αυτή που σφίγγεται σε μια γροθιά”

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ για τη διοργάνωση των δωρεάν μαθημάτων αλληλεγγύης την ΤΕΤΑΡΤΗ 1Ο ΙΟΥΛΙΟΥ στις 7μμ στο θεατράκι της Ξυλοτεχνίας  (Δημοσθένους 11-13 και Παρασκευοπούλου)

 Eργατική Λέσχη Περιστερίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *