Παρά το πογκρόμ καταστολής ο Γαλλικός λαός συνεχίζει τις κινητοποιήσεις του

Παρά το πογκρόμ καταστολής που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση Σαρκοζί, με εκατοντάδες συλλήψεις, ο Γαλλικός λαός δείχνει αποφασισμένος για συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων παρόλο που έχει ψηφιστεί από την εθνοσυνέλευση ο αντιασφαλιστικός νόμος.

Τα συνδικάτα έχοντας μαζί τους την πλειοψηφία του λαού -τουλάχιστον δυο στους τρεις Γάλλους συνεχίζουν να υποστηρίζουν τις κινητοποιήσεις κατά της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού, παρά την έλλειψη καυσίμων, τις διαδηλώσεις των μαθητών και τις ταραχές, σύμφωνα με δημοσκόπηση της ΒVA που μεταδόθηκε από το τηλεοπτικό δίκτυο Canal Plus- έχουν εξαγγείλει νέες διαδηλώσεις στις 28 Οκτώβρη και στις 6 Νοέμβρη.

Η κυβέρνηση απ’ την μεριά της παρουσιάζεται ανυποχώρητη στις θέσεις της και ο νόμος αναμένεται ότι θα εγκριθεί από τη Γερουσία το βράδυ της Παρασκευής.
«Η κυβέρνηση φέρει την πλήρη ευθύνη για τις περαιτέρω κινητοποιήσεις, δεδομένου ότι δεν μας ακούει και συνεχίζει τις προκλήσεις», ανέφεραν τα συνδικάτα σε κοινή ανακοίνωσή τους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η μαθητιώσα και φοιτητική νεολαία στέκεται σύσσωμη στο πλευρό των διαδηλωτών και σε πολλές περιπτώσεις είναι μπροστάρης στις συγκρούσεις διαδηλωτών με τις δυνάμεις καταστολής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *