Το «Κεφάλι μας το παίζουμε» όταν μένουμε αμέτοχοι

 Untitled-1Β΄   ΕΛΜΕ   ΕΒΡΟΥ                                                                           
ΕΡΓAΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ     

Συναδέλφισσες-συνάδελφοι

Οι εξελίξεις στο χώρο της εκπαίδευσης είναι ραγδαίες και ίσως χειρότερες από κάθε δυσοίωνη πρόβλεψη. Το υπουργείο Παιδείας και ενώ ζήτησε συνάντηση με το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ σήμερα Τετάρτη 10/7/13, εχθές το βράδυ ανακοίνωσε με non paper αιφνιδιαστικά την κατάργηση 52 ειδικοτήτων των ΕΠΑΛ και τη διαθεσιμότητα 2.472 συναδέλφων και αυτό είναι μόνο η αρχή, γιατί το Σεπτέμβρη θα υπάρξει και νέο κύμα με διαθεσιμότητες εκπαιδευτικών.

Σήμερα Τετάρτη 10/7 έγινε στις 12.00 μ.μ. παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Παιδείας, όπου ο υπουργός ανακοίνωσε στην ΟΛΜΕ ότι είναι ανυποχώρητος και η ΟΛΜΕ ξεκαθάρισε ότι δεν μπορεί να υπάρξει πλέον κανένας διάλογος, όταν οι προθέσεις από την πλευρά της διοίκησης είναι δεδομένες και αφορούν στις διαθεσιμότητες – απολύσεις συναδέλφων. Στη συγκέντρωση συμμετείχαν περίπου 1.000-1.500 εκπαιδευτικοί, οι οποίοι προσπάθησαν να καταλάβουν το υπουργείο σπάζοντας τμήμα της εξωτερικής πόρτας. Η παρέμβαση των ΜΑΤ ήταν άμεση και η χρήση χημικών απέτρεψε στο σύνολο των συγκεντρωμένων να εισβάλουν στον προαύλιο χώρο.

Είναι δεδομένο ότι ο πόλεμος μόλις ξεκίνησε και θα είναι σκληρός. Αυτή  τη στιγμή σε όλη τη χώρα γίνονται κινητοποιήσεις, οι οποίες πρέπει να μας βρουν αρωγούς. Η ΟΛΜΕ σήμερα εξήγγειλε πρόγραμμα δράσης για τις επόμενες ημέρες και όλες οι ΕΛΜΕ βρίσκονται σε διαρκή δράση.

Στην Ορεστιάδα η Β ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ
-με τους σχολικούς φύλακες και το σύλλογο εργαζομένων στη καθαριότητα των σχολείων θα προχωρήσουν αύριο το πρωί σε κατάληψη του Δήμου Ορεστιάδας.
-από σήμερα το απόγευμα θα υπάρχει στο χώρο της ΕΡΑ τραπεζάκι εκπαιδευτικών για συνεχή ενημέρωση
-προγραμματίζονται κινητοποιήσεις με τους εργαζόμενους της ΕΡΤ, ΟΤΑ, σχ. φύλακες

Το Δ.Σ. της Α΄ ΕΛΜΕ Έβρου καλεί όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν σε έκτακτη Γενική Συνέλευση την Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013 και ώρα 18:30 στο 2ο ΕΠΑΛ Αλεξανδρούπολης (περιοχή εφορίας), με θέμα τις απολύσεις συναδέλφων που εντελώς ξαφνικά ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Επίσης, αύριο Πέμπτη 11 Ιουλίου και ώρα 10 το πρωί θα γίνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στο Δημαρχείο Αλεξανδρούπολης.

Συνάδελφοι θέλουν να μας αφανίσουν τόσο εμάς όσο και το δημόσιο σχολείο. Ο καθένας μας ανεξάρτητα από το πού βρίσκεται πρέπει να συμμετέχει στις εκπαιδευτικές κινητοποιήσεις. Πρόκειται για τους φίλους και συναδέλφους μας, πρόκειται για τις χιλιάδες οικογένειες που βρίσκονται στο δρόμο μέσα σε ένα βράδυ, πρόκειται για την αξιοπρέπεια του κλάδου, πρόκειται για τον ίδιο μας τον εαυτό!

Να υπενθυμίσουμε ότι το 16ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ ψήφισε την εισήγηση στις ΕΛΜΕ για απεργία διαρκείας τον Σεπτέμβρη, ψήφισε να ΜΗΝ ΑΝΟΙΞΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ, αν υπάρξει έστω και μία διαθεσιμότητα ή απόλυση καθηγητή μέσα στο καλοκαίρι. Είναι καλοκαίρι και θεωρούν ότι έχουμε σκορπίσει και ότι είναι η κατάλληλη στιγμή να περάσουν τα βάρβαρα μέτρα τους με ευκολία. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΙΣΩ!!!

ΤΟ «ΚΕΦΑΛΙ ΜΑΣ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΜΕ» ΟΤΑΝ ΜΕΝΟΥΜΕ ΑΜΕΤΟΧΟΙ!
Η΄ ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ Η΄ ΠΟΥΘΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟΙ
ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *