Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και χρηματική εγγύηση ο Κώστας Σακκάς!

sakkas2_1Tην   απελευθέρωση του Κώστα Σακκά αποφάσισε το Συμβούλιο εφετών, μετατρέποντας την παράνομή κράτηση σε περιοριστικούς όρους  με καταβολή χρηματικής εγγύησης 30.000 ευρώ.
Μετά την παράνομη κράτηση  επί 31 μήνες(ξεπερνώντας τα όρια  που επιτρέπει ο νόμος )  και χωρίς την πραγματοποίηση  δίκης για την υπόθεση του ο Κώστας Σακκάς  έχοντας εξαντλήσει κάθε νόμιμο ένδικο μέσo   ξεκίνησε ένα ηρωίκο αγώνα με απεργία πείνας από τις 14 Ιουνίου.

Για την βάναυση καταπάτηση κάθε άνοιας ακόμη και αυτού του αστικού «δικαίου» δημιουργήθηκε ασπίδα αλληλεγγύης από αγωνιστές του κινήματος, το νομικό και ιατρικό  κόσμο, οργανώσεις για τα ανθρώπινα και κοινωνικά  δικαιώματα με σκοπό την άμεση απελευθέρωση του.

Ανακοίνωση για την απόφαση εξέδωσε η Ανακοίνωση της Κίνηση για τις Ελευθερίες και τα Δημοκρατικά Δικαιώματα της Εποχής μας (ΚΕΔΔΕ)

ΚΕΔΔΕ: Προσωπική νίκη και νίκη της αλληλεγγύης η αποφυλάκιση του Σακκά

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και χρηματική εγγύηση ο Κώστας Σακκάς!
Η απόφαση του Συμβουλίου Εφετών αποτελεί καθαρή νίκη, προσωπική νίκη του ίδιου του Σακκά και του αγώνα που έδωσε, αλλά και νίκη του κινήματος αλληλεγγύης.
Το μήνυμα είναι ότι μπορεί να σπάσει ο αυταρχισμός με μαζικό λαϊκό αγώνα και θέληση.
Οι προκλήσεις είναι πολλές, να μην δεχτούμε καμία παραβίαση των βασικών δικαιωμάτων και ελευθερίων, να περάσουμε στην αντεπίθεση με μαζικούς αγωνιστικούς όρους.

Με τη δύναμη του λαού δεν θα περάσει ο εκφασισμός / Συνεχίζουμε.»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *