Τέρμα πια στις αυταπάτες ή με τους Ινστρούχτορες ή με τους Εργάτες

 

image002ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ «ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ»  

Κοζάνη 7/7/2013
Επιτυχία της εκδήλωσης του Συνδικάτου
και αλαλαγμοί  της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας

•Μεγάλη συμμετοχή των συναδέλφων στην εκδήλωση και στη συζήτηση που επακολούθη-σε για τις εργασιακές σχέσεις και τις ιδιωτικοποιήσεις.
•Ανησυχία και αντιδράσεις από τους εκπροσώπους του κυβερνητικού συνδικαλισμού της περιοχής!
•Μαζί τους και το ΠΑΜΕ με λάσπη, ψέματα και τραμπουκισμούς!

Το συνδικάτο μας στα πλαίσια μιας σειράς πρωτοβουλιών που αναπτύσσει για την ενημέρωση των εργαζομένων και τη δημιουργία μετώπου ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ πραγματο-ποίησε με μεγάλη επιτυχία (και σε ότι αφορά τη συμμετοχή αλλά και την ανταλλαγή απόψεων με τους εργαζομένους) εκδήλωση με εισήγηση και προτάσεις εκ μέρους του Συνδικάτου και ομιλη-τές τον Νίκο Φωτόπουλο πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ  και τον Σαράντο Αλεξανδρή μέλους του Δ.Σ της ΓΕΝΟΠ εκλεγμένο με  το Ανεξάρτητο συνδικαλιστικό σχήμα  «Αγωνιστική Ενότητα Εργαζομένων ΔΕΗ». Υπήρξε έντονος προβληματισμός των εργαζομένων αλλά και διάθεση για την ανάληψη πρωτοβουλιών συσπείρωσης από τα κάτω και ανάπτυξη ενωτικών αγώνων ώστε να ξεπεραστούν οι ξεπουλημένες ηγεσίες της ΓΣEΕ και του κυβερνητικού, εργοδοτικού συνδικαλισμού!

Το Συνδικάτο μας θα συνεχίσει αυτές τις δραστηριότητες με στόχο την κοινή δράση συνδικάτων, επιτροπών αγώνα αλλά και μεμονωμένων αγωνιστών με ένα κοινό πλαίσιο που θα συμφωνηθεί και με στόχο να πάρουν οι εργαζόμενοι στα χέρια τους την υπόθεση του αγώνα, να πάρουν στα χέρια τους τις απεργίες, τις διαδηλώσεις , τις καταλήψεις! Δεν ζητάμε από κανένα προαπαιτούμενα, δεν μας αφορά σε ποιο κόμμα ανήκει, δεν ζητάμε από κανένα και δεν δίνουμε σε κανέναν «κομισάριο» πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων! Μας αφορά η ενότητα της τάξης και όχι η «αριστερή ενότητα» και αυτοί που μας την προσάπτουν (ανακοίνωση ΠΑΜΕ) λασπολο-γούν και διαστρεβλώνουν εν γνώσει τους για πολλοστή φορά τις θέσεις του Συνδικάτου μας!

Ότι θα υπήρχαν αντιδράσεις από τον κυβερνητικό συνδικαλισμό και προσπάθεια σαμποταρίσμα-τος της εκδήλωσης για λόγους πολιτικούς, παραταξιακούς ακόμα και προσωπικών αντιθέσεων με τους ομιλητές το ξέραμε και το περιμέναμε!

Αυτό που δεν περιμέναμε είναι ότι στο πλευρό τους θα είχαν και τους «μόνους ταξικούς» του ΠΑΜΕ οι οποίοι ήταν προσκαλεσμένοι να μιλήσουν και το αποδέχτηκαν, γνωρίζοντας το θέμα και τους ομιλητές και συμφώνησαν να βγει η αφίσα έχοντας μέσα και ομιλητή του ΠΑΜΕ! Τι μεσολά-βησε αργότερα δεν το ξέρουμε (αν και μπορούμε να το φανταστούμε γνωρίζοντας το ρόλο και των παλιών και των νέων ινστρουχτόρων της περιοχής) και όχι μόνο αρνήθηκαν τη συμμετοχή αλλά ξέσχισαν τις αφίσες (ως κοινοί τραμπούκοι), έβαλαν σύσκεψη του ΠΑΜΕ την ίδια μέρα, την ίδια ώρα, στον ίδιο χώρο και έβγαλαν και ανακοίνωση με προβοκάτσιες ψέματα και λασπολογίες ενα-ντίον του Συνδικάτου!

Το Συνδικάτο μας από την ίδρυσή του ακόμα σταθερά επιδιώκει το διάλογο, τη συνεργασία και την κοινή δράση με το χώρο αυτό και θα συνεχίσει να την επιδιώκει, οφείλει όμως να απα-ντήσει στο ψέμα, στην υποκρισία και στη διαστρέβλωση με αλήθειες και επιχειρήματα ελπίζοντας ότι κάποτε θα κάνουν κι αυτοί το ίδιο! Γιατί όπως είπε κι ο ΛΕΝΙΝ: “Η εντιμότητα στην πολιτική είναι αποτέλεσμα της δύναμης, ενώ η υποκρισία αποτέλεσμα της αδυναμίας.”

Μας κατηγορούν ότι συμμετέχουμε στην Αγωνιστική Ενότητα με μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και αποκρύ-πτουν ότι στο σχήμα αυτό συμμετέχει μια παράταξη, η ΑΣΣΕ/ΔΕΗ, που συμμετέχει και στο ΠΑΜΕ, δυο πρώην στελέχη του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ στη ΔΕΗ που τους «χαιρέτησαν» πρόσφατα, μέλη του ΕΠΑΜ και αρκετοί ανένταχτοι συνάδελφοι πρώην ψηφοφόροι του δικομματισμού. Πρόκειται ε-πομένως για ανεξάρτητο ταξικό σχήμα το οποίο δε ζητάει στήριξη από κανένα κόμμα, δε ζητάει πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων ούτε βάζει απαγορευτικό εισόδου με βάση την κομματική του ένταξη σε κανέναν εκτός από τους ναζιστές και τους φασίστες!!! Αυτό που μας ενώνει όλους όσους συμμετέχουμε στην ΑΕΕ είναι η διάθεση για αγώνες και μια ταξική διακήρυξη με κοινό πολιτικό πλαίσιο που καλά είναι αυτοί που το διαστρεβλώνουν σκόπιμα να μπουν στον κόπο να το διαβάσουν και να κάνουν πάνω σ αυτό κριτική!

Ποιος άραγε τους ζήτησε να μπουν σε κάποια «αριστερή ενότητα» αφού για μας δεν είναι ζητού-μενο μιας και στην ΑΕΕ συμμετέχουν και συνάδελφοι που δεν είναι (και δικαίωμά τους) αριστεροί αλλά ούτε κι εμείς ως συνδικάτο θα μπαίναμε σε τέτοιο σχήμα.

Μας κατηγορούν ότι θα συμμετέχουμε στο «νέο κυβερνητικό συνδικαλισμό»!

Απαντάμε: Εμείς ούτε στον παλιό συμμετείχαμε ούτε στο νέο κυβερνητικό συνδικαλισμό θα συμ-μετέχουμε, αυτοί δεν ξέρουμε τι θα κάνουν, ξέρουμε όμως ότι μέχρι τώρα έκαναν και συνεχίζουν να κάνουν «παρακυβερνητικό συνδικαλισμό» με συνεργασίες «πολλών μορφών» βοηθώντας η-θελημένα ή άθελά τους τις κυβερνητικές παρατάξεις (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) και την ίδια την κυβέρνηση:

•Στο όνομα της «αναλογικότητας» ,(μιας δεξιάς και παρωχημένης θέσης), συγκρότησαν προεδρεία όλα αυτά τα χρόνια με την ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ (παίρνοντας το ανάλογο αντίτιμο) σε όλα τα πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια όργανα για να αποδείξουν σήμερα περίτρανα ότι κι αυτό είναι υποκριτικό αφού στο μεγαλύτερο Εργατικό Κέντρο της χώρας, στο ΕΚΑ, όπου οι εργαζόμενοι τους έδωσαν την πρώτη δύναμη αρνήθηκαν να συνεργαστούν με άλλες ταξικές και αγωνιστικές δυνάμεις, αλλά αρνήθηκαν να πάρουν και τη θέση του προέδρου όπως τους “αναλογούσε” και το ξαναπαρέδωσαν στον κυβερνητικό Συνδικαλι-σμό (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) και στα παρακλάδια του.

•Αντίθετα στην στο χώρο της υγείας στην ΕΙΝΑΠ ξαναθυμήθηκαν την «αναλογικότητα» για να παραδώσουν τα νοσοκομεία σε με τόσο κρίσιμη περίοδο στα τσιράκια του Άδωνη και του Σαμαρά για να τα κλείσουν και να τα ρημάξουν ευκολότερα παρότι υπήρχαν προ-ϋποθέσεις για τη δημιουργία αγωνιστικού προεδρείου!

•Και βέβαια με το «σεχταρισμό» και τον ιδιόμορφο ελιτισμό που τους διακρίνει αρνούνται την ενότητα και την κοινή δράση στους αγώνες συμβάλλοντας τα μέγιστα στην αναποτε-λεσματικότητα των αγώνων και φυσικά προσφέροντας καθοριστική βοήθεια στην κυβέρ-νηση και στο σύστημα αφού ρίχνουν διαρκώς «νερό στο μύλο τους»!

Επομένως συνάδελφοι του ΠΑΜΕ «στο σπίτι του κρεμασμένου δε μιλάνε για σχοινί»!!!

ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ ΣΤΙΣ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ Ή ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΝΣΤΡΟΥΧΤΟΡΕΣ Ή ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ

Το γραφείο τύπου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *