ΠΙΚΕΤΟΦΟΡΙΑ ΓΙΑ MARIANO FERREYRA

ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕ ΠΥΡΟΒΟΛΑ ΟΠΛΑ ΜΠΡΑΒΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΟΝΙΚΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΑΠΟΛΥΜΈΝΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΣΕ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΤΟΥ ΡΟ ΣΤΟ ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΙΡΕΣ.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΕΝΑΣ ΝΕΑΡΟΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΤΟΥ ΡΟ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΤΟΥ, Ο ΜΑΡΙΑΝΟ ΦΕΡΕ΅ΙΡΑ ΝΕΚΡΟΣ. ΜΙΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΣΑ ΧΑΡΟΠΑΛΕΥΕΙ ΜΕ ΣΦΑΙΡΑ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΚΑΙ ΔΥΟ ΑΛΛΟΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΒΑΡΙΑ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ. ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΚΑΙ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΡΟ ΠΟΥ ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΗΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΑΡΓΕΝΤΙΝΑΣΟ.
ΕΓΙΝΕ ΣΗΜΕΡΑ , ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΛΟΓΟ, ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ. ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΠΑΡΤΙΔΟ ΟΜΠΡΕΡΟ.

¡HASTA LA VICTORIA SIEMPRE!

Διαδήλωση διαμαρτυρίας στην πρεσβεία της Αργεντινής στην Αθήνα, Δευτέρα 25 Οκτωβρίου- προσυγκέντρωση : Σταθμός μετρό Ευαγγελισμού 6.30 μμ

Καταγγελία του ΕΕΚ

Μέλη του Παρτίδο Oμπρέρο Αργεντινής δολοφονούνται από μπράβους της Περονικής γραφειοκρατίας.

Επίθεση με πυροβόλα όπλα δέχθηκαν, την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου στο Μπουένος Άυρες, απολυμένοι συμβασιούχοι σιδηροδρομικοί και μέλη του Παρτίδο Oμπέρο, με αποτέλεσμα το θάνατο του νεαρού Mαριάνο Φερέιρα (Mariano Ferreyra), 23 ετών, μέλους του Παρτίδο Oμπρέρο. H συντρόφισσα Έλσα Pοντρίγκεζ (Elsa Rodriguez), 56 ετών, έχει δεχθεί μια σφαίρα στο κεφάλι και χαροπαλεύει, ενώ δυο άλλοι σύντροφοι έχουν τραυματιστεί από σφαίρες στα πόδια – όλοι τους εργάτες που οργανώθηκαν στο
 Παρτίτο Oμπρέρο μετά το Aργεντινάζο. O σύντροφος Mαριάνο ήταν οργανωμένος στο Παρτίτο Oμπρέρο και στη νεολαία του από τα μαθητικά του χρόνια.

Οι δολοφόνοι είναι μπράβοι της προσκείμενης στην κυβέρνηση Kίρχνερ Περονικής συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας. Ηλίσκονταν πίσω από τις γραμμές της αστυνομίας, που
τους έκανε χώρο να περάσουν και να πυροβολήσουν κατά των απεργών συμβασιούχων του σιδηροδρόμου που διαμαρτύρονταν ενάντια στις απολύσεις.

Tην Πέμπτη 21 Οκτώβρη οργανώθηκε γενική απεργία διαμαρτυρίας στο Mπουένος Άυρες και πορεία στο Προεδρικό Mέγαρο, με συμμετοχή της ΓΣE (CGT) και της CTA (Central de Trabajadores de la Argentina – Kέντρο Eργατών Aργεντινής). Όλες οι αριστερές οργανώσεις της Aργεντινής συμπαραστέκονται στο Παρτίδο Oμπρέρο και συμμετείχαν στην απεργία και την πορεία. Mαζί τους πορεύτηκαν και οι Mητέρες της Πλάζα ντε Mάγιο. Πάνω από 60.000 εργάτες και νεολαίοι πήραν μέρος στη διαδήλωση καταδίκης της μαφιόζικης δολοφονικής επίθεσης.

Mε ψηφίσματά τους το EEK και όλες οι οργανώσεις της Συντονιστικής Eπιτροπής για την Eπανίδρυση της Tέταρτης Διεθνούς καταδικάζουν τη στυγνή δολοφονική επίθεση.

Tη Δευτέρα 25 Oκτωβρίου, 6.30 μ.μ., το EEK καλεί σε διαμαρτυρία έξω από την πρεσβεία της Aργεντινής στην Aθήνα (προσυγκέντρωση έξω από το σταθμό του μετρό Eυαγγελισμός).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *