Η ΚΕΕΡΦΑ Θεσσαλονίκης οργανώνει συνέντευξη Τύπου για τη σύλληψη Μαρκέτου – Κουρουνδή

126595-118170-keerfaΗ Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ) χαιρετίζει τους χιλιάδες αντιρατσιστές και αντιρατσίστριες απ’ όλη την Ελλάδα που εξέφρασαν άμεσα την αλληλεγγύη τους στο μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής της ΚΕΕΡΦΑ και επίκουρου καθηγητή Πολιτικών Επιστημών ΑΠΘ Σπύρου Μαρκέτου και στο επίσης μέλος της Κίνησης και του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Μπάμπη Κουρουνδή. Τόσο οι δύο αγωνιστές, όσο και η δεκαεξάχρονη κοπέλα από τη Σομαλία την οποία συνόδευαν στο αεροδρόμιο παραπέμφθηκαν για να δικαστούν σε τακτική δικάσιμο.

 

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας! Στο πρόσωπο των δύο αγωνιστών στοχοποιείται η αντίσταση στη ρατσιστική πολιτική που χτίζει φράχτες στον Έβρο και στρατόπεδα συγκέντρωσης, την ίδια στιγμή που αρνείται να δώσει άσυλο και στέγη στους πρόσφυγες. Η προκλητική και αντιδημοκρατική δίωξή τους δείχνει τα ακραία όρια στα οποία έχει φτάσει η λογική της Ευρώπης-φρούριο. Η Ευρωπαϊκή Ένωση κυνηγάει τα θύματα των επεμβάσεων στις οποίες συμμετέχει και ταυτόχρονα συμπεριφέρεται απέναντι στους πολίτες των χωρών της όπως το ναζιστικό καθεστώς της Γερμανίας που ποινικοποιούσε όποιον «Άρειο» είχε σχέση με Εβραίους. Στόχος τους είναι να μετατρέψουν τους πρόσφυγες και τους μετανάστες σε αποδιοπομπαίους τράγους για την κρίση, γι’ αυτό και προσπαθούν να καταστείλουν κάθε έμπρακτη έκφραση αλληλεγγύης.

Η ΚΕΕΡΦΑ Θεσσαλονίκης οργανώνει συνέντευξη Τύπου για το θέμα αύριο Παρασκευή 19 Ιουλίου στις 12μ. στον 7ο όροφο του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης. Θα μιλήσουν οι:

-Σπύρος Μαρκέτος
-Μπάμπης Κουρουνδής
-Ιφιγένεια Καμτσίδου, αναπληρώτρια καθηγήτρια Νομικής ΑΠΘ
-Γιάννης Λαθήρας, αντιπρόεδρος Γ΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, ΑΝΤΑΡΣΥΑ
-Κώστας Τορπουζίδης, συντονιστής ΚΕΕΡΦΑ Θεσσαλονίκης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *