Στόχος της Χρυσής Αυγής και η Τέχνη

eikastiko-epimelhthrioΤην οργή της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής ξεσήκωσε η πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας για τη διοργάνωση αντιφασιστικής, αντιρατσιστικής εικαστικής διαδικτυακής έκθεσης… με μια έμμεση αλλά σαφή επιβεβαίωση της ΧΑ ότι είναι φασιστική και ρατσιστική οργάνωση.

Η ΧΑ κατέθεσε Ερώτηση στη Βουλή, κατηγορώντας το ΕΕΤΕ ότι… «εκφέρει καταφανώς κομματικές θέσεις, που σε καμία περίπτωση δεν συνάδουν με τον προορισμό του και τους σκοπούς που υποτίθεται ότι επιδιώκει» και ότι «χαρακτηριστικό παράδειγμα στρατευμένης κομματικά ανακοίνωσης», είναι η αντιφασιστική – αντιρατσιστική διαδικτυακή έκθεση, «στην οποία εξαπολύεται εμετική επίθεση στο κοινοβουλευτικό κόμμα της Χρυσής Αυγής, με ψεύδη, συκοφαντικές αναφορές και υποβολιμαία σχόλια»! Οι φασίστες χαρακτηρίζουν την ανακοίνωση του ΕΕΤΕ… «εμφυλιοπολεμική»(!) και ότι «προσβάλλει τα μέλη του Επιμελητηρίου και τον πολιτισμό, μέρος του οποίου επιθυμεί να εκφράσει συλλογικά»!

Αυτό που ενοχλεί τους χρυσαυγίτες είναι οι αναφορές του ΕΕΤΕ στη «ρατσιστική βία, με τις επιχειρήσεις “σκούπα” ενάντια στους μετανάστες με την ονομασία “Ξένιος Ζεύς”, που με περίσσιο ζήλο επιχειρούν υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Δημοτική Αρχή Αθήνας, με τις διώξεις και οι αθρόες συλλήψεις και προσαγωγές μεταναστών, με την εγκληματική δράση των φασιστοειδών που μαχαιρώνουν, δολοφονούν μετανάστες, με τη λογοκρισία που ασκείται σε θεατρικές παραστάσεις και εκπαιδευτικούς, τις διώξεις και τις απειλές κατά εκπαιδευτικών, τις επεμβάσεις φασιστοειδών στα νοσοκομεία, απαιτώντας να διώχνονται οι αλλοδαποί ασθενείς, την “κατήχηση” παιδιών στη φασιστική ιδεολογία, την προσπάθεια να εκφοβίσουν γονείς και εκπαιδευτικούς, ζητώντας μάλιστα από τη Βουλή να αποδοθούν «πειθαρχικές ευθύνες» σε κάθε αντιρατσιστική φωνή. Στόχος να τρομοκρατηθούν καθηγητές, γονείς και μαθητές, για να χτυπήσει την ευαισθητοποίηση των παιδιών σε θέματα μετανάστευσης, ρατσισμού και ξενοφοβίας, με τα δεκάδες περιστατικά λεκτικής και σωματικής βίας που έχουν γίνει καθημερινό φαινόμενο. Οι φασιστικές εγκληματικές οργανώσεις και οι υποστηρικτές τους προσπαθούν να φιμώσουν κάθε φωνή που στέκεται απέναντι στο ρατσισμό και το φασισμό».

Το ΕΕΤΕ αναφέρεται και στο λεγόμενο «αντιρατσιστικό» νομοσχέδιο, εκτιμώντας ότι η υποκριτική στάση του συστήματος «στοχοποιώντας δήθεν την Χρυσή Αυγή, αφενός συσπειρώνει ένα μέρος του λαού υπέρ του συγκεκριμένου μορφώματος (…), αφετέρου με τη συγκάλυψη της πραγματικής αιτίας για τα δεινά του λαού, “ταΐζει” το αντιμεταναστευτικό μένος και αξιοποιώντας τις χρήσιμες για το σύστημα φασιστικές οργανώσεις, στοχεύει στο χτύπημα της πάλης του λαού».

Το ΕΕΤΕ σημειώνει ότι «ο τόπος μας έχει υποφέρει πολλά κάτω από την μπότα του ναζισμού. Οπως οι καλλιτέχνες παλιότερα, και εμείς πρέπει να αντιδράσουμε και ατομικά με τις δυνάμεις που έχει ο καθένας, στο εργαστήριο, στους χώρους δουλειάς, στο σχολείο ως εκπαιδευτικοί αλλά και ως γονείς, να περιορίσουμε και να τσακίσουμε κάθε μορφή ρατσιστικής βίας που ασκείται, να αντιδράσουμε όμως κύρια συλλογικά γιατί έχει αποδειχθεί ιστορικά πως τίποτα δεν μπορεί να σκοτώσει το τέρας χωρίς οργανωμένη συλλογική δράση». Καλεί τα μέλη του να συμμετάσχουν στην αντιφασιστική – αντιρατσιστική διαδικτυακή έκθεση «θέλοντας να αναδείξουμε την αντίθεσή μας με τη δράση των φασιστικών εγκληματικών ομάδων και των υποστηρικτών τους που δρουν με άλλοθι την κρατική πολιτική καταστολής των αγώνων των εργαζομένων και εφαρμογής της αντιλαϊκής πολιτικής της ΕΕ».

Δημοσιεύθηκε στο “Ριζοσπάστη” την Τετάρτη 24/7/2013

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *