Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Χίου για το ξεπούλημα-παραχώρηση της μαρίνας και μέρους του λιμανιού της Χίου

187ΑΝΤΑΡΣΥΑΣυνεχίζεται το ξεπούλημα του δημόσιου χώρου και πλούτου της χώρας μας.

Το Σάββατο 20 Ιουλίου ξεκίνησαν όπως ανακοινώθηκε, δύο δημόσιοι διεθνείς διαγωνισμοί για την παραχώρηση του δικαιώματος χρήσης, λειτουργίας, διαχείρισης και εκμετάλλευσης της μαρίνας και τμήματος του λιμένα Χίου, όπως και της μαρίνας και τμήματος του λιμένα Πύλου.

Με παραμύθια για αγρίους και φύκια για μεταξωτές κορδέλες, ότι δήθεν αυτό θα συμβάλλει στο να αναβαθμιστεί η εθνική τουριστική υποδομή και ιδιαίτερα ο θαλάσσιος τουρισμός, το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), προχωρά σε διαγωνισμούς ξεπουλήματος ή για την ακρίβεια παραχώρησης για την αξιοποίηση από ιδιώτες 46 τουριστικών λιμένων της χώρας. Το success story του Σαμαρά συνεχίζεται… Όλα στο σφυρί, χάρισμα στις αδηφάγες ορέξεις του κεφαλαίου για κέρδος!

Για να δούμε όμως και πέρα από το συνολικότερο ζήτημα που αφορά το ξεπούλημα της χώρας και του δημόσιου πλούτου που συντελείται με αφορμή την κρίση, την προσπάθεια μετατροπής της χώρας σε ειδική οικονομική ζώνη της Ευρώπης με μισθούς όχι Βουλγαρίας, αλλά Κίνας σε λίγο, χώρες τις οποίες καλούμαστε να ανταγωνιστούμε όπως μας ενημερώνουν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και Τρόικα.

Να δούμε λοιπόν πέρα από και μαζί με τις πολιτικές που εφαρμόζονται σε βάρος των εργαζομένων και χαρίζουν στο κεφάλαιο απλόχερα εργασιακές σχέσεις απόλυτης εκμετάλλευσης και κερδοφορίας, φοροελαφρύνσεις ή και φοροασυλία σε βιομήχανους, τραπεζίτες και εφοπ-ληστές,  ιδιωτικοποίηση των πάντων και παραχωρήσεις-ξεπούλημα δημόσιου πλούτου και υπηρεσιών, μέσα από την απαξίωση, συγχωνεύσεις και κλεισίματα δομών δημόσιου χαρακτήρα στους τομείς της παιδείας, της υγείας, των συγκοινωνιών κ.ο.κ. Πέρα από την καλπάζουσα ανεργία στην οποία θέλουν να βγάλουν μια ολόκληρη κοινωνία, με απολύσεις, διαθεσιμότητες και άλλα χαριτωμένα, οδηγώντας στη φτωχοποίηση του λαού μας, των εργαζομένων και των μικρομεσαίων στρωμάτων συγκεκριμένα.  Ας δούμε λοιπόν και ειδικότερα στο συγκεκριμένο ζήτημα που αφορά το νησί μας!

Ουσιαστικά ξεπουλάνε το μισό λιμάνι της Χίου, κάνοντάς το ιδιωτικό φρούριο γιατί παραχωρούν και χερσαίο χώρο του λιμανιού που θα απαγορεύεται ακόμα και η βόλτα στο νότιο μέρος του. Επιπλέον, δίνοντας το λιμάνι και τη μαρίνα, θα απαγορευθεί ο ελλιμενισμός σκαφών-βάρκες στους παραπάνω χώρους και σε απόσταση κάποιων μιλίων και έτσι θα εξοστρακιστούν εκατοντάδες ερασιτέχνες ψαράδες, ενώ πρόβλημα θα έχουν και οι ιστιοπλοϊκοί όμιλοι του νησιού αλλά και οι κάτοχοι σκαφών, λόγο πολύ μεγάλων τελών ελλιμενισμού. Το success παραμύθι λοιπόν του Σαμαρά και της παρέας του Βενιζέλου, ΕΕ και ΔΝΤ, δεν έχουν και τόσο ευτυχισμένο τέλος τελικά για κανέναν, πέρα από τους κεφαλαιοκράτες στους οποίους θα παραχωρηθεί-χαριστεί η δημόσια περιουσία και υποδομές για να την αξιοποιήσουν – κερδοφορήσουν.

Ο εργαζόμενος λαός της Χίου αλλά και όλης της Ελλάδας, θα πρέπει να αντισταθεί σε κάθε προσπάθεια ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας του, μα και να αγωνιστεί για τη συνολική ανατροπή της πολιτικής που τον εξαθλιώνει, τον φτωχοποιεί και τον χώνει όλο και βαθύτερα στα δεσμά της εκμετάλλευσης! Θα πρέπει να πάρει τις τύχες και τον πλούτο στα χέρια του, χτίζοντας μια κοινωνία και δομές που θα εξυπηρετούν τις ανάγκες του, που όλα θα λειτουργούν υπό τον εργατικό και κοινωνικό έλεγχο και δε θα επιτρέψει σε καμία κυβέρνηση αστικής διαχείρισης και εξυπηρέτησης, σε κανέναν τραπεζίτη, καμία ΕΕ και κανένα ΔΝΤ να τον ξεπουλά και να τον γυρίζει στο μεσαίωνα! Οι σημερινές δυνατότητες και τα τεράστια εργαλεία της γνώσης, της επιστήμης και της τεχνολογίας, θα πρέπει να γίνουν οι κινητήριες δυνάμεις για το χτίσιμο της νέας κοινωνίας που μας αξίζει και μας ανήκει. Ρήξη με τα χρέη και όλους τους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς (ΕΕ, ευρώ, ΝΑΤΟ) και αποδέσμευση από αυτούς. Ανατροπή του συστήματος εκμετάλλευσης και εξαθλίωσης. Να πάρουμε τις τύχες στα χέρια μας.  Τα παράσιτα στις τρύπες τους και ο εργαζόμενος λαός κυρίαρχος για μια αξιοπρεπή και αξιοβίωτη ζωή!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *