«Ξαφνικός» θάνατος καθηγήτριας στη Λάρισα…

anammenakeriaΓράφει ο kokkiniotis
Από τη διαθεσιμότητα στον θάνατο…

Ο ΄ξαφνικός θάνατος’ της ΕΡΤ, ο ‘ξαφνικός θάνατος’ της τεχνικής εκπαίδευσης και των λειτουργών της, παίρνει δραματική τροπή και γίνεται κυριολεξία στην Λάρισα.

Η καθηγήτρια νοσηλευτικής στο 1ο ΕΠΑΛ Τυρνάβου Κλαίρη Καψαχάτη, κηδεύεται την Κυριακή στις 5.30΄, στο νεκροταφείο της Λάρισας.

Ήταν από τους καθηγητές που η ειδικότητά τους τέθηκε σε διαθεσιμότητα. Είχε μάλιστα το ‘προνόμιο’ να είναι η πρώτη που το έμαθε, καθώς την πήραν τηλέφωνο για να της ανακοινώσουν ότι η αίτηση εξαίρεσης -λόγω πρόσφατου τριπλού bypass- που είχε κάνει, απορρίφθηκε…

Αγωνίστηκε η Κλαίρη. Αγωνίστηκε με τους συναδέλφους της, ήταν μέλος της Επιτροπής Αγώνα του συλλόγου.

Έκανε και αίτηση εξαίρεσης: Εξέθεσε τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε. Η πολιτική τους όμως, ούτως ή άλλως, έχει στο ‘στόχαστρο’ τους άρρωστους…

Πόσο ‘αιφνίδιος’ είναι τελικά αυτός ο θάνατος;

Η πολιτική τους, η πολιτική της ΕΕ, του ΔΝΤ και των κυβερνήσεών τους, μας έχει προγράψει. Εκτελούν συμβόλαια θανάτου, κυριολεκτικά!

Αυτό που δεν ξέρουμε ακόμα, είναι ποιοι ακριβώς θα είναι τα επόμενα θύματα. Αν θα είναι από το κλείσιμο των νοσοκομείων ή από την ανάλγητη διαθεσιμότητα-απόλυση. Αν θα είναι από την κατάργηση των κέντρων υγείας ή από την καταστροφή της ζωής των εργαζομένων και την οικονομική ασφυξία.

Αποδεικνύεται πλέον και στους πιο δύσπιστους -με τραγικό τρόπο- ότι το τεράστιο κύμα αντίδρασης των καθηγητών, δεν ήταν για τις δύο επιπλέον ώρες αλλά για την ίδια τη ζωή τους, για το κλείσιμο των σχολείων και τη διάλυση της εκπαίδευσης.

Δεν πρόκειται λοιπόν για τον ‘’τυχαίο θάνατο μιας εκπαιδευτικού’’ αλλά για το ‘’χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου’’.

Διαβάστε παρακάτω να φρίξετε:

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Απεβίωσε ξαφνικά καθηγήτρια που είχε τεθεί σε καθεστώς διαθεσιμότητας
kasimir_malevich_black_square

Η συνδικαλίστρια καθηγήτρια νοσηλευτικής είχε τεθεί πρόσφατα σε καθεστώς διαθεσιμότητας από το υπουργείο Παιδείας.

Συγκλονισμένη είναι από το απόγευμα του Σαββάτου η εκπαιδευτική κοινότητα της Λάρισας, καθώς πέθανε ξαφνικά η καθηγήτρια νοσηλευτικής στο 1ο ΕΠΑΛ Τυρνάβου και συνδικαλίστρια με το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Κλαίρη (Κλεοπάτρα) Καψαχάτη.

Η Κλαίρη ένιωσε αδιαθεσία στις 6 σήμερα το απόγευμα ενώ βρισκόταν στο σπίτι της, έχασε τις αισθήσεις της και στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε απλώς διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Η Κλαίρη Καψαχάτη ήταν μεταξύ των 112 Λαρισαίων εκπαιδευτικών που τέθηκαν προ ημερών σε διαθεσιμότητα – απόλυση από το υπουργείο Παιδείας. Υπήρξε μάλιστα δραστήριο μέλος της Επιτροπής Αγώνα που είχαν συστήσει οι εκπαιδευτικοί.

Η ταλαιπωρημένη καρδιά της δεν άντεξε…

Η κηδεία της Κλαίρης Καψαχάτη θα γίνει στις 5.30 το απόγευμα της Κυριακής στο νεκροταφείο Λάρισας.

onlarissa.gr μέσω alfavita.gr

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Με βαθύ σεβασμό στην μνήμη της Κλαίρης

Τη ζωή της την πήραν την ψυχή της όμως, ΟΧΙ ΑΝΗΚΕΙ ΑΛΛΟΥ!klairH (2)

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΟΓΙΑ;

Την Παρασκευή, 26/07/2013 στις 21.00 στα γραφεία της ΕΛΜΕ Λάρισας ήρθε η συνάδελφος, Καψαχάτη Κλεοπάτρα (Κλαίρη) ΠΕ 18.10 (Νοσηλευτικής) και μας ανακοίνωσε:

<<Παιδιά, είμαι το πρώτο άτομο που έμαθε επίσημα από το ίδιο το Υπουργείο Παιδεία -την είχαν πάρει τηλέφωνο- ότι βγαίνω σε διαθεσιμότητα…  γιατί  η αίτηση που είχα κάνει για εξαίρεση απορρίφθηκε.>>

Η Κλαίρη, η δική μας Κλαίρη, είχε κάνει  πριν ενάμιση χρόνο περίπου εγχείρηση καρδιάς (τριπλό bypass) , έκανε αίτηση  εξαίρεσης από τη διαθεσιμότητα και την ενημέρωσαν την Παρασκευή ότι την απέρριψαν.

Το Σάββατο, καθώς ήταν με την οικογένεια της κατέρρευσε.  Διακομίστηκε στο Νοσοκομείο αλλά ήταν αργά.  Η καρδιά της δεν άντεξε να χάσει τους μαθητές της, τη δουλεία της, την καριέρα της, τον τρόπο ζωής της.  Αγωνίστηκε μέχρι την τελευταία στιγμή για να αναδείξει την αδικία που υφιστάμεθα με τον ξεριζωμό και την κατάργηση των 50 ειδικοτήτων από τα ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ, τόσο απότομα, τόσο οριζόντια, τόσο άδικα και καταχρηστικά.

Τη ζωή της την πήραν την ψυχή της όμως, ΟΧΙ ΑΝΗΚΕΙ ΑΛΛΟΥ!

Μην ενημερώστε την Τρόικα ότι λείπει ένας από μας και οι αριθμοί δεν βγαίνουν ίσως δεν δώσει την επόμενη δόση.

Εξάλλου, για όλους αυτούς  δεν έχει σημασία η ζωή αλλά μόνο οι αριθμοί.

Τα σχόλια δικά σας.

Με βαθύ σεβασμό στην μνήμη της

Τα μέλη του

Πανελλήνιου Συλλόγου Εκπαιδευτικών Νοσηλευτικής  Δευ/θμιας Εκ/σης

Ν. Λάρισας    (ΠΣΕΝΔΕ  ΠΕ 18.10)

alfavita.gr

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *