Συγκλονισμένη η Αμοργός από την αυτοκτονία

aytoktoniaΔιαλεκτή Αγγελή

Έβαλε τέλος στη ζωή του, πέφτοντας μέσα σε μία δεξαμενή με νερό, 75χρονος συνταξιούχος από την Αρκεσίνη Αμοργού, το πρωί της περασμένης Τρίτης. Η τοπική κοινωνία, συγκλονισμένη και έντονα προβληματισμένη, κάνει λόγο για αυτοκτονία, λαμβάνοντας υπόψη της την άσχημη ψυχολογική κατάσταση στην οποία βρισκόταν ο 75χρονος το τελευταίο διάστημα.

Ο Π.Θ., πατέρας δύο παιδιών με άνεργη σύζυγο, προσπαθούσε να τα βγάλει πέρα με τη σύνταξη που έπαιρνε.

Ο ένας του γιος είναι δάσκαλος, αλλά λόγω ψυχολογικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει, έπαιρνε ένα επίδομα το οποίο του έκοψαν πρόσφατα.

Ο άλλος του γιος, παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών, εργαζόταν ως μουσικός στην ορχήστρα της ΕΡΤ. Πριν από περίπου ενάμιση μήνα έχασε τη δουλειά του όπως και άλλοι 2.500 εργαζόμενοι. Οι συγχωριανοί του Π.Θ. του απέκρυψαν την απόλυση, προκειμένου να μην τον επιβαρύνουν παραπάνω. Βέβαια δεν άργησε να το πληροφορηθεί και από τότε δεν έπαψε να κρύβει την αγωνία και τη στεναχώρια του.

Την περασμένη Τρίτη έφυγε από το σπίτι του και έπειτα από λίγο έφτασε στη δημοτική δεξαμενή, στην οποία συγκεντρώνονται τα όμβρια ύδατα που χρησιμοποιούν οι αγρότες της περιοχής και έπεσε μέσα με αποτέλεσμα να πνιγεί. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε μία γυναίκα, αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού. Η Αστυνομία ωστόσο ερευνά όλα τα ενδεχόμενα και ακόμη δεν έχει καταλήξει αν πρόκειται για αυτοκτονία ή δυστύχημα.

Παρόλο που η ιατρική γνωμάτευση έδειξε ότι πρόκειται για βέβαιο πνιγμό, η σορός του άντρα παρέμεινε για μιάμιση μέρα στον πάγο, προκειμένου να μεταφερθεί στην Αθήνα για να διενεργηθεί η νεκροψία, διαδικασία η οποία ολοκληρώθηκε μόλις χθες το πρωί.

«Δεν υπολογίζει κανείς ούτε τα έξοδα, ούτε την ψυχολογική φθορά της οικογένειας», λέει στην «Εφ.Συν.» η Ε.Ψ., κάτοικος του νησιού και συγχωριανή της άτυχης οικογένειας. «Μας έχει επηρεάσει όλους πάρα πολύ το περιστατικό. Στην Αμοργό δεν έχει αυτοκτονήσει ποτέ κανείς. Ποτέ! Ούτε καν κατά τη διάρκεια της χούντας».

Επιστολή συμπαράστασης στον γιο του αυτόχειρα εξέδωσε η ΠΟΣΠΕΡΤ, ευχόμενη ο τραγικός πατέρας να είναι το τελευταίο θύμα στον μακρύ κατάλογο των αυτοκτονιών.

Πηγή: Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ
1.8.2013

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *