Φασιστική Επίθεση στα γραφεία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Αμπελοκήπων

antarsya-8Καταγγελία ΤΕ Αμπελοκήπων – Γκύζη – Πολυγώνου για φασιστική επίθεση στα γραφεία της

Η Τοπική Επιτροπή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Αμπελοκήπων – Γκύζη – Πολυγώνου καταγγέλλουμε την επίθεση στα γραφεία μας από τη ναζιστική οργάνωση “Ανένταχτοι Μαιάνδριοι Εθνικιστές”. Αμαύρωσαν τα γραφεία μας με αναγραφή συνθημάτων και φασιστικών συμβόλων, απευθύνουν μάλιστα ευθεία απειλή κατά της ζωής του στελέχους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και δημοτικού συμβούλου Αθήνας με το συνδυασμό «Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας» Πέτρου Κωνσταντίνου, γνωστού για την αντιφασιστική και αντιρατσιστική του δράση.

Η εν λόγω φασιστοσυμμορία έχει κάνει πρόσφατα ανάλογες επιθέσεις στο στέκι της Λαϊκής Συνέλευσης Γκύζη και στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Γκύζη, καθώς και σε γραφεία αριστερών οργανώσεων, τοπικών κινήσεων και στεκιών σ’ ολόκληρη την Αθήνα.

Ο προσανατολισμός της «δράσης» τους αποδεικνύει περίτρανα ότι, παρά τη λαϊκιστική φασιστική φλυαρία, ο πραγματικός τους στόχος είναι η αριστερά και το κοινωνικά απελευθερωτικό κίνημα της εργατικής τάξης και του λαού. Χέρι – χέρι με το Δένδια και την κυβερνητική χούντα (που τους αφήνει ανενόχλητους), με πριμοδότηση του νεοφασισμού από τα καθεστωτικά και διαπλεκόμενα ΜΜΕ επιτίθενται σε μετανάστες, απεργούς, αγωνιστές του κινήματος, αριστερούς και κομμουνιστές, ενώ στέκονται προσοχή μπροστά στα αφεντικά και την τρόικα.

Οι φασιστικές προκλήσεις δεν είναι καινούριες στη γειτονιά μας και έχουν πάρει πάντα την ανάλογη απάντηση. Ολοφάνερα η νυχτόβια, περιφερόμενη συμμορία των ΑΜΕ δεν τολμά να εμφανιστεί στο φώς της μέρας αλλά οι ομοϊδεάτες τους που το τόλμησαν βρήκαν μπροστά τους τοίχο την γενικευμένη πολιτική και κοινωνική αντίδραση. Πριν 3 χρόνια οι «Αυτόνομοι Εθνικιστές» σπάσαν τα μούτρα τους όταν επιχείρησαν προβοκάτσια στον Πολιτιστικό Σύλλογο Άνω Αμπελοκήπων. Το ίδιο και πριν 6 μήνες, με μαζική, μαχητική πορεία στα νεοσύστατα κεντρικά γραφεία της Χρυσής Αυγής, η κοινωνία και οι πολιτικές δυνάμεις της περιοχής ξεκαθάρισαν στους Χρυσαυγίτες ότι είναι ανεπιθύμητοι στη γειτονιά.

Η αντιφασιστική παράδοση και δράση της περιοχής δε θα αφήσει καμιά φασιστική συμμορία να περιφέρεται και να δρα ανενόχλητη. Η τοπική ΑΝΤΑΡΣΥΑ δίνει και θα συνεχίσει να δίνει τη μάχη ενάντια στο φασισμό στη γειτονιά μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *