Συγκρούσεις μεταξύ ισραηλινών δυνάμεων και εκατοντάδων Παλαιστινίων μαθητών

Συγκρούσεις ξέσπασαν την Τρίτη το πρωί μεταξύ ισραηλινών δυνάμεων και εκατοντάδων Παλαιστινίων μαθητών στην πόλη Al-Isawiya της Ανατολικής Ιερουσαλήμ. Ένας ισραηλινός εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε πως Ισραηλινοί εργαζόμενοι από το δήμο της Ιερουσαλήμ που εκτελούσαν ελέγχους ασφαλείας στα αυτοκίνητα δέχθηκαν επίθεση με πέτρες από τους νέους.
Παλαιστινιακές πηγές στην πόλη αναφέρουν πως οι συγκρούσεις ξέσπασαν όταν ισραηλινές δυνάμεις έστησαν μπλόκα στους δρόμους στην ανατολική πλευρά της περιοχής που βρίσκεται το σχολείο, και δεν επέτρεπαν στους μαθητές να πάνε προς τις τάξεις τους.
Όταν οι μαθητές προσπάθησαν να περάσουν τα οδοφράγματα, σύμφωνα με τους ντόπιους, η αστυνομία και οι συνοριακοί φύλακες τους επιτέθηκαν και τους κυνήγησαν μακριά.
Η σύγκρουση ήρθε μετά από τρεις μέρες ελέγχων ασφαλείας αυτοκινήτων στη γειτονιά, της οποίας οι κάτοικοι αποκαλούν “προβοκατόρικες”, καθώς οι ισραηλινού δημοτικοί υπάλλήλοι σταματούν τα αυτοκίνητα στο δρόμο, σε οδοφράγματα, και εκτελούν ελέγχους γράφοντας κλήσεις για τα αυτοκίνητα που κρίνονται ακατάλληλα για χρήση, δημιουργώντας μεγάλες ουρές .
Οι κάτοικοι αναρωτούνται για τη χρησιμότητα των δειγματοληπτικών ελέγχων, αναφέροντας ότι υποχρεωτικά κάνουν δοκιμές συντήρησης κάθε χρόνο για να πάρουν άδειες οδήγησης στο Ισραήλ. Παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει του ελέγχους αυτούς, λένε οι κάτοικοι , τώρα τα περισσότερα αυτοκίνητα αποτυχαίνουν να περάσουν τους ελέγχους στα μπλόκα και αναγκάζονται να τα ξανάπανε στα συνεργεία για σέρβις. 
Οι εντάσεις ήταν υψηλές σε όλη την Ιερουσαλήμ, με τους κατοίκους της πόλης της Silwan να μιλούν για μυστικούς αστυνομικούς που μπήκαν στην περιοχή προσήγαγαν πέντε νεαρούς άνδρες, ενώ τέσσερις άλλοι υπέστησαν μώλωπες, όταν προσπάθησαν να απωθήσουν τους αστυνομικούς από ένα μανάβικο. Καθώς οι ντόπιοι προσπαθούσαν να εμποδίσουν τους αστυνομικούς, που εκείνη την ώρα ήταν με πολιτικά, να μπουν στο κατάστημα, οι αξιωματικοί έριξαν δακρυγόνα μέσα στο μαγαζί και επιτέθηκαν σε όσους προσπαθούσαν να αποτρέψουν την πρόσβαση.
Πηγή: Maan news

http://www.palestineresist.gr/index.php/palestine/news-from-palestine/96-confrontations-in-east-jerusalem

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *