Όσες κι αν χτίσουν φυλακές…. (για την εκκένωση των κατειλημμένων χώρων στην Πάτρα)

St. Paul in Prison 1627-borderτου Alice in Victimaland

Η Αντιτρομοκρατική ψάχνει… τρομοκράτες στο Λάυριο, αλλά βρίσκει μόνο ταλαιπωρημένους και ξεχασμένους από θεούς, πλην του Ξενίου Διός φυσικά, κι ανθρώπους πρόσφυγες. H ΕΛ.ΑΣ. ψάχνει στην Πάτρα «εστίες ανομίας» και βρίσκει βιβλιοθήκες, ταινιοθήκες και τα σύμβολα της νιότης που αγωνίζεται από την εποχή της Χούντας μέχρι σήμερα… Μας επιφυλάσσει πολλά το άμεσο μέλλον, με τον εκφασισμό της ελληνικής κοινωνίας να έρχεται πρώτος στην ατζέντα της Ν.Δ. και των σύμμαχων «δημοκρατικών» και φασιστικών δυνάμεων.

Το κράτος όπως φαίνεται δεν το κουνάει ρούπι χωρίς την αδελφούλα του, τη Βία. Θέλει ο Δίας (ο Ξένιος των στρατοπέδων συγκέντρωσης προσφύγων, στην Αμυγδαλέζα και την Κόρινθο) να απολύσει εκπαιδευτικούς, υπαλλήλους Ο.Τ.Α., να κόψει το ρεύμα και το νερό σε ανέργους, να πετσοκόψει μισθούς και συντάξεις, να ξεπουλήσει, μέσω ΤΑΙΠΕΔ, τη χώρα, να περιορίσει τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες ενός ολόκληρου λαού; Το Κράτος κι η Βία, τα δυο πιστά στο Δία αδελφάκια, τού προσφέρουν τις υπηρεσίες τους. Άλλωστε για να περάσει πιο εύκολα και με το μικρότερο πολιτικό κόστος το χαλινάρι στο
λαό, πρέπει να φιμωθούν όλες εκείνες οι φωνές που προτάσσουν την ανυπακοή, την αντίσταση στη λαίλαπα του καπιταλισμού και τη βαρβαρότητα της εποχής μας, όλοι εκείνοι που οργανώνουν δίκτυα αλληλεγγύης, συλλογικές κουζίνες, προβολές ταινιών και συζητήσεις για τη ΒΙΟΜΕ ή συγκεντρώνουν χρήματα για την απελευθέρωση του Κώστα Σακκά.

Όλοι αυτοί συχνάζουν σε «εστίες ανομίας», τις οποίες εξακολουθεί, αψηφώντας τη θερινή ραστώνη, να εξαρθρώνει η κεντρο(ακρό)δεξιά συγκυβέρνηση. Πρωί-πρωί, οι «πραίτορες» βγήκαν παγανιά στην Πάτρα, «ανακαταλαμβάνοντας» αυτοδιαχειριζόμενους χώρους. Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη κατάρτισε το σχέδιο, η Εισαγγελία Πατρών έδωσε την εντολή κι ο Δήμος αρχικά τη συγκατάθεσή του και σε δεύτερο λόγο το προσωπικό και τα οχήματα του Τομέα Καθαριότητας. Τα παραπάνω, προσθέτοντας την αυταπάρνηση και τον υπερβάλλοντα ζήλο αξιωματικών τε και ανδρών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας, αλλά και τις παραινέσεις βουλευτών, δημοτικών συμβούλων, πολιτευτών κ.λπ. που εντάσσουν εαυτούς στο «εθνι(κιστι)κό τόξο», αρκούν για την υλοποίηση της επιχείρησης «Ανακατάληψη κατειλημμένων χώρων».

Όπως προέκυψε από την εισβολή της ΕΛ.ΑΣ., εντός των καταλήψεων Παραρτήματος, Μαραγκοπουλείου και ΤΕΙ βρέθηκαν: καναπέδες, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, ο πομπός του ρ/σ «Ράδιο Κατάληψη 93.7», σημαίες φέρουσας τα κοντάρια τους (ή κοντάρια φέροντα τις σημαίες τους, αν προτιμάτε), ψυγεία, έντυπο υλικό και μπουκάλια μπύρας. Εκτός των παραπάνω κι εντός του Μαραγκοπουλείου βρέθηκαν και συνελήφθησαν πέντε άτομα, που αντιμετωπίζουν, μεταξύ άλλων, την κατηγορία της διατάραξης οικιακής ειρήνης. Η ίδια κατηγορία δεν πρόκειται να αποδοθεί, βέβαια, στο κυβερνητικό επιτελείο, τις τράπεζες και τα διεθνή funds που τρίβουν τα χέρια τους για την επικείμενη άρση της ρύθμισης περί προστασίας της πρώτης κατοικίας, ούτε στη ΔΕΗ ή την Υπηρεσία Ύδρευσης που αφήνουν χωρίς ρεύμα και νερό όσους δεν μπορούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους.

Σημείωση: ευχαριστούμε τον Alice in Victimland που μας εμπιστεύτηκε το κείμενό του

Πηγή:Κόκκινος Τύπος”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *