Πρώτα θα σας κάνουμε ανταγωνιστικούς, με μισθούς επιπέδου Βουλγαρίας και κάτω, και μετά μπορεί και να επενδύσουμε…

…Έως τότε, “άντε γεια”, άμα δείτε καπιταλιστική ανάπτυξη “σφύρα μου” – α, και δώστε μας επίσης και κανά “πακετάκι σωτηρίας” για να μη χρεωκοπήσουν οι χρεωκοπημένες τράπεζες…

Ας δούμε συγκεντρωμένες μερικές (ενδεικτικές) ειδήσεις σχετικά με το λεγόμενο “σπιράλ αποπληθωρισμού” στην Ελλάδα, που για να σταματήσει στα πλαίσια του καπιταλισμού, θα πρέεπι να υπάρξει καπιταλιστική ανάπτυξη. Και για να υπάρξει καπιταλιστική ανάπτυξη, κάποιος κεφαλαιοκράτης (κράτος ή ιδιώτης) θα πρέπει να επενδύσει το κεφάλαιο του εδώ. Γιατί όμως να το κάνει αυτό, όταν μπορεί να το επενδύσει αλλού, με πιο φτηνό εργατικό κόστος και “σταθερότητα”, ή και να μην το επενδύσει καθόλου, και να περιμένει μέχρις ότου οι “πολιορκημένοι” εργάτες να “ψοφήσουν” από την έλλειψη εργασίας, όπως οι πολιορκημένοι στα κάστρα ψόφαγαν από έλλειψη νερού/τροφής και παραδίνονταν;

Ενα στα επτά καταστήματα έκλεισαν στην Αθήνα
Λουκέτο για 16.000 επιχειρήσεις πανελλαδικά μέσα σε τέσσερις μήνες
Περί τις 4.000 επιχειρήσεις, εμπορικές και μικρές μεταποιητικές, διακόπτουν πανελλαδικά τη λειτουργία τους κάθε μήνα, από τον Ιούνιο του 2010 και μετά. Tο φαινόμενο των «λουκέτων» έχει προσλάβει εκρηκτικές διαστάσεις, όχι μόνο στο λεκανοπέδιο της Αττικής, αλλά και στα υπόλοιπα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας και κυρίως σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο, Βόλο και Λάρισα.

«Μία βιοτεχνία ανοίγει δύο κλείνουν» σύμφωνα με το ΒΕΑ
Όπως σημειώνει το ΒΕΑ «Η απώλεια του δυναμικού των επιχειρήσεων – μελών μας είναι δεδομένη και ανησυχητική», προσθέτοντας ότι η κατάσταση δικαιώνει τoν Διοικητή της Τράπεζας Ελλάδος που έχει σημειώσει ότι «οι περισσότερες επιχειρήσεις που επηρεάστηκαν από την κρίση είναι μικρομεσαίες, δίχως να φαίνεται κάποια αρχή για αναστροφή της δυσάρεστης κατάστασης».
Παράλληλα, όταν οι βιοτεχνικές επιχειρήσεις κλείνουν και οι επιχειρηματίες καταφεύγουν σε παροχή εξηρτημένης εργασίας, δεν υπάρχει πρόβλεψη περίπτωσης διαδοχικής ασφάλισης, πρώτα στον ΟΑΕΕ και μετά στο ΙΚΑ παρότι από εδώ και εμπρός οι περιπτώσεις αυτές θα πολλαπλασιάζονται».

Ομιλοι σπεύδουν να ενταχθούν στο καθεστώς «ελεγχόμενης πτώχευσης»
Η ΑΣΦΥΞΙΑ ΛΟΓΩ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΡΕΥΣΤΟΥ ΦΕΡΝΕΙ ΛΟΥΚΕΤΑ ΚΑΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΝΤΟΜΙΝΟ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ

ΜΕ ΦΕΣΙΑ δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ που θα προκαλέσουν ισχυρούς κλυδωνισμούς στο σύνολο της οικονομίας απειλούνται μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι, οι οποίοι είτε ζητούν εδώ και μήνες από τις τράπεζες αναδιάρθρωση δανείων είτε έχουν υποβάλει, ήδη, αίτηση προστασίας από τους πιστωτές τους.


Αυτά έλεγαν οι μεσίτες στις ΗΠΑ πριν σκάσει η “φούσκα” – λες και υπήρχε περίπτωση οι κακοπληρωμένοι, και πλέον άνεργοι, εργάτες στις ΗΠΑ να έχουν λεφτά για να πληρώνουν δάνεια και υποθήκες με τις τιμές διαρκώς να σκαρφαλώνουν…

Στο κόκκινο βάφονται και τα στεγαστικά
ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΕΚΤΙΜΟΥΝ ΟΤΙ ΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 8 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΔΕΝ ΘΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟ ΑΠΟΚΟΡΥΦΩΜΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΑ δάνεια αξίας άνω των 8 δισ. ευρώ δεν θα εξυπηρετούνται στο αποκορύφωμα της οικονομικής κρίσης, το 2011, εκτιμούν τραπεζίτες, καθώς η ανεργία και η μείωση της αγοραστικής δύναμης θα χτυπήσει την πόρτα περισσότερων νοικοκυριών.
Περίπου το 8,5% του συνόλου των στεγαστικών που έχουν δοθεί μέχρι σήμερα, δηλαδή 81,5 δισ. ευρώ, βρίσκονται σε καθυστέρηση αυτή την περίοδο, αφού οι δανειολήπτες δεν πληρώνουν τις δόσεις τους για διάστημα μεγαλύτερο των 90 ημερών. Το ποσοστό των μη εξυπηρετούμενων ως προς το σύνολο των στεγαστικών δανείων αναμένεται να πιάσει κορυφή στο 10% και πιθανόν ακόμη ψηλότερα το α’ εξάμηνο του 2011.
Είναι τέτοια η επιθυμία ορισμένων τραπεζών να βοηθήσουν, και για ίδιον όφελος ασφαλώς, που έχουν δεχθεί σε κάποιες περιπτώσεις επιμήκυνση της αποπληρωμής των δανείων ακόμη και αν ο δανειολήπτης θα είναι πάνω από 75 ετών στη λήξη τους. Βασικά, και για να το πούμε και ωμά, οι τραπεζίτες “έχουν χεστεί πάνω τους”, διότι το βλέπουν ότι πολλοί δανειολήπτες ΔΕ θα μπορούν να αποπληρ΄σουν τα δάνεια τους…


Πάρτε μας και τα σώβρακα! – “είναι για το καλό της πατρίδας”


Πολύ εύστοχο πόστερ του αριστερόστροφου, έστω και λίγο λαικιστή Μάικλ Μουρ, που δείχνει την άρχουσα τάξη να τσεπώνει το χρήμα, και να κουνάει σημαιάκια “για το καλό της πατρίδας” στους ρημαγμένους εργάτες…

10% μειώθηκαν οι καταθέσεις στο 9μηνο
«Πολλές τρύπες» φαίνεται ότι έχει τελικώς ο «κορβανάς» των καταθέσεων. Τον Σεπτέμβριο, ύστερα από μια σύντομη θερινή ανάπαυλα, συνεχίστηκε η διαρροή των καταθέσεων, κυρίως των νοικοκυριών.
Από την αρχή του έτους οι τραπεζικές καταθέσεις επιχειρήσεων και νοικοκυριών έχουν υποχωρήσει κατά 10% εντείνοντας έτσι το πρόβλημα ρευστότητας που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές τράπεζες.
Το «κενό» που έχει προκαλέσει η τρύπα των 25 δισ. ευρώ από την απόσυρση των καταθέσεων την καλύπτει προς το παρόν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η οποία παρέχει άφθονη ρευστότητα στις ελληνικές τράπεζες.
Αρκετοί μεγαλοκαταθέτες (και όχι μόνο) θορυβημένοι από τα σενάρια για άρση του απορρήτου και επιστροφής της δραχμή προτίμησαν την ασφάλεια των τραπεζών στο εξωτερικό, όπου και κατευθύνθηκε ένα μεγάλο μέρος των καταθέσεων. Ομως εκτός των περιπτώσεων αυτών υπάρχουν και αρκετά νοικοκυριά τα οποία αναγκάζονται να μειώνουν τις οικονομίες που έχουν στην άκρη καλύπτοντας έτσι τρέχουσες δαπάνες.

Κλειστές μένουν οι στρόφιγγες των δανείων
Περισσότερα από 6 δισ. ευρώ έχουν λείψει τους πρώτους εννέα μήνες του 2010 από την αγορά λόγω της ραγδαίας υποχώρησης των εκταμιεύσεων νέων δανείων. Οι προβληματικές συνθήκες ρευστότητας για τις ελληνικές τράπεζες έχουν αρχίσει να δημιουργούν παρενέργειες στην οικονομία, η οποία τους τελευταίους μήνες υποχρηματοδοτείται. Οι εξελίξεις αυτές συνδέονται και με το γεγονός ότι η ζήτηση για δανεικά από νοικοκυριά και επιχειρήσεις με ικανοποιητική πιστοληπτική ικανότητα έχει υποχωρήσει σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

Επιστρέψαμε στην εποχή του γραμματίου!
Την ώρα που η αγορά έχει ξεμείνει από ρευστό και οι ιδιώτες-επιχειρηματίες από μπλοκ επιταγών, η επιστροφή στη δεκαετία του ’70, όταν κυριαρχούσαν τα γραμμάτια και οι συναλλαγματικές, είναι ήδη πραγματικότητα. “παρηγοριά στον άρρωστο”…

Σε ιδιώτες περνούν 34 αεροδρόμια
Στο «σφυρί» βγαίνουν τα 34 περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας με νομοσχέδιο που προωθείται από το υπουργείο Υποδομών για την αναδιάρθρωση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, ενώ στο υπουργείο Οικονομικών και Υποδομών αναζητούν τους τρόπους παραχώρησης, καθώς αυτό θα είναι ο καθοριστικός παράγοντας για την προσέλκυση του επενδυτικού ενδιαφέροντος

Αγγλία:


“Η εργασία απελευθερώνει” – έτσι έγραφε η πινακίδα των ναζί στο Άουσβιτς…

Υποχρεωτική εργασία για τους μακροχρόνια ανέργους εξετάζει η Βρετανία
Χειρωνακτική εργασία θα υποχρεώνονται να προσφέρουν οι άνεργοι που λαμβάνουν επιδόματα για μεγάλο χρονικό διάστημα στη Βρετανία, σύμφωνα με τις προτάσεις που επεξεργάζεται ο υπουργός Εργασίας και Συντάξεων, Ιαν Ντάνκαν Σμιθ.

Third of Britons ‘using savings as costs rise’ Όπως και στην Ελλάδα – πολλοί Βρετανοί αδυνατούν να τα βγάλουν πέρα, και τρώνε από τις αποταμιεύσεις τους…
More than a third of Britons have dipped into their savings during the past six months as people struggle to meet the rising cost of living, a survey indicated today.
Around 36% of people said their savings had decreased during the six months to the end of September, with the average person withdrawing 16.5% of their nest egg.

ΗΠΑ – Οι εργάτες έχουν απελπιστεί τόσο πολύ που πολλοί εξ αυτών έχουν σταματήσει να ελπίζουν ότι θα βρουν δουλειά και ούτε καν ψάχνουν πλέον :

1.2 million people want a job but aren’t looking
Discouraged workers hit a record 1.2 million.

Discouraged workers are those who want a job but aren’t counted in the labor force because they’ve stopped looking for work.

2 απαντήσεις στο “Πρώτα θα σας κάνουμε ανταγωνιστικούς, με μισθούς επιπέδου Βουλγαρίας και κάτω, και μετά μπορεί και να επενδύσουμε…”

 1. Οι εντολοδόχοι του τοκογλυφικού καθεστώτος -για μια ακόμη φορά- εξαπάτησαν το εκλογικό σώμα.

  “Παλιά τους τέχνη κόσκινο”!…

  Με την απειλή, δήθεν, εθνικών εκλογών, τρομοκράτησαν ένα μέρος του κοπαδιού τους, προκειμένου να περιορίσουν τα, διαφαινόμενα, συντριπτικά σε βάρος τους εκλογικά αποτελέσματα.

  Αλλά και, παρόλη την ξεδιάντροπη αυτή απάτη, αποκαλύφθηκε, η έσχατη ένδεια του δικομματισμού…
  Ο οποίος, καμώνεται, εντούτοις, ότι δεν κατάλαβε τίποτε.
  Και προσπαθεί να παρουσιάσει το χαλάζι, που τον έπληξε, σαν πρωινή δροσούλα.
  Βαφτίζοντας την καταφανέστατη αποστροφή και αηδία του λαού απέναντί τους ως ανοχή απέναντι στη ληστρική τους πολιτική.

  Προβάλλοντας – βάσει της καθιερωμένης εκλογικής απάτης- τα εκλογικά αποτελέσματα όχι στις αληθινές τους διαστάσεις, αλλά στις, κάλπικες.
  Με το να υπολογίζουν τα ποσοστά τους, όχι βάσει των ψηφιζόντων, αλλά των ψηφισάντων.

  Που σημαίνει ότι, στην προκειμένη περίπτωση, μετά την, ουσιαστική, αποχή του 44%(4.360.000) του συνολικού εκλογικού σώματος (9.800.000), τα πραγματικά ποσοστά τους είναι αντίστοιχα 19,2 (για το ΠΑΣΟΚ) και 18,3 (για τη ΝΔ). Το σύνολο: 37,5%…

  Και ύστερα μας λένε ότι «στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα»!

  Ποια δημοκρατία;

  Αυτήν, που εκφράζεται από μια κυβέρνηση, που αντιπροσωπεύει τη συντριπτική μειοψηφία του 1/5 του εκλογικού σώματος!

  Ιδιαίτερα μάλιστα. όταν η κυβέρνηση αυτή έχει επιβάλλει στη χώρα το καθεστώς της τοκογλυφικής κατοχής!
  Της οποίας (κατοχής) πρωταρχικός σκοπός και έργο της είναι να πυργώνει, γύρω απ’ τους λαούς, που θα πέσουν στα βρόχια της, ανυπέρβλητα αδιέξοδα.
  Για να απομυζά, δια μέσου των τόκων, τα κεφάλαια, που δανείζει, ακόμη και χιλιάδες φορές…

  Είναι ποτέ δυνατόν η αντιδημοκρατική και -καταφανέστατα- εχθρική απέναντι στη χώρα μας και το λαό της αυτή πραγματικότητα να είναι ανεκτή;

  Και, ύστερα απ’ το όργιο της απάτης, τα 4/5 του εκλογικού σώματος να καταπιούν και να χωνέψουν και το ρεσιτάλ του παραλογισμού των φαφλατάδων και μασκαράδων του δικομματισμού!…

  παπα-Ηλίας

  http;//papailiasyfantis.wordpress.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Current ye@r *