ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Εκαψαν τις διαπιστωτικές πράξεις διαθεσιμότητας

diapistwtikesΣΤΟ ΠΥΡ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΟΝ…

Τις διαπιστωτικές πράξεις διαθεσιμότητας έκαψαν χθες βράδυ στην πλατεία Αριστοτέλους οι καθηγητές των πέντε ΕΛΜΕ (Ενώσεις Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης) της Θεσσαλονίκης.

«Μην περιμένετε την 1η Σεπτεμβρίου. Οι κινητοποιήσεις  άρχισαν…» έλεγαν συγκεντρωμένοι εκπαιδευτικοί στους διερχόμενους πολίτες, που έβλεπαν έκπληκτοι το σκηνικό και ρωτούσαν αν θ’ ανοίξουν το φθινόπωρο τα σχολεία.diapistwtikes-1

Οι εκπαιδευτικοί συγκεντρώθηκαν στις 8 το βράδυ στη συμβολή των οδών Τσιμισκή και Αριστοτέλους προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τη διαθεσιμότητα, την αποδόμηση της δημόσιας και δωρεάν παιδείας, την εξαθλίωση των ίδιων και των οικογενειών τους, όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν.

«Τα πτυχία μας τα πήραμε με σπουδές και δεν θα επιτρέψουμε σε καμία κυβέρνηση να τα καταργήσει» τόνισαν σε κοινή ανακοίνωσή τους οι πέντε ΕΛΜΕ καλώντας τους εκπαιδευτικούς σε ανυποχώρητο αγώνα διαρκείας για ένα δημόσιο και δωρεάν σχολείο, για όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς. Οι ΕΛΜΕ εκφράζουν την αντίθεσή τους στα νέα αντιεκπαιδευτικά μέτρα υποστηρίζοντας πως κανένας δεν πρέπει να είναι μόνος του στην κρίση.

«Οι 2.500 εκπαιδευτικοί (355 στη θεσσαλονίκη), που μπαίνουν σε διαθεσιμότητα, δεν περισσεύουν. Η δημόσια τεχνική εκπαίδευση γίνεται, βάσει του σχεδιασμού Αρβανιτόπουλου, ιδιωτική και οι 20.000 μαθητές που φοιτούν σήμερα σε αυτή (2.000 στη θεσσαλονίκη) θα πάνε αναγκαστικά σε ΙΕΚ» κατήγγειλαν συνδικαλιστές εκπαιδευτικοί προειδοποιώντας ότι «τα σχολεία θα μείνουν κλειστά αν η κυβέρνηση προχωρήσει έστω σε μία απόλυση».
 

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

6.8.2013

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *