«Ανταρσία στο Αιγαίο – Αντικαπιταλιστική Αριστερά»

Ο συνδυασμός «Ανταρσία στο Αιγαίο – Αντικαπιταλιστική Αριστερά» κατέγραψε μια σημαντική επιτυχία για τα δεδομένα του χώρου, καθώς πήρε ποσοστό 2,26% στο Νομό Λέσβου όταν πριν από ένα χρόνο η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις βουλευτικές εκλογές είχε πάρει μόλις 0,33%.

Σε αντίθεση με τους άλλους χώρους της Αριστεράς, ο συνδυασμός που είχε επικεφαλής των εκπαιδευτικό Τάκη Τσιρεπλή έλαβε 1.247 ψήφους στο σύνολο του Νομού, τη στιγμή που πέρυσι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ είχε λάβει μόλις 238 ψήφους. Στη Λέσβο ο συνδυασμός πήρε 983 ψήφους και στη Λήμνο 197 ψήφους. Το αποτέλεσμα που πέτυχε ο συνδυασμός, είναι το καλύτερο που έχει πετύχει ο χώρος της λεγόμενης «Επαναστατικής Αριστεράς» στο Νομό Λέσβου από το 1974 και μετά.

Aποτιμώντας το εκλογικό αποτέλεσμα, ο συνδυασμός της «Ανταρσίας στο Αιγαίο», σημειώνοντας παράλληλα πως το ΠΑΣΟΚ σε σχέση με τις πρόσφατες βουλευτικές έχει χάσει σημαντική δύναμη, ενώ η Ν.Δ. δεν μπόρεσε να κερδίσει από τη γενικευμένη απόρριψη του ΠΑΣΟΚ.
«Η αποχή που στο Β. Αιγαίο έφτασε σχεδόν τις 24.000 ψήφους και τα άκυρα και τα λευκά που ξεπέρασαν το 9%, είναι αποδοκιμασία της κυβέρνησης αλλά και του πολιτικού σκηνικού της χρεωκοπίας, που συγκροτεί το ΠΑΣΟΚ με τη Ν.Δ., το ΛΑΟΣ και τις δυνάμεις που στηρίζουν την πολιτική του μνημονίου», σημειώνεται στην ανακοίνωση που υπογραμμίζει πως σε αυτό το σκηνικό «αποτελεί μήνυμα ελπίδας το 2,23% που κατέγραψε η “Ανταρσία στο Αιγαίο – Αντικαπιταλιστική Αριστερά”, με την υποψηφιότητα του Τάκη Τσιρεπλή».
Σε ό,τι αφορά στις επαναληπτικές εκλογές, η παράταξη τονίζει: «Αρνούμαστε να διαλέξουμε διαχειριστή της αντιλαϊκής πολιτικής στο β΄ γύρο. Δίνουμε ραντεβού στον επόμενο γύρο των κοινωνικών αγώνων για την ανατροπή του μνημονίου και του “Καλλικράτη” και καλούμε σε ανατρεπτική κοινή δράση τις άλλες δυνάμεις της Αριστεράς, μέσα στα πλαίσια του μαζικού κινήματος».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *