Κι άλλος πολιτικός απατεώνας

Στις σημερινές φυλλάδες διαβάζουμε δήλωση του Γ. Παπακωνσταντίνου ο οποίος επικαλείται ότι: «δεν είναι δυνατό να συνεχίσουμε να μειώνουμε μισθούς και συντάξεις ή να αυξάνουμε τη φορολογία, καθώς η οικονομία βρίσκεται σε μια κατάσταση που τυχόν νέα αύξηση των φόρων θα είχε αποτελέσματα αντίθετα με τα επιδιωκόμενα».

Μόλις χτες όμως ο Γ. Πρετεντέρης ένας σταμπαρισμένος φιλοκυβερνητικός δημοσιοκάφρος θέλοντας να κρατήσει ψήγματα αξιοπιστίας έγραφε στα «Νέα» αυτό που ξέρουμε όλοι: «Όπως κι αν το μετρήσει κάνεις µε τους στόχους του Μνηµονίου, µε το υψηλότερο σηµείο εκκίνησης για το 2009 που θα ανακοινωθεί την προσεχή εβδομάδα αλλά και µε την υστέρηση του 2010, η κυβέρνηση χρειάζεται να µμαζέψει και άλλα λεφτά. Πολλά λεφτά.

Υπάρχει περίπτωση αυτά τα νέα εισπρακτικά µμέτρα να µην πλήττουν τους μισθούς και τα εισοδήματα, τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους; Ούτε µια στο δισεκατομμύριο!

Εκτός κι αν η κυβέρνηση ανακάλυψε ένα νέο είδος εισπρακτικών μέτρων, τα οποία θα εισπράττονται χωρίς κάποιοι να τα πληρώνουν. Αν συμβαίνει αυτό, τότε είναι προφανές ότι θα συναγωνιστεί την “εξαφάνιση του ελλείμματος σε δεκαοκτώ µήνες” της Ν.∆. για το επόµενο Νοµπέλ Οικονοµίας.

Επειδή όμως δεν τους κόβω στο οικονοµικό επιτελείο της κυβέρνησης για τόσο τσαχπίνηδες, είµαι βέβαιος ότι τελικώς (µε τον έναν ή τον άλλον τρόπο) θα πληρώσουν οι ίδιοι».

Ποιον να πιστέψει κανείς; Μα φυσικά τον Πρετεντέρη. Δημοσιοκαφρικό φερέφωνο της κυβέρνησης είναι απλώς αλλά δεν έχει και κανένα άγχος σαν τον πολιτικάντη Παπακωνσταντίνου για το τι θα συμβεί στο δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Μία απάντηση στο “Κι άλλος πολιτικός απατεώνας”

  1. Τι να ψηφίσουμε την δεύτερη Κυριακή;
    Ο Προβόπουλος προαναγγέλλει νέα σκληρά μέτρα το ίδιο και η Τρόϊκα. Δεν αποδώσανε λέει τα μέχρι τώρα μέτρα. (Άρα ήταν λάθος). Θεωρήσανε τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου θετικά για το ΠΑΣΟΚ και λένε ότι αφού δεν έχουν αντίρρηση οι Έλληνες και ξαναψηφίζουν του υποψήφιους του ΠΑΣΟΚ τους αρέσουν τα μέτρα, έτσι πάρτε και άλλα πολύ χειρότερα. Δεν καταλαβαίνω την ψυχολογία των Ελλήνων. Από την στιγμή που ο ίδιος ο κ Παπανδρέου έδωσε χρώμα δημοψηφίσματος για το μνημόνιο στις εκλογές κάθε ψήφος στους υποψηφίους που στηρίζονται από το ΠΑΣΟΚ είναι ψήφος υπέρ του Μνημονίου και υπέρ της λήψης νέων σκληρότερων μέτρων.
    Θα μου πει κανείς ναι αλλά ο Κακλαμάνης είναι αντιπαθής (ή ο Ψωμιάδης). Ναι συμφωνώ αλλά οι δήμαρχοι θα είναι καλοί ή κακοί για τον δήμο τους μόνο ενώ σε αυτές τις εκλογές παίζεται το μέλλον της χώρας, των εργαζομένων, των νέων, των συνταξιούχων. Γι’ αυτό πιστεύω ότι πρέπει να καταψηφιστούν οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ παντού. Μαύρο λοιπόν στους υποψήφιους που στηρίζει το ΠΑΣΟΚ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *