Γολγοθάς χωρίς τέλος για την εργατική τάξη

Δεν θα υπήρχε πολιτισμένη χώρα του κόσμου που δεν θα γινόταν χαμός αν έβγαινε στην επιφάνεια ότι ο πρωθυπουργός της, δυο μέρες πριν από εκλογές, συναντιόταν σε μυστικό ραντεβού με έναν απ’ τους πρωτοκλασάτους καπιταλιστές της χώρας του.

Εδώ ..μούγκα στην στρούγκα. Κυκλοφορεί βίντεο που δείχνει τον ΓΑΠ, συνοδευόμενο με υπουργό του, να συναντιέται, αποφεύγοντας «αδιάκριτα βλέμματα», με τον «εθνικό κατασκευαστή» -μεγαλοεκδότη, Μπόμπολα, και δεν κουνιέται φύλλο.   
Κάναμε αυτή την εισαγωγή για να πούμε ότι πέρα απ’ το ότι τα έντυπα του Μπόμπολα –«Εθνος» και «Ημερησία»- σου δίνουν  την αίσθηση ότι διαβάζεις «Εξόρμηση» της δεκαετίας του ’80, οι πληροφορίες που δημοσιεύουν και αφορούν τις προθέσεις της κυβέρνησης είναι έγκυρες
Σύμφωνα, λοιπόν με τα όσα γράφει η «Ημερησία», τις επόμενες βδομάδες η υπουργός Εργασίας Λούκα Κατσέλη θα προωθήσει στη Βουλή ένα νέο ρυθμιστικό πλαίσιο που θα αφορά «μεγαλύτερη ευελιξία στη διαχείριση των ωρών εργασίας, με τη χρήση “ευέλικτων” ωραρίων για την κάλυψη των αναγκών των επιχειρήσεων χωρίς πρόσθετη αμοιβή για τον εργαζόμενο, καθώς και στους μισθούς, με καταβολή χαμηλότερων μισθών με επιχειρησιακές συμβάσεις».  
Μιλάμε ότι μέσα σε λίγες λέξεις η φυλλάδα περιγράφει τον νέο εργασιακό «σοσιαλιστικό» μεσαίωνα που μας ετοιμάζει η δωσίλογη κυβέρνηση του ΓΑΠ. 
Εδώ να προσθέσουμε τι θα απαιτήσουν από την κυβέρνηση του «γιες μεν»  οι επικυρίαρχοι της τρόικας που έρχονται την επόμενη βδομάδα για να έχουμε μια ολοκληρωμένη εικόνα:
* Μείωση του δημόσιου τομέα κατά 30%.
* Αμεση κατάργηση της κλαδικής σύμβα­σης και αντικατάσταση με επιχειρησιακές συμβάσεις.
* Κατάργηση του κατώτατου μισθού σε περιπτώσεις που εταιρείες παρουσιάζουν προβλήματα.
* Ανοιγμα όλων των κλειστών επαγγελμά­των μέχρι το τέλος του χρόνου.


* Δραστικές περικοπές στις δαπάνες για την Υγεία.
* Περικοπές στα κονδύλια για την Παιδεία. 
* Νέες παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό, κα­θώς τα πρώτα στοιχεία των αναλογιστικών μεγεθών δεν τους ικανοποιούν. 
* Περικοπές επιδομάτων και μισθών μέσω της εφαρμογής του ενιαίου μισθολογίου.
* Κλείσιμο των ΔΕΚΟ που οι ίδιοι θεωρούν «προβληματικές» δημιουργώντας καινούργιες στρατιές ανέργων.
Οσο δεν βγαίνουμε στους δρόμους για να διώξουμε την ραγιάδικη – δωσίλογη κυβέρνηση που μας κάθισε στο σβέρκο ο Γολγοθάς για την εργατική τάξη δεν θα έχει τέλος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *