Νέο επεισόδιο στο σίριαλ “Siemens” – τύφλα να’χουν οι σαπουνόπερες

26/10/2010

Σίκατσεκ: «Δεν γνωρίζω ονόματα»

Η Siemens έδινε «πολιτικό» χρήμα στην Ελλάδα βεβαίωσε το πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος της εταιρείας Ράινχαρτ Σίκατσεκ, κατά τη διάρκεια της κατάθεσή του στα μέλη της εξεταστικής της ελληνικής Βουλής για τη Siemens που βρίσκονται στο Μόναχο.

Ο Σίκατσεκ που ήταν ο βασικός διαχειριστής των «μαύρων ταμείων» της εταιρείας μίλησε στην κατάθεσή του για τις διαδρομές του «μαύρου» χρήματος ενώ ξεκαθάρισε ότι γνώριζε πως δίνονταν μίζες σε πολιτικά κόμματα. Ωστόσο, αρνήθηκε να αποκαλύψει ονόματα καθώς ανέφερε ότι ο ίδιος δεν γνωρίζει τα πολιτικά πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση. Παρέπεμψε δε, την επιτροπή στον Μιχάλη Χριστοφοράκο.

28/10/2010

Μ. Χριστοφοράκος
«Ουδέποτε έδωσα σε πολιτικούς ή κόμματα δώρα μεγάλης αξίας»

Τι κατέθεσε ο Μ. Χριστοφοράκος ενώπιον ελλήνων βουλευτών της Εξεταστικής Επιτροπής
«είπα στους έλληνες βουλευτές ότι ουδέποτε έδωσα σε πολιτικούς ή κόμματα της χώρας μου δώρα ιδιαίτερα μεγάλης αξίας». Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Siemens εξέφρασε και την εκτίμησή του για τους πολιτικούς που συνάντησε εδώ στο Μόναχο, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «τώρα έχω ιδιαίτερα καλή άποψη και για τους πολιτικούς της χώρας μου».

31/10/2010

Η κατάληξη που έχουν όλα τα σκάνδαλα

Είναι να μην δείξεις κατανόηση στο δράμα που περνάει ο άλλωστε ισχυρός άνδρας της Ζήμενς στην Ελλάδα Μιχάλης Χριστοφοράκος;
Μπορεί απ’ ότι λέει ο ίδιος –στο «Πρώτο Θέμα»- να έχει «πολλούς και καλούς φίλους όχι μόνο στο Μόναχο αλλά σε όλη τη Γερμανία τόσο λόγω της επαγγελματικής μου δραστηριότητας στη χώρα όσο και της ιδιότητας μου ως προέδρου του Ελληνογερμανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου», αλλά του λείπουν «Η Ελλάδα, οι φίλοι του, οι Κυριακές στο “Καραϊσκάκη” με τον Ολυμπιακό, το Αιγαίο…».

Πέρα απ’ την πλάκα τώρα, να πούμε ότι, εντάξει τον Μ. Χριστοφοράκο. Το είχαμε γράψει απ’ την αρχή ότι όλα ήταν «μιλημένα-συμφωνημένα» με το πολιτικό προσωπικό της χώρας για να βγει λάδι γιατί αν άνοιγε το στόμα του …

Ένα άλλο σκάνδαλο όμως που συγκλόνισε την Ελλάδα, τροφοδότησε με πρωτοσέλιδα για βδομάδες τις εφημερίδες και ασχολήθηκαν μαζί του εκατοντάδες ώρες τα χαζοκούτια έριξε ταφόπλακα χωρίς να ασχοληθεί κανείς μαζί του.
Μιλάμε για το σκάνδαλο της Vodafone και της Ericson με τις τηλεφωνικές υποκλοπές. (Σίγουρα θυμάστε τι διαστάσεις είχε πάρει αφού μεταξύ των παρακολουθουμένων ήταν ο ίδιος ο τότε πρωθυπουργός, υπήρξε η «αυτοκτονία» ( Τσαλικίδη κ.λ.π).

Πριν καμιά δεκαριά μέρες μάθαμε από ένα μονόστηλο σε κάποιες εφημερίδες ότι « Μη νόμιμες χαρακτήρισε η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας τις αποφάσεις της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) βάσει των οποίων επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 76 εκατ. ευρώ στην εταιρεία κινητής τηλεφωνίας Vodafone και 7,3 εκατ. ευρώ στην Ericsson για την υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών που αποκαλύφθηκε το 2006», και έτσι «τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν στις δύο εταιρείες είναι άκυρα επειδή οι συνεδριάσεις των μελών της ΑΔΑΕ δε γίνονται δημόσια». (Κόπτονται για την διαφάνεια οι άνθρωποι βλέπεται …)

13/11/2010 – Νέο επεισόδιο (σημερινό):

Άφαντος ο δρ. Γιουγκ
Siemens – Εξαφάνιση, μέρος 3ο

Πού είναι ο Φόλκερ Γιουγκ; Οι ελληνικές αρχές, υποστήριζαν ότι ως το μεσημέρι του Σαββάτου, δεν είχαν κάποια ένδειξη πως ο πρώην επικεφαλής της «Siemens – Ελλάς» παραβίασε την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, που του έχει επιβληθεί. Ωστόσο, πληροφορίες του γερμανικού περιοδικού “Der Spiegel” αναφέρουν ότι ο δρ Γιουγκ, μετά την -προ ημερών- απόρριψη του αιτήματός του να αρθούν οι εις βάρος του περιοριστικοί όροι, ακολούθησε την οδό Χριστοφοράκου – Καραβέλα και διέφυγε προς άλλη χώρα, πιθανότατα την πατρίδα του τη Γερμανία.

Και για όσους ενδιαφέρονται για το αυθεντικό άρθρο του Spiegel (στα γερμανικά), κάντε κλικ εδώ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *