Tο κράτος της χούντας προσπαθεί να πνίξει την οργή για τη δολοφονία του 19χρονου στο Περιστέρι.

201308161713510794Γράφει ο Β.Α

Μαζικές συλλήψεις από τον κόσμο που παραβρέθηκε στην κηδεία και διαδήλωσε στην πόλη του Περιστερίου

Μαζικές συλλήψεις κατοίκων του Περιστερίου γίνονται μέχρι αυτή την ώρα από τον τόπο που τραυματίστηκε θανάσιμα  ο  19χρονος  Θανάσης  Καναούτης ύστερα από έλεγχο εισιτηρίων από ελεγκτές του ΗΣΑΠ.

Στη προσπάθειά της η εγκληματική κυβέρνηση του καθεστώτος να προλάβει  την οργή  και τις αντιδράσεις από τα αποτελέσματα που προκαλεί η βάρβαρη πολιτική της, μετέτρεψε το κέντρο της Πόλης του Περιστερίου  σε κατεχόμενη περιοχή προσάγοντας μέχρι αυτή την ώρα στην ΓΑΔΑ δεκάδες πολίτες που συγκεντρώθηκαν για να διαδηλώσουν  και να αποτίσουν φόρο τιμής στη μνήμη του αδικοχαμένου νεολαίου.

Το απόγευμα έγινε στο νεκροταφείο του Περιστερίου η κηδεία  με τη συμμετοχή χιλιάδων κόσμου που διαδήλωσε από τον τόπο του θανάσιμου τραυματισμού μέχρι το νεκροταφείο. Έκδηλη ήταν η οργή και η αγανάκτηση του πλήθους  και ιδιαίτερα από τους φίλους και τους συμμαθητές του θύματος που φωνάζοντας συνθήματα όπως  «Το αίμα κυλάει, εκδίκηση ζητάει»  «Για ένα εισιτήριο σκοτώνουνε ζωές του κράτους τα τσιράκια μπάτσοι και ελεγκτές» κατευθύνθηκαν με πορεία ξανά προς το σημείο της άγριας δολοφονίας.

Η προκλητική παρουσία και στάση των αστυνομικών δυνάμεων είχε σαν αποτέλεσμα να ξεσπάσουν συγκρούσεις, με τις δυνάμεις καταστολής να καταπνίγουν άγρια με ξύλο και συλλήψεις την διαδήλωση .

Αξίζει να σημειωθεί πως και όταν ακόμη ο κόσμος προσερχόταν ειρηνικά ύστερα από το κάλεσμα της μικροφωνικής που εγκαταστάθηκε στο σημείο του θανάτου ,οι δυνάμεις της αστυνομίας με την παρουσία πολλών διμοιριών ΜΑΤ  και Δίας άρχισαν μαζικές συλλήψεις  που οδηγήθηκαν  προς την Λ.Αλεξάνδρας.

Μέχρι αυτή την ώρα όλοι οι συλληφθέντες κρατούνται χωρίς να γνωρίζουμε αν τους έχουν αποδοθεί  κατηγορίες. Από τον κόσμο  εκφράστηκε η θέληση και η ανάγκη για την συνέχιση των διαμαρτυριών και των διαδηλώσεων και τις επόμενες μέρες.      

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *