Μας κοροιδεύουν, προφανώς διότι μας θεωρούν αδύναμους. Είμαστε όμως;

Λόγω έλλειψης χρόνου, δε θα ασχοληθούμε σε αυτή την ανάρτηση με το ποιος δήμαρχος βγήκε που – αν προφανώς έχει και αυτό ένα ενδιαφέρον, πχ στην περίπτωση του Κακλαμάνη στην Αθήνα, κτλ.

Θα επικεντρωθούμε αντίθετα, εν συντομία, στη μεγάλη αποχή-ρεκόρ, και στην “ατάκα” του Γιωργάκη, που μάλλον νομίζει ότι είμαστε ακόμα πιο χαζοί και απ’ αυτόν.

Η σημερινή εκλογή λοιπόν σημαδεύτηκε από αποχή-ρεκόρ, καθώς το βασικότερο πολιτικό επίδικο που υπήρχε, σχετικά με τη συναίνεση ή μη στην πολιτική της κυβέρνησης, πολύ απλά έπαψε να υπάρχει.

Άλλωστε, ακόμα και η κυβέρνηση παραδέχτηκε ότι οι εκλογές αυτές είχαν κεντρικοπολιτικό χαρακτήρα (και πάνω σε αυτό έθεσε και το “εκβιαστικό” δίλημμα των πρόωρων εκλογών), και ήδη σηματοδότησαν εξελίξεις, τόσο στην κυβέρνηση, που εκτιμά ότι, έστω και λαβωμένη, μπορεί να συνεχίσει να μας ρημάζει, όσο και στις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις (πχ άνοδος της κομμουνιστικής αριστεράς, πτώση για τη σοσιαλδημοκρατία, και τη δεξιά, άνοδος για ακροδεξιά).

Από τη στιγμή λοιπόν που αυτή η διαδικασία ολοκληρώθηκε, οι σημερινές εκλογές ήταν κάτι το δευτερεύων, καθώς η σημασία του ποιος θα είναι δήμαρχος επί Καλλικράτη είναι μικρή (αν και όχι αμελητέα προφανώς).

Έτσι, η αποχή του κόσμου ήταν σε ποσοστό ρεκόρ, καθώς δεν υπήρχε πολιτικό επίδικο για τους περισσότερους, αφού ξέρουν ότι όποιος και να βγει, άλλος λιγότερο και άλλος περισσότερο, θα τους ρημάξει.

Όσο για την “ατάκα” του Γιωργάκη που λέγαμε νωρίτερα, αυτή ήταν η εξής:

Αυτοδιοικητικό το κριτήριο της ψήφου, το μήνυμα του πρωθυπουργού

Το μήνυμα ότι η ψήφος των πολιτών αυτήν την Κυριακή θα πρέπει να έχει κυρίως αυτοδιοικητικά κριτήρια έστειλε μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στις 12:00 στη Ν.Ερυθραία ο πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου.

Οι πολίτες καλούνται να επιλέξουν τους πιο ικανούς δήμαρχους και περιφερειάρχες, ώστε να δώσουν δύναμη στον νέο θεσμό του Καλλικράτη που αποτελεί τομή για την αντιμετώπιση του πελατειακού και συγκεντρωτικού κράτους, τόνισε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι θα προχωρήσουν οι αλλαγές που έχει ανάγκη η χώρα και σε αυτό το πλαίσιο η κυβέρνηση θα βρίσκεται κοντά στους νέους δήμαρχους και περιφερειάρχες.

Με απλά λόγια, “αφού δε με έχετε πάρει ακόμα “με τις πέτρες”, θα συνεχίσω να σας ρημάζω, και θα σας κοροϊδεύω κιόλας ότι τάχα οι εκλογές είναι αυτοδιοικητικές και προσωποκεντρικές (αφού πρώτα έλεγα ότι είναι -και όντως ήταν- κεντρικοπολιτικό ζήτημα)”…

Αύριο το απόγευμα έχει πορεία, τόσο το ΚΚΕ όσο και η ριζοσπαστική αριστερά, και μαζί με την πορεία της Τετάρτης για το Πολυτεχνείο αυτές οι δύο πορείες θα είναι σημαντικές για την περαιτέρω ανάπτυξη ενός λαϊκού κινήματος που θα παλέψει εναντίον της βαρβαρότητας.

Η παρουσία των εργατών είναι απαραίτητη, προκειμένου να δείξουμε το αν είμαστε όντως σε θέση να “ορθώσουμε ανάστημα” απέναντι στην άρχουσα τάξη, ή αν η ιστορία θα γράψει ότι “μας πήραν και τα σώβρακα” χωρίς μάλιστα καν να ανοίξει ρουθούνι…

Μία απάντηση στο “Μας κοροιδεύουν, προφανώς διότι μας θεωρούν αδύναμους. Είμαστε όμως;”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *