Οταν προκαλούν τα “επιστημονικά” τσιράκια των πλουτοκρατών

Το συγκρότημα Αλαφούζου εδώ και καιρό έχει εξελιχθεί η πιο κυνική φωνή των πλουτοκρατών. Ειδικά η «Καθημερινή» θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το δημοσιογραφικό όργανο των καπιταλιστών.
Δεν πέρασε καιρός που ακούσαμε από την τηλεόραση του Σκάι, τον Στέφανο Μάνο να ζητάει την απόλυση 300-400.000 δημοσίων υπαλλήλων για να «ορθοποδήσει το κράτος»! Τώρα η φυλλάδα του Αλαφούζου επιστρατεύει στις στήλες της ένα άλλο «μπουμπούκι» του νεοφιλελευθερισμού, την Μιράντα Ξαφά (θα μιλήσουμε γ’ αυτήν παρακάτω. Είναι απ’ τα πρώρα άτομα που στελέχωσαν το αλήστου μνήμης κόμμα του Σ. Μάνου «Ταύροι»), για να μας δώσει τα φώτα της. 

Αυτή είναι τόσο κυνική στα όσα γράφει που ανατριχιάζεις. Ούτε λίγο ούτε πολύ προτείνει να αλεθούν στις μυλόπετρες τις ανεργίας χιλιάδες εργαζόμενοι, με ότι αυτό σημαίνει γ’ αυτούς και τις οικογένειες τους και να δώσει το κράτος κι άλλο ζεστό χρήμα στους πλουτοκράτες. Ελάχιστο απόσπασμα απ’ τα γραφόμενα της για να καταλάβετε:  «Οσοι θεωρούν ότι οι εκατοντάδες χιλιάδες υπεράριθμοι του ευρύτερου δημόσιου τομέα, αν απολυθούν, θα έρθουν να προστεθούν στις 700.000 σημερινούς ανέργους, παραβλέπουν το γεγονός ότι η δραστική συρρίκνωση του Δημοσίου θα αποτρέψει περαιτέρω απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα. Είτε χρησιμοποιηθεί για μείωση των ελλειμμάτων είτε για μείωση της φορολογίας, η δραστική μείωση των κρατικών δαπανών μόνο θετικό αποτέλεσμα μπορεί να έχει πάνω στον ιδιωτικό τομέα»!!!! 
 

Εδώ να κάνουμε μια παρένθεση για το γνωστό παραμύθι των «εκατοντάδων χιλιάδων υπεράριθμων του ευρύτερου δημόσιου τομέα», επικαλούμενοι τα δικά τους στοιχεία που προέκυψαν από την πρόσφατη απογραφή. 
Όπως αποδεικνύεται εκεί, οι δημόσιοι υπάλληλοι –εκτός καραβανάδες και μπάτσους- αγγίζουν στη χώρα μας τους 420.000 και φθάνουν με τον ευρύτερο δημόσιο τομέα τους 768.003 ενώ ο πληθυσμός μας είναι 11.125.000. Ας δούμε τι γίνετε και στις άλλες χώρες. Στο Βέλγιο, για παράδειγμα, μια χώρα με παραπλήσιο πληθυσμό με μας (10.600.000) έχουν  756.300 δημόσιους υπαλλήλους. Κάτι σχετικό, αναλόγως του πληθυσμού, συμβαίνει σε όλη την Ε.Ε με 4.000.000 υπαλλήλους στη Γερμανία, 6.700.000 στη Γαλλία, 5.850.000 στην Αγγλία και πάει λέγοντας. (Αναφέραμε τα παραπάνω γιατί γίνετε από πολλούς μεγάλη σπέκουλα σ’ αυτό το θέμα).
Επανερχόμαστε στην Μιράντα Ξαφά για να μην ξεστρατίζουμε από το θέμα. Περιτεύει νομίζουμε κάθε σχολιασμός σ’ αυτά που γράφει. Εχει όμως ενδιαφέρον νομίζουμε αντί να μιλήσουμε εμείς για την τύπισσα που γράφει τα παραπάνω, να αφήσουμε την ίδια μιλήσει για τον εαυτό της και τα συμπεράσματα βγαίνουν μόνα τους για το ποια άτομα χρησιμοποιεί το συγκρότημα Αλαφούζου για να «ενημερώσει» το αναγνωστικό του κοινό.
Αντιγράφουμε το βιογραφικό της  Μιράντας Ξαφά όπως το παραθέτει η ίδια στην διαδικτυακή της παρουσία:
«Γεννήθηκα στην Αθήνα, όπου τελείωσα τις βασικές οικονομικές σπουδές στο Pierce College. Συνέχισα τις μεταπτυχιακές μου σπουδές στο University of Pennsylvania των Ηνωμένων Πολιτειών, όπου ολοκλήρωσα την διδακτορική διατριβή μου το 1979 μελετώντας τις εκπτώσεις στις εισαγωγές βιομηχανικών προϊόντων από την συμφωνία συνδέσεως με την Ευρωπαϊκή Κοινότητα.

Από το 1980 μέχρι τον Απρίλιο του 1991 εργάστηκα στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) στην Washington, όπου ασχολήθηκα με τον σχεδιασμό και την παρακολούθηση σταθεροποιητικών προγραμμάτων, κυρίως στη Λατινική Αμερική.

Από τον Μάιο του 1991 μέχρι τον Οκτώβριο του 1993 εργάστηκα στην Αθήνα, με άδεια από το ΔΝΤ, ως οικονομικός σύμβουλος του Πρωθυπουργού, κ. Κων/νου Μητσοτάκη.

Εν συνεχεία εργάστηκα στην επενδυτική τράπεζα Salomon Brothers στο Λονδίνο, αρχικά ως οικονομολόγος και από το 1997 ως global currency strategist για τις αναδυόμενες αγορές.

Έχω διδάξει οικονομικά στα Πανεπιστήμια της Pennsylvania και Princeton των Ηνωμένων Πολιτειών και έχω δημοσιεύσει άρθρα και μελέτες πάνω σε θέματα που αφορούν το διεθνές εμπόριο, την κίνηση κεφαλαίων, την κρίση των χρεών και την Ευρωπαϊκή Κοινότητα».

Χρειάζεται να προσθέσουμε το παραμικρό;

18 απαντήσεις στο “Οταν προκαλούν τα “επιστημονικά” τσιράκια των πλουτοκρατών”

 1. Διαβάστε το πως ερμηνεύονται αυτά που λένε οι νεο-φιλελεύθεροι εκφραστες
  Αποκωδικοποιήσεις (ή τι εννοεί η κ. Μιράντα Ξαφά;)

  Κατα βάθος σύνταγμα, "άλλα Χάγιεκ" ζητούν, δηλαδή κεκαλλυμένη χούντα(με βάθος λίγο από Πινοσέτ – Χιλή εκεί που πρωτοεφαρμόστηκε η θεωρία Φρίντμαν). Αλλα ντρέπονται να μας το πουν.

  Τώρα που υπάρχει ιδιωτικό μονοπώλειο στις αεροπορικές πτήσεις, τα πρόστιμα της ΕΕ ως δια μαγείας "χάθηκαν".Πως γίνεται να ισχύουν μόνο όταν υπάρχει κρατικό αλλά τα πρόστιμα "εξαφανίζονται" ή δεν δίνονται όταν υπάρχει ιδιωτικό μονοπώλειο.

  Ας μας πουν λοιπόν μεγάλους καπιταλιστές που να έκαναν περιουσία χωρίς "διευκολύνσεις", ή φωτογραφικές ρυθμίσεις, ή "δανεικά και αγύριστα" ή "επιδοτήσεις" ή "προμήθειες" του κράτους. Κατά τα άλλα οι Οσέδες, οι Ευδάπες, οι Οτέδες και οι Ολυμπιακές τους μάραναν.

 2. Παρακάτω η αντιγραφή του πρώτου σχολίου από το
  Αποκωδικοποιήσεις (ή τι εννοεί η κ. Μιράντα Ξαφά;) στο youpayyourcrisis.blogspot.com

  Στέργιος είπε…
  Στον Αντώνη παράθεσα το παρακάτω σχόλιο:

  Καταπληκτική αποκρυπτογράφηση!!!

  Είχα ψιλοδιαβάσει κάπου τη συνέντευξη αλλά επειδή ξέρω τις ηθικολογικώς σιχαμερές αλλά πολιτικώς άκρως επικίνδυνες φασιστοειδείς απόψεις της, ήξερα ότι δεν κόμιζε γλαύκα εις Αθήνας. Κάθε φορά που η κυρία αυτή μιλάει είναι σαν να μιλάει ο βαθύς φασισμός του κεφαλαίου.

  Όμως η ΜΞ δεν πρωτοειπεί διότι απλά πριν μας τα πει αυτά έχει υποκλέψει και αποκρυπτογραφήσει και αυτή με τη σειρά της τον Χάγιεκ και τώρα πουλάει πνεύμα! Φυσικά ας μην είχε τις πλάτες του διεθνούς κεφαλαίου και θα της έλεγα που θα πήγαιναν οι τρισάθλιες υποδείξεις της.

  Συνοπτικά βάζω κάποια αποσπάσματα από το «Σύνταγμα της Ελευθερία» του Χάγιεκ για όσους εκστασιάζονται από τη ΜΞ για να δουν από πού αντλεί τις περίφημες κρυπτοφασιστικές ιδέες της.

  (Σελ. 169) «Η δημοκρατία μπορεί να ασκεί ολοκληρωτικές εξουσίες και μια αυταρχική κυβέρνηση (Σ: δικτατορία όπως Πινοσέτ) μπορεί να δρα στη βάση φιλελεύθερων αρχών».

  Να η πρώτη νομιμοποίηση των προτάσεων της για κατάργηση της δημοκρατίας.

  (171) «Η τρέχουσα αδιαφοροποίητη χρήση της λέξης «δημοκρατικός» ως γενικού επαινετικού όρου δεν είναι χωρίς κινδύνους(!!!). Υπονοεί ότι, επειδή η δημοκρατία είναι καλό πράγμα, είναι πάντα κέρδος για την ανθρωπότητα, αν διευρύνεται. Αυτό μπορεί να ηχεί αυτονόητο, αλλά δεν ισχύει».

  Τι ισχύει δηλαδή;

  (173) «Ενώ ο δογματικός δημοκράτης θεωρεί ότι είναι επιθυμητό ν’ αποφασίζονται όσο το δυνατόν περισσότερα ζητήματα από την ψήφο της πλειοψηφίας, ο φιλελεύθερος πιστεύει ότι υπάρχουν καθορισμένα όρια ως προς το πεδίο των ζητημάτων που θα πρέπει να αποφασίζονται από την ψήφο της πλειοψηφίας».

  Έτσι η ΜΞ θέλει να βάλει τα «όρια».

  (177) «Η αντίληψη ότι οι προσπάθειες όλων πρέπει να κατευθύνονται από τη γνώμη της πλειοψηφίας ή ότι μια κοινωνία είναι καλύτερη εφόσον συμμορφώνεται περισσότερο με τα κριτήρια της πλειοψηφίας είναι στην πραγματικότητα μια αντιστροφή της αρχής με την οποία αναπτύχθηκε ο πολιτισμός»!!!!

  Το βρήκαμε! Η δημοκρατία είναι το… αντίθετο του πολιτισμού!!!!

  (178) «Δεν έχουμε κανέναν λόγο ν’ αποδίδουμε στις αποφάσεις της πλειοψηφίας εκείνη την ανώτερη, υπερατομική σοφία…. Αν όχι τίποτε άλλο, είναι υποχρεωτικά κατώτερες από τις αποφάσεις τις οποίες θα έπαιρναν ευφυή μέλη της ομάδας, αφού θα άκουγαν όλες τις γνώμες»

  Η κα ΜΞ ανήκει όπως καταλαβαίνετε στα «ευφυή μέλη της ομάδας»…!

  (179) Η επιβολή της θέλησης της πλειοψηφίας διαφέρει ριζικά από την ελεύθερη ανάπτυξη μέσα από την οποία αναδεικνύονται έθιμα και θεσμοί, επειδή ο εξαναγκαστικός, μονοπωλιακός και αποκλειστικός χαρακτήρας της καταστρέφει τις δυνάμεις αυτοδιόρθωσης που γεννιούνται σε μια ελεύθερη κοινωνία…»

  Σαφώς, σαφώς!!!!

  191) Έτσι σήμερα η ελευθερία απειλείται σοβαρά από τη τάση της μισθωτής πλειοψηφίας να επιβάλει στους υπολοίπους τα δικά της πρότυπα και τις δικές της απόψεις για τη ζωή».

  Ενώ αν επιβάλουν οι άλλοι τις απόψεις τους στους μισθωτούς;;;;

  (192) «Τα μέλη αυτά (Σ: οι εργαζόμενοι) σε μεγάλο βαθμό δεν γνωρίζουν το είδος των προβλημάτων και των απόψεων που καθορίζουν τις σχέσεις ανάμεσα στις ξεχωριστές μονάδες στις οποίες εργάζονται. Τα πρότυπα τα οποία αναπτύσσει μια τέτοια πλειοψηφία μπορεί να επιτρέπουν στα μέλη της να είναι αποτελεσματικά μέλη της κοινωνίας, αλλά δεν μπορούν να εφαρμόζονται στο σύνολο της κοινωνίας, αν θέλουμε αυτή να παραμείνει ελεύθερη».

  Ελεύθερη κοινωνία = κατάργηση της πλειοψηφίας των αμαθών μισθωτών!!!

  Μπάφιασα στο τέλος, τι να πρωτοκριτικάρω!!!!!

  Που να παρέθετα και τα αποσπάσματα για το συνδικαλισμό… Φασιστική φρίκη!

 3. 1) Εφόσον τα έσοδα από την φοροδιαφυγή δεν είναι τα αναμενόμενα, και οι εφοριακοί τα παίρνουν (που ισχύουν) η λύση είναι να αποδοθούν οι εφορίες στον ιδιωτικό τομέα με διαγωνισμό ανάμεσα σε μεγάλες λογιστικές εταιρείες.

  2) Εφόσον η αστυνομία και οι αστυνομικοί είναι αυτοί που είναι, η λύση είναι ο τομέας της ασφάλειας να αποδοθεί στους ιδιώτες επενδυτές.
  Πρακτική που έφαρμόζεται με εξαιρετική επιτυχία και στο εξωτερικό π.χ. στο ΙΡΑΚ

  Μάλιστα αν συμβεί το ίδιο και στο Υπουργείο Αμυνας θα γλυτώσουμε και τις μίζες, γιατί ο ιδιώτης θα παραγγέλνει οπλικά συστήματα της αρεσκείας του χωρίς διαγωνισμούς κλπ.

  3) Επειδή το πολιτικό μας σύστημα είναι αυτό που είναι μπορεί και αυτό να εκχωρηθεί σε ιδιώτες.
  Οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι, τράπεζες, κλπ. δεν θα χρειάζεται να χρηματοδοτούν και να στηρίζουν συγκεκριμμένους πολιτικούς και κόμματα διότι Πρωθυπουργός, Κυβέρνηση και Αντιπολίτευση θα εκλέγονται με μειοδοτικό διαγωνισμό.
  Επειδή μάλιστα δεν θα γίνονται και εκλογές, θα εξοικονομούνται και επιπλέον χρήματα τα οποία θα μπορεί ο ιδιώτης Κυβερνήτης να επενδύσει σε άλλη χώρα (με καλύτερες προοπτικές κερδοφορίας) και να τα κεφαλοποιεί μετά στις δικές μας τράπεζες, αυξάνοντας έτσι τους δείκτες ανάπτυξης στην δικιά μας χώρα.

 4. Αλλες παρεμφερείς επιστήμες που διδάσκονται στις ΗΠΑ εκτός από τα "Οινομομικά" της κυρίας Ξαφά είναι η Παραψυχολογία, η Θεωρία της Γέννεσης, και αν μαζευτεί και ικανοποιητικός αριθμός φοιτητών που θα πληρώσουν μπορεί να διδαχτεί και η Αστρολογία.

  Το γιατί στα κανάλια καλείται να επιχειρηματολογήσει η Μαντάμ Μιράντα και όχι το εξέχον μέντιουμ "Μαντάμ Ζιζί", ένας έγκυρος "μαραμπού μάγος", ένας προτεστάντης πάστορας πολέμιος της θεωρίας του Δαρβίνου, ή κάποιος ερευνητής UFO, οφείλεται απλά στο ότι η κατασκευασμένη επιστημονική εικόνα του "θηλυκού Ταύρου" είναι λιγότερο φθαρμένη από τους παραπάνω.

  Προσπαθεί λοιπόν η Μιράντα της Λαιρώνης (και όχι μόνο) να στήσει ένα σοβαροφανές ιδεολογικό υπόβαθρο στις απόψεις της και να παρασύρει περισσότερους εξαιρετικά καθυστερημένους τηλεθεατές και αναγνώστες σε αυτές.

  Αγνοώντας συνειδητά η "ηγερία της υποκρισίας" το ότι εφαρμόστηκε απόλυτα συνειδητά και προμελετημένα σε τομείς του Δημοσίου, ΔΕΚΟ, Ταμεία κ.α. κακοδιοίκηση, υπερστελέχωση, υπερχρέωση και εκτεταμένη κλοπή χρημάτων και πόρων.

  Αφού λοιπόν ότι είναι προβληματικό, σαν λύση να παραδίδεται στους ιδιώτες, μόλις ξεμπερδέψει με τα παραπάνω η "κυρία της Δράσης" μπορεί να επιχειρηματολογήσει και για:

 5. Αλλες παρεμφερείς επιστήμες που διδάσκονται στις ΗΠΑ εκτός από τα "Οινομομικά" της κυρίας Ξαφά είναι η Παραψυχολογία, η Θεωρία της Γέννεσης, και αν μαζευτεί και ικανοποιητικός αριθμός φοιτητών που θα πληρώσουν μπορεί να διδαχτεί και η Αστρολογία.

  Το γιατί στα κανάλια καλείται να επιχειρηματολογήσει η Μαντάμ Μιράντα και όχι το εξέχον μέντιουμ "Μαντάμ Ζιζί", ένας έγκυρος "μαραμπού μάγος", ένας προτεστάντης πάστορας πολέμιος της θεωρίας του Δαρβίνου, ή κάποιος ερευνητής UFO, οφείλεται απλά στο ότι η κατασκευασμένη επιστημονική εικόνα του "θηλυκού Ταύρου" είναι λιγότερο φθαρμένη από τους παραπάνω.

  Προσπαθεί λοιπόν η Μιράντα της Λαιρώνης (και όχι μόνο) να στήσει ένα σοβαροφανές ιδεολογικό υπόβαθρο στις απόψεις της και να παρασύρει περισσότερους εξαιρετικά καθυστερημένους τηλεθεατές και αναγνώστες σε αυτές.

  Αγνοώντας συνειδητά η "ηγερία της υποκρισίας" το ότι εφαρμόστηκε απόλυτα συνειδητά και προμελετημένα σε τομείς του Δημοσίου, ΔΕΚΟ, Ταμεία κ.α. κακοδιοίκηση, υπερστελέχωση, υπερχρέωση και εκτεταμένη κλοπή χρημάτων και πόρων.

  Αφού λοιπόν ότι είναι προβληματικό, σαν λύση να παραδίδεται στους ιδιώτες, μόλις ξεμπερδέψει με τα παραπάνω η "κυρία της Δράσης" μπορεί να επιχειρηματολογήσει και για:

  1) Εφόσον τα έσοδα από την φοροδιαφυγή δεν είναι τα αναμενόμενα, και οι εφοριακοί τα παίρνουν (που ισχύουν) η λύση είναι να αποδοθούν οι εφορίες στον ιδιωτικό τομέα με διαγωνισμό ανάμεσα σε μεγάλες λογιστικές εταιρείες.

  2) Εφόσον η αστυνομία και οι αστυνομικοί είναι αυτοί που είναι, η λύση είναι ο τομέας της ασφάλειας να αποδοθεί στους ιδιώτες επενδυτές.
  Πρακτική που έφαρμόζεται με εξαιρετική επιτυχία και στο εξωτερικό π.χ. στο ΙΡΑΚ

  Μάλιστα αν συμβεί το ίδιο και στο Υπουργείο Αμυνας θα γλυτώσουμε και τις μίζες, γιατί ο ιδιώτης θα παραγγέλνει οπλικά συστήματα της αρεσκείας του χωρίς διαγωνισμούς κλπ.

  3) Επειδή το πολιτικό μας σύστημα είναι αυτό που είναι μπορεί και αυτό να εκχωρηθεί σε ιδιώτες.
  Οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι, τράπεζες, κλπ. δεν θα χρειάζεται να χρηματοδοτούν και να στηρίζουν συγκεκριμμένους πολιτικούς και κόμματα διότι Πρωθυπουργός, Κυβέρνηση και Αντιπολίτευση θα εκλέγονται με μειοδοτικό διαγωνισμό.
  Επειδή μάλιστα δεν θα γίνονται και εκλογές, θα εξοικονομούνται και επιπλέον χρήματα τα οποία θα μπορεί ο ιδιώτης Κυβερνήτης να επενδύσει σε άλλη χώρα (με καλύτερες προοπτικές κερδοφορίας) και να τα κεφαλοποιεί μετά στις δικές μας τράπεζες, αυξάνοντας έτσι τους δείκτες ανάπτυξης στην δικιά μας χώρα.

  Τον κακό σας το Μάνο.

 6. Μία παρατήρηση.
  Αν αντιμετωπίζουμε τις διάφορες παροχές προς τον πολίτη ως κρατικά τσιφλίκια, τα οποία το κράτος τα δίνει άμα γουστάρει και για όσο αντέχει η τσέπη του, τότε ναι. Μπορούμε να τα κόψουμε όλα με το μαχαίρι, τα δώσουμε την Ολυμπιακή στον Βγενόπουλο, τον ΟΤΕ στους Γερμανούς, τα τρένα στους Βέλγους κλπ, να τα χρεώνουν όσο θέλουν και να τα πληρώνει όποιος μπορεί. Οπότε το αν τα μισά νησιά του Αιγαίου δεν έχουν αεροπλάνο και ένα μεγάλο ποσοστό των πολιτών δεν μπορεί να έχουν σταθερό τηλέφωνο δεν θα μας απασχολεί, γιατί θα γλιτώνουμε Χ εκατομμύρια ευρώ το χρόνο, προφανώς για να αγοράζουμε τανκς.
  Αν πάλι αντιμετωπίζουμε τις παροχές αυτές ως δικαίωμα του πολίτη, τότε το κράτος οφείλει να του τις παράσχει. Αν τώρα το κράτος δεν μπορεί να τις διαχειριστεί σωστά, με αποτέλεσμα διάφοροι αρουραίοι να τρώνε και να πίνουν, η λύση δεν είναι να τα κόψουμε όλα και να τα δώσουμε δώρο στους ιδιώτες, αλλά εν ανάγκη να κόψουμε από αλλού (π.χ. από τα τανκς) και να βρούμε τρόπο να συνεχίσουμε να δίνουμε τις παροχές αυτές.
  Αυτά τα ολίγα.

 7. Λοιπόν ανώνυμε είχα κάποιο δισταγμό όταν χρησιμοπόίησα την φράση με τις παρωπίδες ,μήπως σε αδικώ αλλά εσύ φρόντισες με την απάντηση σου να αποδείξεις ότι είσαι και τυφλός και κουφός ,χαμένος μέσα στις νεοφιλελεύθερες ιδεοληψίες σου!Ειρήσθω εν παρόδω για την φράση που χρησιμοποίησα έχω και διατηρώ το copyright γιαυτήν καθώς δεν έχω την ανάγκη να χρησιμοποιώ κανενός είδους δάνεια για να εκφράζομαι όπως κάνεις εσύ!Είδες η δημόσια δωρεάν και μετά από εξετάσεις παρεχόμενη δωρεάν παιδεία ότι μπορεί να τα καταφέρνει εξίσου καλά με τα ακριβοπληρωμένα κολλέγια που θαυμάζεις;Στα οποία βέβαια μπορεί να αποφοιτήσει ο καθένας ηλίθιος (όχι ότι είναι οι μόνοι που φοιτούν σε αυτά) φθάνει να πληρώνει τα αδρά δίδακτρα τους!Έτσι λοιπόν αυτά περί κλισέ αφορούν εσένα και μόνο.
  Πολύ λυπάμαι που περίμενες μέχρι τα 27 σου για να νοιώσεις την χαρά ότι κερδίζεις τα προς το ζην και ότι είσαι ανεξάρτητος και αυθύπαρκτος.Έχεις δίκιο λοιπόν, δύο διαφορετικά σύμπαντα!Θα μου επιτρέψεις να παραμείνω στο δικό μου ,της εργασίας και του σεβασμού στον συνάνθρωπο.Το δικό σου του μίσους και της ανθρωποφαγίας στο χαρίζω με χαρά και μετά πολλών επαίνων!
  Ούτε άκουσες ,ούτε είδες ότι τα ΚΤΕΛ,ο ΟΑΣΘ στη Θεσ/νίκη ,δεκάδες αεροπορικές γραμμές ,δεκάδες ακτοπλοικά δρομολόγια επιδοτούνται αδρά για να έχουμε επαρκείς δημόσιες (μαζικές) συγκοινωνίες άσχετα αν τις διαχειρίζονται ιδιώτες η δημόσιες επιχειρήσεις και έτσι γίνεται σε όλο τον κόσμο γιατί οι δημόσιες συγκοινωνίες είναι παντού ελλειμματικές και επιδοτούνται γιατί είναι κοινωνικό αγαθό υψίστης σημασίας!Όχι, εσύ βλέπεις μόνο τις επιδοτήσεις στις κρατικές επιχειρήσεις.
  Ούτε άκουσες ,ούτε είδες ότι ο ΟΣΕ πληρώνει 1,5 δις tokoχρεωλύσια τον χρόνο για κάτι πανάκριβες ολοκαίνουργιες μηχανές που σαπίζουν σε αποθήκες στον Έβρο αφού ο μοναδικός σκοπός που παραγγέλθηκαν ήταν να πέσουν οι μίζες από τη ΜΙΖΕΝΣ και για τις υποδομές που έχει κατασκευάσει ο ίδιος ,μοναδικός οργανισμός που το έκανε στην Ευρώπη,καθώς το κράτος αδυνατούσε να τις κάνει αφού αρνούμενο να φορολογήσει ,αντίθετα επιδοτούσε και επιδοτεί τον πλούτο δεν είχε την οικονομική δυνατότητα να τις κατασκευάσει!Και βέβαια αυτά θα συνεχίσουμε να τα πληρώνουμε και μετά την ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ!
  Τι λέει η νεοφιλελεύθερη ιδεολογία σου ;Δεν θα έπρεπε καταναλογία να κατασκευάσουν τα αεροδρόμια, τα λιμάνια και τους δρόμους οι αεροπορικές και ακτοπλοικές εταιρίες και τα ΚΤΕΛ με τους φορτηγατζήδες όπως έκανε ο ΟΣΕ για το σιδηροδρομικό δίκτυο;
  Για την κυβέρνηση Μητσοτάκη μπορείς να συνεχίσεις να θεωρείς ότι η καταστροφική ύφεση που έφερε η πολιτική του Μάνου και της Ξαφά που αποτελούσαν μαζί με τον Αλογοσκούφη το τότε οικονομικό επιτελείο ,όπως και η προσπάθεια τους να ξεπουλήσουν τον ΟΤΕ και το management του στο ένα δέκατο της αξίας του,όπως αποδείχθηκε αργότερα με τις διαδοχικές μετοχοποιήσεις του οργανισμού ,είναι παρωνυχίδες όσον αφορά την κατάληξη της!Σου υπενθυμίζω πάντως ότι ήταν η μοναδική περίοδος ύφεσης για την Ελλάδα από την μεταπολίτευση μέχρι το 2009.
  Και επειδή μίλησες για κρεμάλες σε αφήνω να κρεμαστείς μόνος σου!Εγώ δεν έχω καμμία τέτοια πρόθεση για κανέναν!

 8. Συνέχεια
  nikos__alfa
  Για το άλλο που λες με τα ΚΤΕΛ και τα αεροπλάνα δεν το κατάλαβα. Αν πληρώνουμε τα ΚΤΕΛ χωρίς λόγο κακώς, όσο και τον ΟΣΕ. Την προηγούμενη βδομάδα πήγα μεσοβδόμαδα Θεσσαλονίκη με Aegean με πληρότητα 80% όπως υπολόγισα και γύρισα Κυριακή με Ολυμπιακή με γεμάτο αεροπλάνο χωρίς καθυστερήσεις και άψογο σέρβις. Και μια παρατήρηση ακόμα: για πρώτη φορά οι βαλίτσες μας έφθασαν ταχύτατα στον ιμάντα σε σχέση με παλαιότερα, επί δημόσιας Ολυμπιακής, που περίμενες με τις ώρες. Τυχαίο; Δεν νομίζω!
  Όσο για τον ΟΣΕ, αν ισχύει αυτό που είπε ο Μάνος (που ισχύει), ότι τα χρήματα που κόπηκαν από τους συνταξιούχους 1 δις ευρώ, είναι ίσα με τα χρήματα που έπεσαν στη μαύρη τρύπα του ΟΣΕ, θέλουν όχι απόλυση, αλλά κρέμασμα…

  Όσο για το επιχείρημα με τη Ξαφά και τη κυβέρνηση Μητσοτάκη, είναι αστείο: Λες ό λόγος που δεν έτυχε 2ης θητείας η τότε κυβέρνηση, να ήταν τόσο μονοπαραγοντικός?

  Και τέλος για τα κλισέ, όπως αυτό που τελειώνεις την απάντησή σου "όσοι φοράνε
  παρωπίδες τις χρειάζονται για να μη βλέπουν πίσω τους τα αφεντικά τους που κρατούν το καμουτσίκι;" θα σου πω και γω ένα: "όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια"

 9. nikos__alfa
  Λυπάμαι που αναγκάστηκες να δουλεύεις και να εργάζεσαι απ' τα 14. Είμαι σίγουρος ότι αν δεν χρειαζότανε να δουλεύεις από τόσο μικρός, θα είχες μια εντελώς διαφορετική πορεία και σκέψη. Εγώ αντιθέτως ξεκίνησα να σπουδάζω στα 18, η οικογένειά μου με χαντζηλίκωνε μέχρι τα 25 και ξεκίνησα να δουλεύω στα 27 μετά το στρατό. Δύο διαφορετικά σύμπαντα.

  Το ότι δεν αναγνωρίζεις, στα λόγια βέβαια, "αγορασμένες" σπουδές σε πανεπιστήμια ή σχολές του εξωτερικού, δεν λέει ΑΠΟΛΥΤΩΣ τίποτα. Στην πράξη να σε έβλεπα αν είχες μια δική σου επιχείρηση και έπρεπε να προσλάβεις κάποιον επιστημονικό συνεργάτη ή αν είχες ένα σοβαρό νόσημα και χρειαζόσουνα ένα καλό γιατρό, τι θα έκανες. Καλή η θεωρία αλλά μη κοροϊδευόμαστε. Δεν υπάρχει καμμία περίπτωση να "αγοράσεις" σπουδές σε έγκριτα ιδρύματα αν δεν αξίζεις. Φυσικά όλα αυτά στο δικό μου σύμπαν. Στη δική σου ουτοπία μπορεί να ισχύουν άλλα δεδομένα…

  Για το άλλο που λες με τα ΚΤΕΛ και τα αεροπλάνα δεν το κατάλαβα. Αν πληρώνουμε τα ΚΤΕΛ χωρίς λόγο κακώς, όσο και τον ΟΣΕ. Την προηγούμενη βδομάδα πήγα μεσοβδόμαδα Θεσσαλονίκη με Aegean με πληρότητα 80% όπως υπολόγισα και γύρισα Κυριακή με Ολυμπιακή με γεμάτο αεροπλάνο χωρίς καθυστερήσεις και άψογο σέρβις. Και μια παρατήρηση ακόμα: για πρώτη φορά οι βαλίτσες μας έφθασαν ταχύτατα στον ιμάντα σε σχέση με παλαιότερα, επί δημόσιας Ολυμπιακής, που περίμενες με τις ώρες. Τυχαίο; Δεν νομίζω!
  Όσο για τον ΟΣΕ, αν ισχύει αυτό που είπε ο Μάνος (που ισχύει) ότι τα χρήματα που κόπηκαν από τους συνταξιούχους 1 δις ευρώ, είναι ίσα με τα χρήματα που έπεσαν στη μαύρη τρύπα του ΟΣΕ, θέλουν όχι απόλυση, αλλά κρέμασμα…

  Όσο για το επιχείρημα με τη Ξαφά και τη κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι αστείο: Λες ό λόγος που δεν έτυχε 2ης θητείας η τότε κυβέρνηση, να ήταν τόσο μονοπαραγοντικός?

  Και τέλος για τις παροιμίες, όπως αυτή που τελειώνεις την απάντησή σου "όσοι φοράνε παρωπίδες τις χρειάζονται για να μη βλέπουν πίσω τους τα αφεντικά τους που κρατούν το καμουτσίκι;" θα σου πω και γω μία: "όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια"

 10. Aγαπητέ ανώνυμε με τις παρωπίδες για την σταδιοδρομία της καταστροφής της Ελληνικής οικονομίας επί Μητσοτάκη Μάνου και Ξαφά επαίρεσαι και καυχάσαι;
  Το γεγονός ότι ο προιστάμενος της καλοσπουδαγμένης σου ήταν ο μοναδικός πρωθυπουργός που δεν έτυχε δεύτερης θητείας και ο σημερινός της αρχηγός είναι ένας γυρολόγος της πολιτικής ήταν τυχαίο; Δεν νομίζω!
  Εγώ τις δικές μου σπουδές τις τελείωσα εργαζόμενος διαρκώς από τα 14 μου και σπουδές αγορασμένες σε ιδιωτικούς φορείς δεν αναγνώρισα ούτε αναγνωρίζω.Γκέγκε;
  Και αφού έχεις το θάρρος της γνώμης, αφου την ζητάς από άλλους,εσύ συμφωνείς να πληρώνεις τα άδεια λεωφορεία των ΚΤΕΛ και τους ιδιοκτήτες τους όπως και τα παρόμοια αεροπλάνα και πλοία που επιδοτούνται από το κράτος, του Βγενόπουλου και του Μανούση ,αλλά σε ενοχλούν βεβαίως -βεβαίως οι επιδοτήσεις στον ΟΣΕ και τις αστικές συγκοινωνίες, όσο είναι κρατικές έτσι;
  Δεν γνωρίζεις ότι όσοι φοράνε παρωπίδες τις χρειάζονται για να μη βλέπουν πίσω τους τα αφεντικά τους που κρατούν το καμουτσίκι;

 11. Εύκολα βρίσκει δουλειές η κυρία αυτή. Όχι φυσικά λόγω σπουδών και του ανύπαρκτου επιστημονικού -ερευνητικού της έργου αλλά εξαιτίας του αντεργατικού της θράσους και της γενικότερης αλητείας του ύφους της. Και όσο πιο μεγάλο μίσος ξερνάει εναντίον του εργαζόμενου αυτό το παράσιτο τόσο μεγαλύτερος θα είναι ο μισθός της. Και στο φασιστοκάναλο του Σκαι που συναγωνίζεται το mega στις αντι-λαϊκές προκλήσεις τέτοια μπουμπούκια δεν τα αφήνουνε χωρίς μεροκάματο. Μήπως αν κόβανε τις δοσοληψίες τους με το κρατικό χρήμα όλοι αυτοί οι κλεφταράδες θα εξαφανιζότανε το έλλειμα που τους έχει πιάσει ο πόνος τους άθλιους υποκριτές?

 12. Σε συνέχεια του προηγούμενου σχολίου μου (των 5.20μμ) σχετικά με το κύριο άρθρο:
  Γράφεις υποτιμητικά: …οι δημόσιοι υπάλληλοι –εκτός καραβανάδες και μπάτσους-… Η "μολυσμένη" αυτή λογική κατάλοιπο αρχαίων (δικαιολογημένων) αντιλήψεων πρέπει να αλλάξει. Δεν θα αναφερθώ στο αυτονόητο ότι "οι καραβανάδες και οι μπάτσοι" είναι εργαζόμενοι στο στρατό και την αστυνομία, αλλά στο ότι η αστυνομία πρέπει να πάψει να αντιμετωπίζεται ως εχθρός της κοινωνίας και ο θύτης του εγκλήματος ως θύμα της κοινωνίας.
  Μη μου πείς ότι δεν θα βλέπες με ανακούφιση δυο "μπάτσους" στη γωνία, αν είχες ξεμείνει βραδιάτικα σε καμμιά σκοτεινή συνοικία στο Παρίσι.

 13. Αν είχες κάνει κι εσύ τις σπουδές της Ξαφά και είχες τη σταδιοδρομία της τα ίδια θα έλεγες.

  @nikos__alfa
  Καλά τα sic, τα ΔΝΤ και τα μπουριά, όμως τελικά ποιά είναι η γνώμη σου: θα πρέπει ο ΟΣΕ να βολτάρει άδειος στην Πελοπόνησο και το πετρέλαιό του και το μισθό του μηχανοδηγού του να τα πληρώνεις εσύ ή όχι?

 14. Στα νούμερα της απογραφής που αναφέρεις πρέπει να αφαιρέσουμε τους αιρετούς κάθε βαθμίδας της Τοπικής αυτοδιοίκησης που άκουσον -άκουσον απεγράφησαν ως Δ.Υπάλληλοι όπως και οι ωρομίσθιοι,οι σταζίερς και οι συμβασιούχοι.Στον μοναδικό τομέα του δημοσίου που ξεπερνούμε τον Ευρωπαικό μέσο όρο είναι φυσικά στούς ένστολους!Αλλά γιαυτούς δεν ακούγεται τίποτε καθώς είναι τμήμα του βαθέος κράτους και έστω και αθελά τους οι πραιτωριανοί του συστήματος!
  Άκουσα με τα ίδια μου τα αυτιά την περιβόητη Ξαφά προχθές στον Παπαχελά να αναπτύσει με τον ανατριχιαστικό κυνισμό των φονταμεταλιστών του Σικάγου τις θεωρίες της περί απολύσεων ενώ μάταια ο κ.Γαρουφάκης της υπενθύμιζε τα αποτελέσματα της πολιτικής Χούβερ μετά το μεγάλο κραχ ,αντιγραφή της οποίας είναι και τα σημερινά μέτρα του ΔΝΤ,που βύθισαν τον κόσμο στην ύφεση με κατάληξη τον μεγάλο Πόλεμο!Η κορωνίδα δε της τοποθέτησης της ποια ήταν ;"Τι θα πάθει δηλ. η οικονομία αν ο ΟΣΕ σταματήσει τα δρομολόγια του στην Πελοπόννησο;"(sic)!Και δεν βρέθηκε κάποιοςνα της πει πως αν θέλουμε να απαλλαγούμε από παρασιτικές υπηρεσίες του Δημοσίου πρέπει να απολύσουμε αμέσως την ίδια και το ΔΝΤ που μας ρουφάνε το αίμα με το μπουρί της σόμπας.
  Τέλος θα ήθελα όταν τοποθετείται ο κάθε αεριτζής στα μπλογκς ενάντια στους δημοσίους υπαλλήλους γενικά αόριστα και συκοφαντικά όπως κατά κόρον γίνεται τελευταία,να μας λέει και τι δουλειά κάνει ο ίδιος για να εισπράτει και αυτός τις ανάλογες πατσαβούρες στα μούτρα που δικαιούται απέριόριστα!Ασιχτιρ πια!

 15. Αυτό που δεν λέει πουθενά, είναι ότι ήταν στην Αργεντινή κατά την κρίσιμη περίοδο όπως και το ότι ως φίλη του Σημίτης, είνααι εκείνη με την οποία ο ΓΑΠ έκανε τις πρώωτες επαφές με το ΔΝΤ, από τον πρώτο κιόλας μήνα μετά τις εκλογές.
  Συνομωσία, επιλογή ή πραξικόπημα; Εσείς θα το κρίνετε…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Current ye@r *