Φλερτάρει με τον φασισμό

 98992-Picture 760Στα βίντεο από το Αλεποχώρι που αναρτά ο μπλόγκερ διαπιστώνονται αδικήματα που διώκονται αυτεπαγγέλτως, ωστόσο οι αρμόδιες υπηρεσίες παραμένουν αμέριμνες

*Του Δημήτρη Αγγελίδη

Πλούσιο παρελθόν σε περιστατικά ρατσιστικού και φασιστικού λόγου καταγράφουν τα βίντεο που έχει ανεβάσει στο youtube ο μπλόγκερ «Peter Kemmos», με τελευταίο δείγμα το βίντεο της περασμένης εβδομάδας από πρόσφατη επίθεσή του σε μετανάστες μικροπωλητές στην παραλία στο Αλεποχώρι, για το οποίο γράφαμε την Παρασκευή.

Χάρη προφανώς στην παρέμβαση λουόμενων γυναικών και την ψυχραιμία των μεταναστών, η επίθεση έληξε χωρίς αίμα. Είχε προλάβει να ακουμπήσει τον λαιμό του μετανάστη με απροσδιόριστο αιχμηρό αντικείμενο ενώ βρισκόταν σε ρατσιστικό παροξυσμό: «Θες να σε χαρακώσω; Θες να σου κόψω τον λαιμό; […] Και πρόσεξε, αγοράκι μου, σε κάνα δυο χρονάκια θα σφαχτείτε όλοι εσείς οι μουσουλμάνοι εδώ πέρα. […] Θες να αρχίσω τώρα από σένανε;»

Παρόλο που στο βίντεο διαπιστώνονται αδικήματα που διώκονται αυτεπάγγελτα, δεν υπάρχει ακόμα ενημέρωση για κινητοποίηση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και του εισαγγελέα δίωξης ρατσιστικού εγκλήματος.

Αν βέβαια συμβεί το κακό, η κυβέρνηση θα ξαναθυμηθεί τις ανέξοδες καταγγελίες του ρατσισμού και ο κύριος Δένδιας θα κομπάζει για την υπηρεσία δίωξης ρατσιστικού εγκλήματος, μια υπηρεσία που έχει να δείξει ελάχιστο έργο σε εποχές έξαρσης των ρατσιστικών επιθέσεων. Και όμως, όσο οι αρμόδιες υπηρεσίες περιμένουν αμέριμνες να περάσει στη δράση ένας νέος Παντελής Καζάκος, που τον Οκτώβριο του 1999 βγήκε παγανιά στους δρόμους της Αθήνας σκοτώνοντας μετανάστες, οι Ελληνες ρατσιστές αφήνουν καθημερινά τα ίχνη τους στο ίντερνετ με απειλές κατά της ζωής, που δεν δέχονται καμία παρερμηνεία.

Χαρακτηριστικό και ανατριχιαστικό είναι το βίντεο που έχει αναρτήσει στις 19 Ιουνίου 2009 ο Κέμμος στο youtube, αναπαράγοντας το λινκ στο μπλογκ του, με τίτλο «φασίστες λαθρομετανάστες… καμπάνες». Κατακόκκινος, κραδαίνοντας μαχαίρι στο αριστερό χέρι, με το εθνόσημο του σταυρού στο στήθος (σταθερή η παρουσία του εθνόσημου στα βίντεο του πρωταγωνιστή μας), στρατιωτικό μπερέ, την ταυτότητά του στην τσέπη της μπλούζας, σιγοντάρει το «Σώπα όπου να ‘ναι θα σημάνουν οι καμπάνες», αλλάζοντας τους στίχους: «Τούτο το χώμα είναι δικό τους και θα γίνει δικό μας», εννοώντας τους μετανάστες, και βγάζοντας το ακόλουθο διάγγελμα: «Ολοι μαζί στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών να διαδηλώσουμε ενάντια στον λαθρομετανάστη φασιστή, πρέπει να ξαναπάρουμε τις πλατείες πίσω, πρέπει η ελληνική μειονότητα να αποκτήσει τα δικαιώματά της, όλοι μαζί, με όπλα στους ώμους, […], να ιδρύσουμε τις νέδιαρκείας ς ελληνικές πολιτοφυλακές […]». Τελειώνει χαιρετώντας ναζιστικά με το δεξί και σηκώνοντας το μαχαίρι, δείχνοντας πώς εννοεί ότι θα ξαναπάρει πίσω τις πλατείες…

Ο Κέμμος εμφανίζεται επίσης σε βίντεο από τις συγκρούσεις διαδηλωτών και αστυνομίας στην πλατεία Συντάγματος στις 19 Οκτωβρίου 2011, μια μέρα πριν από τη σύγκρουση αντιεξουσιαστών και ΠΑΜΕ, όπου ο ίδιος λέει ότι βγήκε με έξι ράμματα. Ηταν από τις πρώτες διαδηλώσεις της πάνω πλατείας Συντάγματος που αγκάλιασε η Χρυσή Αυγή, η οποία μέχρι τότε είχε καταδικάσει το κίνημα των Αγανακτισμένων.

Υπάρχουν και άλλα βίντεο του Κέμμου με ρατσιστικό λόγο και απειλές, ενώ σε τουλάχιστον δύο βίντεο ακόμη προβαίνει σε μίμηση του Χίτλερ. Παίρνοντας υπόψη το παραπάνω βίντεο και την επίθεση στο Αλεποχώρι, δεν μένουν περιθώρια να ερμηνευτούν ως… σάτιρα, όπως ισχυρίζεται ο ίδιος. Πάντως, σε άλλες περιπτώσεις οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν έχουν δείξει ανάλογη αίσθηση του χιούμορ και έχουν πάρει πολύ στα σοβαρά απειλές, που κινούνταν μάλιστα στα όρια της κριτικής και δεν συνοδεύονταν από αντίστοιχες πράξεις. Βέβαια, σ’ εκείνες τις περιπτώσεις οι απειλές δεν αφορούσαν μετανάστες…

Δημοσιεύθηκε στην «Εφημερίδα των Συντακτών» τη Δευτέρα 19/8/2013

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *