A ΕΛΜΕ Αχαίας : πρόταση για γενική πολιτική απεργία

imagesΠάτρα, 20/8/2013

Προς: ΟΛΜΕ

Η Γενική Συνέλευση της Α’ ΕΛΜΕ Αχαΐας στις 20/8/13 με την εμπειρία όλων των προηγούμενων αγώνων ενάντια στη μνημονιακή πολιτική για την υπεράσπιση του δικαιώματος στη ζωή, στην εργασία, στην μόρφωση και την υγεία και για να αποτραπεί η φτωχοποίηση των εργαζόμενων και το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου που προωθούν από κοινού κεφάλαιο τρόικα και κυβέρνηση, κρίνει ότι η συνεχιζόμενη και συνεχώς κλιμακούμενη επίθεση ενάντια στον εργαζόμενο λαό δεν μπορεί να αποτραπεί εάν δεν υπάρξει στο προσεχές μέλλον ανατροπή της μνημονιακής κυβέρνησης.

Για το σκοπό αυτό, θεωρεί ότι το συνδικαλιστικό κίνημα έχοντας βγάλει τα αναγκαία συμπεράσματα από τους προηγούμενους αγώνες, θα πρέπει ενωτικά , μαζικά και μαχητικά να προχωρήσει στο επόμενο βήμα της οργάνωσης γενικής πολιτικής απεργίας.

Προς αυτή την κατεύθυνση η Α’ ΕΛΜΕ Αχαΐας δεσμεύεται να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλίες. Συγκεκριμένα :

1. Να απευθύνει δημόσιο κάλεσμα προς το ΔΣ της ΟΛΜΕ και όλες τις ΕΛΜΕ της χώρας ώστε να υπάρχουν ανάλογες αποφάσεις και ενέργειες.

2. Να καλέσει σε σύσκεψη τα πρωτοβάθμια σωματεία της Αχαΐας, Δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, στην οποία σύσκεψη θα προτείνει την κοινή έκδοση δημόσιου καλέσματος που θα απευθύνεται

α) Προς τις Ομοσπονδίες δημόσιου και ιδιωτικού τομέα να αποφασίσουν να προπαγανδίσουν και να οργανώσουν γενική πολιτική απεργία και

β) Προς τα πρωτοβάθμια σωματεία όλης της χώρας ώστε με αποφάσεις τους να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια.

Η Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Α ΕΛΜΕ Αχαΐας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *