Απ’ την μια ξεζουμίζουν με κάθε τρόπο τα λαϊκά στρώματα από την άλλη θωρακίζουν τους κατασταλτικούς μηχανισμούς.

Προσέξτε κάποιες ειδήσεις που δείχνουν ανάγλυφα το ταξικό πρόσωπο της κυβέρνησης και παράλληλα τον φόβο του συστήματος για την επερχόμενη κοινωνική έκρηξη. Απ’ την μια ξεζουμίζουν με κάθε τρόπο τα λαϊκά στρώματα από την άλλη θωρακίζουν τους κατασταλτικούς μηχανισμούς.

Μόλις χτες ανακοινώθηκε αύξηση του ΦΠΑ σε είδη μαζικής κατανάλωσης, (είναι η τρίτη αύξηση του ΦΠΑ μέσα σε ένα χρόνο. Με την ευκαιρία δέστε και το βίντεο με τις δηλώσεις ενός κυβερνητικού πολιτικού απατεώνα. Σε απόλυτους αριθμούς ο ΦΠΑ αυξήθηκε στα είδη λαϊκής κατανάλωσης από το 9% στο 13% όσο δηλαδή μειώθηκε η φορολογία των καπιταλιστικών επιχειρήσεων. Από το 24% στο 20%). 
Οι καπιταλιστές ούτε και αυτή την ελάχιστη φορολογία πληρώνουν, αφού με διάφορα νομικίστικα κόλπα βρίσκουν τρόπους να την σκαμπουλάρουν. Διαβάστε τι γράφει η σημερινή «Καθημερινή» -φυσικά η φυλλάδα του Αλαφούζου δεν λέει τα πράγματα με το όνομα τους και μιλάει για «διαλυμένους ελεγκτικούς μηχανισμούς». Τώρα πώς διάολο είναι διαλυμένοι όταν πρόκειται να πάρουν φόρους απ’ τους καπιταλιστές και λειτουργούν άρτια στο να φορολογούν μισθωτούς και συνταξιούχους εύκολα το καταλαβαίνει κανείς-:
«Είναι χαρακτηριστικό ότι την περίοδο 2003-2009 το Δημόσιο υποχρεώθηκε να διαγράψει βεβαιωμένα έσοδα 15,8 δισ., ποσό σημαντικά υψηλότερο του ποσού που απαιτείται σήμερα για τη μείωση του ελλείμματος στο 7,4% του ΑΕΠ, που μας υποχρεώνει η τρόικα. Αυτό σημαίνει ότι εάν οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών είχαν την ικανότητα ή τη βούληση να μαζέψουν τους φόρους και εάν οι κυβερνήσεις δεν διέλυαν τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, θα είχαν αποφευχθεί: οι μειώσεις των 10.000 συμβασιούχων που ανακοινώθηκαν χθες, οι αυξήσεις στον ΦΠΑ και στους Ειδικούς Φόρους Κατανάλωσης, όχι μόνο για το 2011 αλλά και αυτές που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια».

Και εδώ θέλουμε να προσθέσουμε την ανακοίνωση της Π.Α.Σ.ΕΒΕ: «Την ίδια στιγμή που οδηγούν την πλειοψηφία των μικρών επαγγελματιών-βιοτεχνών-εμπόρων στα πρόθυρα της χρεοκοπίας και στην ανεργία προχωρούν στην προκλητική μείωση των φορολογικών συντελεστών των μεγάλων επιχειρήσεων, δίνουν νέα κίνητρα μέσω του αναπτυξιακού νόμου, χαρίζουν τις ασφαλιστικές εισφορές στους μεγαλοεργοδότες. Με την λεγόμενη απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων παραδίδουν ολόκληρους κλάδους στο μεγάλο κεφάλαιο. Ο λαός δεν πρέπει να αυτοχειριαστεί. Ούτε συναίνεση ούτε ανοχή».

Από κει και πέρα έχουμε, σύμφωνα με τον προϋπολογισμό του 2011: αύξηση του πετρελαίου θέρμανσης, αύξηση των εισιτηρίων των αστικών συγκοινωνιών, αύξηση του τιμολογίου της ΔΕΗ, απολύσεις συμβασιούχων, περικοπές στα φάρμακα και στα νοσοκομεία. Ο μισθός μειώνετε κι άλλο στις ΔΕΚΟ με τις αναδιαρθρώσεις, στο στενό δημόσιο τομέα με το ενιαίο μισθολόγιο στον ιδιωτικό τομέα με την γενίκευση των ατομικών συμβάσεων. Μια ολομέτωπη επίθεση δηλαδή ενάντια στην εργατική τάξη. 

Μια ματιά στα πρωτοσέλιδα των Κυριακάτικων φυλλάδων σου αρκεί για να σχηματίσεις αντίληψη πόσο μακρύς είναι ο Γολγοθάς που μας ετοιμάζουν. Και το βασικό ερώτημα είναι: Θα τους αφήσουμε να υλοποιήσουν τους σχεδιασμούς τους χωρίς να αντιδράσουμε;

Το κράτος και το πολιτικό προσωπικό των καπιταλιστών δεν αισθάνεται και τόσο ασφαλής γ’ αυτό αν και επικαλείται «οικονομική στενότητα» για να κλείσει νοσοκομεία και να απολύσει συμβασιούχους, ξοδεύει εκατομμύρια για να θωρακίσει περισσότερο τους κατασταλτικούς του μηχανισμούς. Όπως διαβάζουμε σήμερα σε φυλλάδα του ΔΟΛ: «Με 500 νέους αστυνομικούς ενισχύεται η ομάδα ΔΙΑΣ της Αστυνομίας… Παράλληλα αγοράζονται και νέες μοτοσικλέτες μεγάλου και μεσαίου κυβισμού για τους νέους αστυνομικούς της ομάδας, που αριθμητικά πλέον ξεπερνούν τις 2.500». Επιτελούν “θεάρεστο” έργο οι μπάτσοι αυτοί.

Ο χρόνος δουλεύει σε βάρος μας. Οσο καθυστερούμε να επιτεθούμε δυναμικά και οργανωμένα στην επέλαση της καπιταλιστικής βαρβαρότητας τόσο στενεύουν τα περιθώρια για να αποφύγουμε τον κοινωνικό και εργασιακό μεσαίωνα που μας ετοιμάζουν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *