ΣΜΑ Ευκαρπίας: Ξεκινάμε τις κινητοποιήσεις

afisa2_9Δίκτυο 50 συλλόγων και φορέων κατά της κατασκευής και  χωροθέτησης του ΣΜΑ Ευκαρπίας  δίπλα στο ΤΙΤΑΝ

ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
Όλοι μια γροθιά, δίκτυο 50 – δήμος Παύλου Μελά – φορείς της πόλης, ενάντια στην κατασκευή του γιγάντιου σε δυναμικότητα ΣΜΑ Ευκαρπίας

Συμπληρώνεται  ένας μήνας, από τότε  που  η νέα ηγεσία του συνδέσμου ΟΤΑ Θεσσαλονίκης (πλέον ΦΟΔΣΑ), αφού πρώτα παραπλάνησε όλη την πόλη με τη στημένη και σκανδαλώδη δημοσκόπηση για το ΣΜΑ Ευκαρπίας και μετέτρεψε την Ευκαρπία σε κατεχόμενη περιοχή μετατρέποντας την αστυνομία σε δική της «υπηρεσία ασφαλείας» («σεκιούριτι»), κατάφερε να ξεκινήσει τις εργασίες με το ¨έτσι θέλω¨ και ενάντια στη θέληση χιλιάδων κατοίκων και του δήμου Παύλου Μελά.

Το  σκάνδαλο της στημένης δημοσκόπησης και η προσπάθεια χειραγώγησης της κοινής γνώμης , εδώ και μία εβδομάδα δρομολογήθηκε η διερεύνησή μέσω της δικαστική οδού, καθώς μία ομάδα δημοτικών συμβούλων του δήμου Παύλου Μελά, κατέθεσαν ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ με αποδεικτικά στοιχεία στον αρμόδιο Εισαγγελέα για να  επιληφθεί του θέματος.

Επίσης έχουν κατατεθεί στη βουλή επερωτήσεις από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Η συνεχιζόμενη αναξιοπιστία, η προκλητικότητα και η αλαζονεία των υπευθύνων στο σύνδεσμο ΟΤΑ (ΦΟΔΣΑ), έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Εδώ και  χρόνια κοροϊδεύουν επανειλημμένα το λαό της περιοχής μας, δίχως να παραδεχτούν τα λάθη τους (μη ανάπλαση της χωματερής του Δερβενίου), δίχως να προωθήσουν ένα νέο περιφερειακό σχεδιασμό που θα είναι σύμφωνος με τις ευρωπαϊκές οδηγίες για την ορθή διαχείριση των απορριμμάτων (ήδη η ανακύκλωση έχει ξεπουληθεί σε ιδιώτες, χωρίς οι δήμοι να έχουν τα αναμενόμενα οφέλη), δίχως να παραδεχτούν την περιβαλλοντική υποβάθμιση της περιοχής μας (που πρέπει επιτέλους να αναπλαστεί) κ.ά. Θέλουμε έργα και όχι λόγια!

Ο αγώνας των τελευταίων 2 ετών, από  το δίκτυο50, αποσκοπούσε στην ανάδειξη των παραπάνω προβλημάτων και στην επίλυση τους. Ταυτόχρονα είχαμε προβάλλει και σοβαρές προτάσεις μαζί με το δήμο μας, αλλά «φωνή βοώντος εν τη ερήμω»!

Η απάντηση των υπευθύνων ήταν πάντα  ο απόλυτος αρνητισμός, η απουσία (έλλειψη)  πραγματικής διαβούλευσης, η επιβολή  τρομοκρατίας, η προπαγάνδα από τα ΜΜΕ και προσφορά για «ψίχουλα»  στα παιδιά του δήμου Παύλου Μελά και της δυτικής Θεσσαλονίκης.

Επειδή  αυτός ο αγώνας γίνεται για το μέλλον το παιδιών μας, για την ορθή διαχείριση των απορριμμάτων, για την απόδοση περιβαλλοντικής δικαιοσύνης στην περιοχή μας και για να αποκατασταθούν  επιτέλους οι χρόνιες αδικίες στο Δήμο μας ΞΕΚΙΝΑΜΕ πάλι τις κινητοποιήσεις μας, για να σταματήσουμε τις εργασίες στο ΣΜΑ Ευκαρπίας.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ για να ηρεμήσουν ¨τα πνεύματα¨ και να λυθούν ειρηνικά οι αντιδράσεις:
•Να αποσυρθεί η στημένη δημοσκόπηση και να ζητηθεί δημόσια συγνώμη
•Να αποχωρήσουν άμεσα οι αστυνομικές δυνάμεις από την περιοχή της Ευκαρπίας
•Να σταματήσουν άμεσα οι εργασίες και να γίνει κάλεσμα και συζήτηση μεταξύ του συνδέσμου ΟΤΑ (ΦΟΔΣΑ), του δήμου Παύλου Μελά και του δικτύου 50, έτσι ώστε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ με υπευθυνότητα να  δοθούν λύσεις που θα ικανοποιούν όλες τις πλευρές και όχι μονοδιάστατα το σύνδεσμο ΟΤΑ

Να υπενθυμίσουμε ότι το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Παύλου Μελά, είχε ψηφίσει με απόφασή του στις 29/7, ότι θα αποχωρήσει από το σύνδεσμο ΟΤΑ (ΦΟΔΣΑ) ,αν δεν υλοποιηθούν τα παραπάνω.

ΑΠΑΝΤΑΜΕ στην  αρχή με πολιτισμό και με ειρηνικές κινητοποιήσεις . Ο αγώνας μας δεν θα σταματήσει , ούτε θα μας κάμψει  η αστυνομοκρατία και οι στημένες δημοσκοπήσεις. Ο αγώνας θα συνεχιστεί μέχρι να έρθει η νίκη!

Πρόγραμμα κινητοποιήσεων
•Την Πέμπτη 29 Αυγούστου, στις 20:30, στο δημοτικό χώρο του δήμου Παύλου Μελά, μπροστά από τοεργοτάξιο του ΣΜΑ Ευκαρπίας : ¨Συναυλία αλληλεγγύης με τον Βασίλη Πρατσινάκη και χορευτικά σχήματα τουδήμου Παύλου Μελά¨ … Στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων του δήμου Παύλου Μελά «Ζωή στη γειτονιά, ομορφιάστην πόλη».
•Την Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου, στις 19:30, στην πλατεία Δημοκρατίας : ¨ Συγκέντρωση των φορέων της πόλης καιπορεία προς το εργοτάξιο του Σ.Μ.Α. Ευκαρπίας¨

…………………έπεται δυναμική συνέχεια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *